Et anderledes Assassin’s Creed spil. Det er forfriskende med en masse nye tiltag, men passer det ind med resten af serien?

Du spiller en navneløs karakter som arbejder for Abstergo, og den person som er tættest på dig i den “virkelige” verden kalder dig for en tumpe. Det er positivt at man ikke skal bruge ret meget tid her, ellers så havde jeg sgu taget sagerne i egen hånd når hun havde kaldt mig tumpe for 100ende gang – hvis muligt. Du kan ikke ret meget indenfor Abstergo’s fire mure – du kan gå rundt på gangene, indsamle tablets og få serverne tilbage online via et simpelt men underholdende lille puzzlespil.

Det ændrer sig dog en hel del så snart du ligger dig i din animus. En Animus kan, via genetisk hukommelse, afsløre fortiden. Både Templar og Assassin’s ordnerne ejer Animus, mens Abstergo er ejet af Templars. Som Shay Patrick Cormac bliver du viklet i et netværk af meninger, forræderi, brudte venskaber, og den sædvanlige, redde verden fra undergang.

Assassins creed rogueDa jeg steg ombord på Morrigan den første gang følte jeg mig helt forfrisket. Efter at have sneget rundt i AC Unity og kæmpet mod min tendens til bare at angribe fjenden, så var det at gå ombord i et skib og sejle rundt en lækker oplevelse. For at være helt ærlig var jeg tilbageholdende med at gå i gang med Rogue, men spillet skulle jo dækkes på et eller andet tidspunkt, og får alle AC fans blandt læserne undskylder jeg dybt vi er så bagud med denne anmeldelse.

Første gang spillet forespurgte om jeg ikke lige kunne gå i gang med at skyde på et fjendtligt skib, gjorde jeg store øjne. Jeg havde ikke lige forventet at jeg i et AC spil skulle ud i full blown pirat-fra-1800-tallet oplevelse. Effekterne er vilde, mandskabet reagerer på at dit skib bliver ramt, de reagerer på dine kommandoer (omend de er begrænset), og så er det så hyggeligt at de går i gang med at synge så snart du sætter sejl. Hele denne del af spillet, som primært hjælper dig rundt på kortet til forskellige missioner og mulighed for at anskaffe ting til din beholdning kunne helt ærligt fungere som et selvstændigt spil.

Assassins creed rogueMens at pirat delen af spillet er godt implementeret, som historiemæssigt passer ind med de andre AC spil – især Unity må jeg lige bemærke(!) og muligvis også Black Flag (jeg har ikke haft muligheden for at spille det endnu), så handler AC jo primært om at snige sig rundt, indsamle skatte, dræbe fjender og opleve en historie – ikke at sejle rundt som pirat. De sædvanlige AC nøgle elementer er stadig med i Rogue, du skal stadig kravle til tops af bygninger for at synkronisere kortet så du har en fuld oversigt over området, og du skal stadig, som oftest, uset nå frem til dit mål.

Jo længere du når i historien og du lærer Shay at kende, jo mere kommer du til at holde af ham. Han har hjertet på rette sted og kæmper for at gøre det rette – inklusive at efterlade venner når han indser at andre, men flere, mennesker kan komme i fare. De personer som han interagerer med på venlig basis er som regel rimelig sympatiske og passionerede – mens at man får indtrykket af at fjender og tidligere venner taler til Shay’s dårlige samvittighed, hvilket kun gør man vil endnu hurtigere af med dem.

Assassins creed rogueGameplay mæssigt er Rogue ikke så langt fra tidligere AC spil, men lysår bedre med kontrol-temaet (hvilke knapper der gør hvad på din controller) i forhold til for eksempel AC 2 som jeg har spillet for ikke så længe siden. Jeg oplevede stadig problemer med parkouren når jeg var lidt i panik, og endnu værre var det når jeg var fanget i hjørnet, men generelt set en bedre oplevelse af finmotorikken i forhold til Unity – men igen, der blev brugt en del tid på havet i Rogue, så det er her forskellen kan ligge – mindre kravleri generelt set.

Tilføjelsen af RPG (roleplaying game) elementer til spillet gør oplevelsen lidt dybere og et reelt formål til at indsamle forskellige ting, for ikke at sige at angribe andre skibe for at stjæle deres last. Assassins creed rogueDer skal for eksempel indsamles træ for at du kan opgradere dit skib, valuta for at du kan købe visse dele til skibet samt metal og tøjstykker – disse ting går også til at reparere dit skib efter en kamp med kanoner. Du kan selvfølgelig også opgradere Shay ham selv og skifte tøj undervejs igennem spillet.

Rogue er underholdende og tilbyder en del nye elementer, så hvis ikke du har skrottet den gamle konsol endnu, så er spillet værd at samle op og gennemspille, for mens at det ikke helt kan måles med spil på de nye konsoller, er denne AC nok det bedste på de gamle konsoller til dato – og nok også det sidste. Jeg er fan.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægThe Witcher 3: Wild Hunt får nærmest ingen loading tider
Næste indlægDisney Infinity 2.0 Toy Box ude nu
Jeg spiller mange af de nye spil over et bredt spektrum af genrer, men vi har alle vores foretrukne. For mig er nostalgien hos platformers, men jeg er også bilelsker og jeg kan ikke stå for en god fortalt historie. Jeg håber du har nydt læsningen af ovenstående, har du kommentarer er du mere end velkommen til at dele dine tanker i kommentarfeltet forneden eller via mail.
assassins-creed-rogue-anmeldelseRogue er underholdende og tilbyder en del nye elementer, så hvis ikke du har skrottet den gamle konsol endnu, så er spillet værd at samle op og gennemspille, for mens at det ikke helt kan måles med spil på de nye konsoller, er denne AC nok det bedste på de gamle konsoller til dato – og nok også det sidste. Jeg er fan.