Fra Dontnod Entertainment der stod bag Life is Strange, kommer her en helt anderledes oplevelse. Vampyr er et spil der udfordre dig. Vil du have mere historie? Eller fortjener alle du møder en grusom skæbne? Det er blot nogle af de utal af valg man får i spillet. Det er en grum historie der udspiller sig på tværs af en by, underkastet til den mørke nat. Vi har vandret de dissede gader og ser her nærmere på det blodtørstige spil.

Vampyr putter dig i skoene på en læge fra Første Verdenskrig. Han er en mand ved navn Jonathan Reid. Spillet starter ud i London år 1918, hvor Jonathan netop er hjemvendt fra hans tid i Frankrig under krigen. Men alt er pludselig vendt op og ned i hans liv. Han vågner i en bunke af lig et ukendt sted i byen og værst af alt . . . han er blevet en vampyr. Hvordan og hvorfor er uklart, men han agter at bruge alle midler og hans nye overnaturlige kræfter til at finde frem til sandheden.

Jonathan er en mand der nu er blevet forbandet af unaturlige hændelser. Under hans søgen står han nu overfor svære valg. Han har stadig viljen til at hjælpe folket, men noget andet tynger ham. Tørsten! Alle indbyggerne i London er nu også føde. Om man vil dræne folks kroppe eller ej, har påvirkning på spillet. Vælger man at tørste og skåne mennesker, bliver spillet markant svære.

Det er dog ikke hele London du kan bevæge dig rundt, men en mindre del af byen. Denne er så delt op i 4 distrikter. Hele byen er plaget af den spanske syge, hvor mange mener at de levende døde begyndte deres hærgen. På trods af den lurende fare der er, så er der stadig mennesker på gaden. Joanthan får også i starten af spillet, muligheden for at arbejde undercover på et hospital hvor han kan hjælpe de syge, som han hidtil havde gjort. Både patienter og indbyggerne kan han snakke med og du kan lære dem alle bedre at kende. Selvfølgelig med forudsætning at du ikke, du ved, drikker deres blod.

Men når du snakker med mennesker, bliver der brugt et dialog system. Her kan du vælge dine svar, spørgsmål og nogle lidt dybere valg kan man også tage. De valg du tager i spillet, spor du finder og hvad du ellers høre fra andre, har påvirkning på hvilken retning du vælger i dialog systemet. Der er rigtig meget dialog og du kommer til at lære mange spændende ting om indbyggerne og deres liv.

Spillet byder på mange RPG elementer der kan gøre dig til en super vampyr. De monstre og vampyr jægere du får besejret giver dig XP som du kan bruge til at opgradere dine evner. Noget andet der også giver gode point blodet du dræner fra folk. Blodet kan have varierende kvalitet alt efter hvilken person du har i sigte. Hvis du f.eks. har lært en person meget godt at kende, så får du ekstra gode point.

Det er godt for dine evner at dræner så mange mennesker du kan, men det har den modsatte effekt på historien. I en vild twist, så har de mennesker du myrder påvirkning på de missioner og sidequests du kan tage. Man kommer til at skabe bånd mellem dem du møder og jo stærkere du bliver, desto mere tragisk bliver det for Londons befolkning. Din opgave er at gøre byen sikker, men i sidste ende er dit valg. På godt og ondt.

Vampyr har rigtig meget at byde på og historien der bliver præsenteret kan holde en kørende længe. De valg man bliver stillet overfor, er en udfordring i sig selv. Vil man opleve mere af historien eller blive den mægtigste vampyr i London? Der er meget at se, folk at snakke med og monstre der skal nedlægges. Alt i alt, så får man her et spil der ikke alene er spændende men også god til at holde ens interesse for en god stykke tid. Spillet er en tur værd i din konsol eller PC.

Vampyr blev spillet og anmeldt på PS4 Pro.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægFortnite på Switch understøtter crossplay
Næste indlægLEGO The Incredibles ude nu
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
vampyr-anmeldelseVampyr har rigtig meget at byde på og historien der bliver præsenteret kan holde en kørende længe. De valg man bliver stillet overfor, er en udfordring i sig selv. Vil man opleve mere af historien eller blive den mægtigste vampyr i London? Der er meget at se, folk at snakke med og monstre der skal nedlægges. Alt i alt, så får man her et spil der ikke alene er spændende men også god til at holde ens interesse for en god stykke tid. Spillet er en tur værd i din konsol eller PC.