Yoshi’s Crafted World udgives på fredag. Det er første spil til Switch hvor Yoshi er hovedperson. Så forventningerne har været høje allerede fra starten.

Hvis vi lige starter med at skrue tiden små 4 år tilbage, der udkom Yoshi’s Woolly World til Wii U. Den gang var det garn som var det helt store. Eller rettere sagt, så var det i hvert fald det som skabte spillets tema.

I Yoshi’s Crafted World der er det et helt andet tema, men ikke et ukendt et. I disse LABO tider, vil det nok ikke komme bag på nogen hvad temaet kunne være. Og har du ikke gættet det, kan vi afsløre af det et pap der er det nye sort. Så Yoshi’s Crafted World har selvfølgelig pap som tema, hvilket fungerer fint.

Holdet bag spil som dette, har en hvis evne til at fange ens opmærksomhed fra starten af. Det univers man er i, bliver man fanget af med det samme. Det er smukt og farverigt. Man kan ikke andet end at holde af den verden de har skabt der.

Spillet er som udgangspunkt et simpelt platform spil som vi kender alt for godt. Man skal fra A til B, og inden man er i mål skal man samle en masse smilende blomster. Disse smilende blomster kræves der et antal af for at låse op for nye områder i spillet.

Men spillet er meget mere end det finder man ret hurtigt ud af. Det er jo et Nintendo spil, så man havde jo regnet med, at der er en masse minigames i Yoshi’s Crafted World. Og det er der selvfølgelig. Det er en sjov og afvekslende måde af ”afstresse” fra den slags baner man ellers kender fra lignende spil.

Yoshi’s Crafted World er i starten ikke et udforende spil, men det bliver der lavet om på. Hvis man ikke passer på, kan man måske have en tendens til at løbe den første stak baner igennem hurtigt. Dette går også fint i starten, men så mangler man pludselig de smilende blomster for at låse op for nye områder.

Spillet er jo bygget op omkring det samleri, så man ikke bare kan hoppe igennem spillet på ingen tid. Dette er godt, for det er uden tvivl et spil der skal opleves på alle mulige måder. Der skal samles, udforskes og nydes til den store guldmedalje.

Hvis du er til sofahygge med en ven, så er den mulighed der også i Yoshi’s Crafted World. Der er nemlig en lækker Co-Op funktion. Det kan med det samme siges, at det gør i hvert fald ikke spillet dårligere med denne funktion. Det er altid sjovest at spille når man spiller med sine venner.

Om man har spillet Yoshi’s Woolly World eller ej, skal man ikke holde sig tilbage med at investerer i Yoshi’s Crafted World. Spillet skal ikke ses som en efterfølger, men ”bare” et spil i serien. Der er en masse at tage sig til, og man keder sig ikke på noget tidspunkt på ens eventyr.


Lider man af samlermani, så vil man elske Yoshi’s Crafted World. Der er nemlig ud over det man skal samle tid nye områder en masse andet. Der er blandt andet en masse kostumer man kan samle til ved at købe dem for mønter. Levetiden i spillet er vild, for det er faktisk et ret stort spil.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægNoob Saibot og Shang Tsung kommer til Mortal Kombat 11
Næste indlægWolfenstein: Youngblood udkommer 26. juli
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
yoshis-crafted-world-anmeldelseGenialt spil. Dette er endnu en gang et bevis på Nintendo kan lave platform spil som man ikke kan andet end at elske. Spillet har en god levetid og hele vejen igennem er det en grafisk lækkerhed vi har her.