Nu er hun tilbage på PlayStation 4. Rise of the Tomb Raider udkom allerede for et år siden på Xbox One i en tids eksklusiv periode. Men nu kan alle PS4 ejere nyde godt af Lara Crofts selskab i hendes nye eventyr fyldte hverdag og med en masse ekstra lir i en speciel udgave. Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration udgaven har alt med hvad man kunne ønske sig af DLC og en masse andet. Er fortsættelse på den unge Lara Croft ligeså god som det første spil?

3138769-5

Er man DLC freak og bare skal have det hele, så er Rise of the Tomb Raider : 20 Year Celebration den perfekte pakke. Den er fyldt med DLC af diverse sager inklusiv nye dragter der kan bruges i en “overlevelses” kampagne heriblandt hendes helt gamle udseende fra hendes PS1 dage. Udover en lang kampagne fyldt med action, bydes der også på multiplayer og en speciel historie kaldet “Blood Ties” som også kan opleves i virtual reality med PS VR. Derudover får du også et par DLC pakker der giver ekstra spille tid og udfordringer.

Spillet byder på Lara Crofts bedste historie hidtil. Rise of the Tomb Raider finder sted kun ét år efter slutningen på Tomb Raider fra 2013. Lara kæmper med at forstå betydningen af hendes oplevelse fra øen Yamatai hvor det tidligere spil fandt sted. Efter at have undersøgt hendes far’s notater i søgen efter en kilde til evigt liv, drager hun ud på en ekspedition stik mod advarsler fra den nære ven Ana. Lara befinder sig pludselig i sit livs største ekspedition i håb om at finde svar på hendes spørgsmål og komme dybere til bunds i familiens hemmeligheder. Desuden er hun kommet på tværs af en gruppe kaldet Trinity, der søger den samme genstand som hende der vil kunne give evigt liv.

rise-of-the-tomb-raider-20-year-celebration-screen-03-ps4-us-28jul16

Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration byder på smukke omgivelser der virkelig indfanger ens opmærksomhed og puzzle elementer er bedre end nogensinde. Man kunne måske godt ønske sig lidt flere af sidst nævnte, så der var mere balance mellem kamp situationerne og de stille stunder. Men ellers hænger det hele ret godt sammen. Der er denne gang endnu flere muligheder for at udforske de forskellige områder man befinder sig. Naturen og dyrelivet man finder har fået et gevaldig skub og det samme har vejr effekterne. Vi kommer vidt omkring i både snelandskaber, en tur til Syrien og mulighed for at besøge store grotter fyldt med hemmligheder. Der er stadig en god håndfuld gravkamre der kan blive udforsket og fyldt med skatte. Alle banerne man kommer igennem er også ret så smart designet og med masser af rum. Ikke mindst er der blevet udvidet i forhold til det vertikale og klatring spiller en større rolle denne gang.

rise-of-the-tomb-raider-20-year-celebration-screen-01-ps4-us-28jul16

Bålpladser danner igen center for ens hviletider og der hvor man opgradere sit lille arsenal af våben. Man skal bruge skind fra de dyr man jager, skrot fra kasser rundt om, planter og blomster som alle bruges til enten at forstærke ens våben eller lave speciel ammunition til bla. din bue med pile der spreder giftig røg. Men desværre skal nogle gange bruge oceaner af tid på at finde ressourcer hvilket godt kan bryde ens flow lidt. Udover ens bue og pile, er der også rig mulighed for brug af pistoler og rifler, som funkere bedst i hektiske situationer. Men ellers er ens bue, det man kommer til at bruge mest da den er lydløs og desuden bruges til at navigere rundt i terrænet med når man bruger den sammen med ræb.

rise-of-the-tomb-raider-20-year-celebration-screen-04-ps4-us-28jul16

Udover en historie med fyld på, får man også en “Endurance” bane som kan spilles alene eller sammen med en ven via co-op. Her gælder det om at overleve ud fra nogle kriterier man selv sætter. Hertil kommer en masse kort som bruges til at sætte disse kriterier bla. andre kostumer, ekstra forhindringer eller fordele osv. Disse pakker af kort kan også købes for rigtige penge, men med denne version af spillet 20 Year Celebration udgaven, får man allerede rigtig mange kort med fra starten.

Men den lille ekstra feature der følger med som noget helt nyt er “Blood Ties”. Her får du hele Lara Crofts palæ at udforske. Her kan du dykke længere ned i din families historie via billeder, dokumenter og genstande man finder rundt om. Er man så heldig at have et PlayStation VR headset ved hånden, kan det hele opleves med Lara’s øjne. Her kan du teleportere dig rundt og kigge nærmere på de mange detaljer der bryder hvert rum. Som noget specielt kan man også opleve Lara’s mareridt som byder på zombie lignende monstre man skal kæmpe imod inde i huset.

83d303_c3f0d6423bbd412d8f885a427602eb8dmv2

Samlet vurdering:

Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration er en dejlig samling og skubber ens spilletid helt op på over 50 timers underholding i selskab med Lara Croft. Det er smukt eventyr spækket med indhold. Der er sket meget siden hendes sidste rodeo og det er skønt at se tiden er brugt kreativt i form af features såsom Blood Ties siden spillet originalt udkom for et år siden på Xbox One. Er spillet værd at have med i sin Tomb Raider samling? Så bestemt! Spillet er ude nu på PlayStation 4.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægThe Last Guardian er gået guld
Næste indlægHasbro Family Fun Pack Super Edition ude nu på PS4 & Xbox One
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
rise-of-the-tomb-raider-20-year-celebration-anmeldelseRise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration er en dejlig samling og skubber ens spilletid helt op på over 50 timers underholding i selskab med Lara Croft. Det er smukt eventyr spækket med indhold. Der er sket meget siden hendes sidste rodeo og det er skønt at se tiden er brugt kreativt i form af features såsom Blood Ties siden spillet originalt udkom for et år siden på Xbox One. Er spillet værd at have med i sin Tomb Raider samling? Så bestemt! Spillet er ude nu på PlayStation 4.