The Legend of Zelda: Breath of the Wild har taget verdenen med storm, og var en af de store titler der har været meget snak om på Nintendo Switch.

Vi har tæsket os igennem horder af fjender, og er nu klar med en Switch anmeldelse af spillet. Inden vi kommer for langt, vil vi lige nævne at spillet også kan købes til Wii U, så muligheden for at spille det på Nintendo´s gode gamle Wii U er der også.

Når man hører om at nu er der udgivet en ny Zelda titel kan man måske vrænge en smule på næsen, lige som når endnu en Pokémon titel rammer os. Men vi må med det samme sige, at sådan er og bliver det aldrig med The Legend of Zelda: Breath of the Wild. For spillet har en hel del at byde på, lige meget om man er fan eller ej.

Spillet er lavet som et Open World spil, og når man har startet spillet op for første gang, finder man hurtigt ud af hvor enormt det er. For den verden som åbner sig er jo ikke bare et lille kort, og så var det det. Nej du har et lille kort til at starte med, men så stopper det også der med at være småt. For man finder ud af at det kæmpe omrids der er i det kort man kan se, det faktisk også er en del af spillet.

Måden man tit oplever nye områder i et spil, kræver at du er det rigtige level. Men sådan er det ikke i The Legend of Zelda: Breath of the Wild. For i teorien kan du starte spillet op og løbe direkte imod sidste bossen i spillet og redde Zelda. Men lad os holde det som i teorien, for sådan fungerer det jo ikke. Vi har godt nok allerede set om speedrunners der spænede igennem spillet og slog sidste bossen inden for en time, men det er ikke måden at spille det på hvis I spørger os.

Men der vi ville hen, var at man har muligheder for stort set alt når man starter spillet op, for der er ingen grænser for hvor man kan bevæge sig hen. Eller jo det er der jo sådan set, for de fjender man møder har jo en hvis sværhedsgrad efter hvilken del af kortet man befinder sig på.

Men ser man bort fra det, så kan du komme stort set der hen du har lyst. For Link er noget af en lille klatrefyr må man sige. For næsten lige meget hvor stejlt det bjerg er, eller højt tårnet er, så kan du kravle der op. Men man skal bare lige sørge for at ens ”stamina bar” ikke løber tør, for så er løbet kørt og du falder ned. Det samme gælder når man svømmer eller flyver med sin paraglider. Dette er et super fedt system, som mange kunne lære af at bruge.

Vi finder hurtigt ud af, at muligheden for at overleve i spillet er ved at farme sig godt og grundigt op i gear og liv. Men alt har sin pris. For hvis man skal være godt rustet til den sidste kamp i spillet og redde den søde prinsesse Zelda, så skal man også være godt gearet til det. Man kan jo som i så mange andre spil, gøre det på den hårde måde ved at slå en masse fjender og finde nyt udstyr den vej. Men man kan også gøre det på den fede måde, ved at samle en kæmpe stak valuta og købe det fede gear der kan købes.

Dette bliver også en nødvendighed når man spiller. For det er så fedt bygget op, at du også skal tænke på din krops temperatur når du spiller. Det vil sige at hvis du kommer til et snedækket landskab eller bare højt oppe i bjergene, så bliver du nedkølet. Og det samme gælder selvfølgelig med meget varme områder. Og dette specielle ”tøj” får man ikke bare ved at nakke en masse fjender. Der er den nemmeste måde at købe det.

Når man begiver sig rundt i den store verden i The Legend of Zelda: Breath of the Wild, så skal man ikke være bange for at løse en gåde eller 100. For næsten lige meget hvor du begiver dig hen, så er der en eller anden gåde du lige skal løse for at klare det. Det er super fedt fundet på, men man kan dog nemt blive frustreret, for det er faktisk ikke særligt nemt at klare alle de gåder.

Men set i bakspejlet, så ville det nu også være ret kedeligt hvis man bare stormede igennem det hele uden at tænke over det. Disse gåder der skal løses rundt omkring giver uden tvivl spillet en hel del mere levetid, lige meget om man er Zelda fan eller ej.

Når man skal ud i den store verden og løse alle de gåder, skal man jo også gå der hen til. Og heldigvis skal man ikke kun løbe. Man har den før nævnte paraglider ret tidligt i spillet. Men ud over det, så kan man også tæmme heste (og andre dyr vi ikke nævner), for at løbe der ud af på dem. Dette hjælper dig godt når du skal til et nyt sted. Skal man derimod et sted hen hvor man har været, er der mange gode muligheder for at teleportere sig der til (hvis man har åbnet op for stedet via blandt andet ved at løse gåden).

Mulighederne er uendelige i The Legend of Zelda: Breath of the Wild, og som så mange andre Nintendo spil, så har det også Amiibo understøttelse. Vi startede ud med at teste det af med Link (Rider) Amiiboén. Den er nok en af de fedeste Amiibo at bruge i The Legend of Zelda: Breath of the Wild. For med den der får man en bonus hver gang man bruger den. Og det er ikke hvilken som helst bonus.

Man får mulighed for at få ret gode våben, og måske andre gode ting, som vi selvfølgelig ikke afslører her. Og det fede af det hele, er at man kan bruge den 1 gang om dagen. Så det kan varmt anbefales at købe denne Amiibo, for med den, så er man godt kørende.

Vi testede det også med Wolf Link Amiiboén hvilket også er ret fedt. For med den så får du en ulv som følgesvend, og den kan hjælpe dig med at nedlægge fjender blandt andet. Udlempen ved den, er så at den angriber stort set alt der rører sig. I kan se en liste med kompatible Amiibo ved at klikke her.

Vi kunne blive ved med at nævne nye ting i The Legend of Zelda: Breath of the Wild, men vi stopper her imens legen er god, så I også får lidt overraskelser når I nu køber spillet. Grunden til vi siger det på den måde, er at vi ikke rigtigt kan finde på nogen grund til ikke at købe det.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild er en titel som vil passe ind i de fleste spil samlinger. For ikke nok med det har så mange værdier, man næsten glemmer at nævne halvdelen. Så er spillet også meget tiltalende for nye spillere. Men pas på der ude, for det kan virke ret vanedannende.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægPaRappa the Rapper Remastered har fået udgivelses dato
Næste indlægKøb Persona 5 og få et gratis controller skin
Redaktør på GamersLounge. Kan nok ikke løbe fra, at jeg er bidt af en gal Playstation. Jeg har været helt vild med Playstation lige siden 1éren kom frem i sin tid. Ellers så har jeg nok haft alle de konsoller der har været værd at eje lige siden NES. Er vild med at spille stort set alle spil, men favoritterne er nok Final Fantasy serien. Er blevet lidt besat af Wii U, så det er min foretrukne spil platform for tiden, så måske er det nye tider for en gamer som mig, hvem ved :)
the-legend-of-zelda-breath-of-the-wild-anmeldelseThe Legend of Zelda: Breath of the Wild er en titel som vil passe ind i de fleste spil samlinger. For ikke nok med det har så mange værdier, man næsten glemmer at nævne halvdelen. Så er spillet også meget tiltalende for nye spillere. Men pas på der ude, for det kan virke ret vanedannende.