Adam Jensen er tilbage! Efter begivenhederne i Human Revolution, er det igen tid for Adam at tage kampen op mod Illuminati og friheden for for mennesker augmentationer. Hvordan er Deus Ex: Mankind Divided i forhold til forgængeren? Vi har set nærmere på PS4 versionen af spillet og kan på forhånd sige, at det er rigtig godt!

DXMD_2015_06_12_E3_screen_online_005

Mankind Divided er det nyeste spil i Dues Ex serien. Spillet finder sted 2 år efter det forfærdelige “aug incident” som medførte at alle mennesker på tværs af kloden der havde augmentations (mekaniske proteser) gik amok. Alle dem med disse proteser har uden at vide det, fået implementeret en chip af gruppen Illuminati, som dermed kunne kontrollere dem. Efter begivenheden der medførte et utal af drab, blev folk med augmentations nu udstødt. I en kamp om frihed for alle, er det op til Adam Jensen at finde frem til Illuminati gruppen og stoppe dem engang for alle.

Plottet kan godt virke kompliceret og det vil det også være for en ny ankommen spiller til serien. Men heldigvis har udviklerne gjort det hele mere spiseligt ved at inkludere en hel video der fortæller den forrige historie til punkt og prikke. Efter ca. 20 min. er man oppe i fart og ready-to-go!

DXMD_2015_06_12_E3_screen_online_001

Efter en kort intro mission, lander man i Prag som fungere som base. Byen har en dejlig størrelse og der er masser at undersøge. En hel del lejligheder er tilgængelig at snage i og byen har også et underjordiske tunneller der er hver at besøge. I Prag får man også sidemissioner som giver lidt ekstra at lege med eller kredit som kan bruges til at købe nyt gear hos den lokale våbenhandler. Her er rigtig mange detaljer i byen og man kan bruge timevis på at få set hver afkrog af Prag før man begiver sig videre til det næste sted.

“The world has changed. The old rules no longer apply.”

Adam Jensen har fået en del nyt legetøj at gøre brug af på missioner og de ellers ret så fede at have. Lang-distance strømpistol, kortvarig usynlighed, hacke terminaler på afstand mm. Det imponerende arsenal er skønt og det giver lang flere muligheder end hidtil. Det gør bare også at fantasien får frit spil til hvordan man vil håndtere diverse situationer. Vil man gå amok og fremad med rødglødende våben eller tage en mere neutral og stille vej igennem rummet, er helt op til en selv. Ens våben kan tilpasses som man ønsker det lige fra ekstra udstyr til typen af patroner.

DXMD_2016_05_13_E32016_ONLINE_16

Spillet giver dig alle de tricks du kunne tænke dig – og man får brug for dem alle! For hver mission man påtage sig, er fyldt med vagter, fjender og terrorister som ikke tøver med at bruge dig som skydeskive. Udover dem er der også forhindringer som låse der skal hackes, overvågningskameraer der skal deaktiveres, dokumenter der skal læses og informationer der skal inddrives. Eidos Montreal har givet serien et godt løft her og er i den grad en forbedring af forgængeren. Væk er også de knap så gode boss fights som kunne sætte en kæp i ellers et godt spil.

DXMD_2016_05_13_E32016_ONLINE_34

Deus Ex: Mankind Divided er en personlig favorit i serien. Med masser af indhold, en god historie og lækkert gameplay kan man så ønske mere? Adam Jensen er mere badass end før og med de mange måder at angribe spillets missioner på er der nok til mange timers mekanisk underholding. Er man ny til serien eller en gammel kending, spiller ingen rolle, da du får værktøjerne til at komme godt i gang. Kan spillet anbefales? Også i den grad!

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægPolitik og intriger i The Guild 3
Næste indlægFørste Playstation 4 Slim skilt ad
En ung fyr fra det Nordjyske. Vokset op med spil lige fra Commodore 64 og til nutidens konsoller. Holder af et spil med en fed historie og action. Er en gut med lidt for mange spil og alt for lidt tid. Arbejder til daglig på et lager, men i fritiden handler det om livet med fruen og spil. PSN - Xbox Live - Steam @ MrJonasDK
deus-ex-mankind-divided-anmeldelseDeus Ex: Mankind Divided er en personlig favorit i serien. Med masser af indhold, en god historie og lækkert gameplay kan man så ønske mere? Adam Jensen er mere badass end før og med de mange måder at angribe spillets missioner på er der nok til mange timers mekanisk underholding. Er man ny til serien eller en gammel kending, spiller ingen rolle, da du får værktøjerne til at komme godt i gang. Kan spillet anbefales? Også i den grad!