ReCore blev præsenteret ved E3 og blev hurtigt hypet, trods en meget sparsom gameplay fremvisning. Spillet virkede nyt og som et frisk pust. Mixet mellem tempofyldt action, store open world landskaber og en trofast hjælper Mack (En robot hund) som Joule har med sig. Joule er hovedpersonen i spillet som er en blanding af Megaman, Metroid Prime og en lille smule Destiny. En titel som skilte sig en smule ud i forhold til de andre udgivelser, men lovende så det ud.

ReCore begynder med at Joule vågner op af sin cryosøvn for at opdage at verden er dækket af sand og er en overflod af et utal af robotter, som efter alt sandsynlighed vil hende til livs. Hunden Mack er med hende som hjælp til at grave efter skjulte ting, samt at hjælpe hende i kampens hede. Til at forsvare sig imod de fjendtlige robotter har Joule et mindre arsenal til rådighed, som man mere eller mindre kan opgradere, som spillet skrider frem.

Især de ‘sidekicks’ som man får tilrådighed i løbet af historien kan og skal opgraderes, før man har en chance for at kommer helt igennem spillet. Det betyder at det er en kæmpe fordel og nogen gange en nødvendighed, at man skal udforske de mange forskellige huler, som der er i spillet. Det er egentlig en ret god ide, så man ikke bare kan løbe spillet igennem, uden de helt store forhindringer.

recore-9_10_2016-2_11_13-am-100682076-orig

Spillet er lagt op til at være et open world sandkasse spil. Her vil jeg dog sige at dette måske lidt er en sandhed med modifikationer. Fordi selvom landskaberne tiltider er ret store, så kan man ikke bare gå på opdagelse som man lyster. Fordi der er altid en kløft eller en klippe som begrænser. Så selvom behovet er der for at udforske huler og finde opgraderinger til sine ‘sidekicks’, så er det nu ikke svære end som så. En anden ting som man kan og skal opgradere er Joule’s riffel. Her kan man vælge imellem patroner med forskellige farver, som med fordel kan bruges til fjender af samme farve.

Der er masser af action i ReCore og man begynder lige på og hårdt. Det er ikke den store sværhedsgrad i kampene, men fjender er der nok af. Det gode ved ReCore er faktisk det mix der er imellem action, de mange puzzels og den gode historie. Stemningen i spillet er rigtig god og man bliver hurtigt fanget.

Desværre må jeg sige at jeg er MEGET skuffet og at det grafisk ikke er bedre lavet end det er. Der er en frygtelig masse framedrops og til tider var jeg helt nede omkring de 24 frames pr. sekund og det må siges af en Next-gen titel, at være tæt på skandaløst. Spiller man det på PC og på max i alle settings er det en lidt anden historie. Desværre er der stadig lidt framedrops men slet ikke så slemt som på Xbox One. Det er virkelig en skam, fordi for mit vedkommende trækker det en hel del ned. Jeg vil heller ikke sable det helt ned fordi når man bare kigger sig omkring i landskabet, så er det faktisk ganske imponerende, men så snart men flytter lidt på Joule, så kommer de grimme framedrops. Der er forsøgt med en hulens masse textures og ting man kan se på, og som sagt er de vanvittige flotte…..så længe man bare står stille.

Selve gameplayet fejler ingenting og der er en hel del timer at bruge på ReCore. Det er sat rigtig flot sammen som spil med historie og gameplay, men jeg blev godt nok skuffet over kvaliteten i det grafiske. Lige præcis her kunnet spillet have trukket en masse roser i land, men desværre bliver det fæl omgang makværk.

recore-e3-2016-01-930x522

En masse godt er der som sagt også blevet plads til og jeg er specielt vild med de forskellige opgraderings muligheder som man har og får tilrådighed, som spillet skrider frem. Ikke mindst til Joule’s eget udstyr, men især de ‘sidekicks’ som man har til rådighed. Til denne opgave har Joule sit helt eget skib, hvor hun har mulighed for at reparere eller opgradere sine ‘sidekicks’. Men man skal selvfølgelig tjene op til at kunne købe diverse opgraderinger og finde ‘blueprints’ så man overhovedet er i stand til at lave opgraderingen.

Man skal i spillet heller ikke være alt for bange for at Joule’s livkraft løber ud. Man regenerere meget hurtigt og med et par sekunder væk fra fjendens ild, så er man klar til kamp igen. De modstanderen man møder er heller ikke endvidere frygtindgydende på nogen måder. I en ‘bossfight’ kan man dog godt blive sat lidt på prøve indimellem, da de også regenerere, men ikke noget som skulle volde de store hovedpiner.

Det er også meget simpelt at lære kampteknikker at kende, da de heller ikke er alt for kompliceret. Bruger ADS (aiming down sight) som sidder på LT knappen, så er der automatisk sigte, så den helt automatisk finder den nærmeste fjende. Det gør det hele endnu nemmere.

Selve det at lede efter huler så er det lidt en blanding af Megaman og Legend of Zelda. Det fungere rigtig fint og som tidligere nævnt har man brug for at udforske disse, for at kunne få de rigtig og nødvendige opgraderinger. Helt sikkert en af de ting jeg er mest vild med ved ReCore.

Samlet vurdering:

Overall er ReCore faktisk et rigtig fornuftigt spil som jeg sagtens kan anbefale. Selvom jeg måske har været lidt hård omkring framedrops, så er landskaberne ganske imponerende. Spillet har en rigtig god historie. Stemning er super god og der er masser af action fra start til slut og en hel del puzzels at løse. Så det er helt sikkert et spil der kan nydes i mange timer. Er man fan af Metriod Prime eller Megaman, så er det en titel der helt sikkert vil falde i din smag.

Da det er en next-gen titel så trækker de framedrops desværre ned i min bog, da titlen er lavet til Next-gen. Problemet med framedrops er heldigvis kun set på Xbox One og ikke på PC.

Men alt i alt en rigtig god titel som er anbefalelsesværdig.

 

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægRygte: Dette er et billede af Nintendo NX
Næste indlægSe listen med sange til We Sing
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
recore-anmeldelseReCore har været hypet en del og gameplay delen skuffer bestemt heller ikke. En rigtig god titel til fans af Metroid Prime og Megaman.