Super Stardust Ultra har sin oprindelse på et system de færreste unge mennesker idag kender, nemlig Amiga. Spillet udkom første gang i 1993 til Amiga 500 og var dengang en ret stor titel. Dengang fik controlleren en ordentlig gang høvl, når man skulle navigere rundt omkring, dengang en 2D planet. Der var masser af action og fede lydeffekter. Dette er ikke blevet taget fra denne remastered udgave af spillet. Der er igen masser af fart og man skal have finpudset reflekserne fra starten af, da man starter med fuld fart.

Man tager igen styringen over det lille men meget veludrustet rumskib, hvor man i et inferno af asteroider, som er blevet til af materialer fra alt lige fra sten til guld. Denne gang foregår det i alt andet end 2D. Man flyver i kredsløb omkring en af de mange planeter, hvor det gælder om at skylde, riste og smelte alle typer af asteroider, som universet byder på.

super-stardust-ultra-listing-thumb-01-ps4-eu-04decMan skyder til højre og venstre med hele arsenalet, hvor hver type våben, passer til hver sin type asteroide. Jo flere asteroider man skyder, jo flere opgraderinger af våben får man. Derved har man også en større chance for at kunne klare de flotte og svære baner/levels. Spillet er flot grafisk og det kører flydende og med stor overbevisning. d3T Ltd. som har taget sig af opgaven i at genudgive titlen, har gjort et stort stykke arbejde, for at tilpasse Super Stardust Ultra til PS4 og next-gen. Det må man sige at de har gjort med stil. De har endda tilføjet en ret fed feature. Man kan nu hvis man har et 3D TV, spille det med 3D briller på.  Dette giver spillets grafik en større dybde, men de vilde 3D effekter skal man dog ikke forvente.

Musikken i spillet er også et hårdtpumpet soundtrack med danse og techno rytmer, der supplere spillets dynamik og fart ret godt. Man har svært ved ikke at blive grebet af hele stemning i spillet. Spillet er desværre en smule ensformigt i længden men jeg vil sige at sværhedsgraden er velbalanceret. Så man bliver i hvertfald udfordret i både reflekser. For en “gammel” mand som jeg, havde jeg mine udfordringer med at følge med i alle tingene på skærmen.

Super Stardust™Ultra_20150112194930Rent grafisk er der selvfølgelig også sket en hel del. Det er virkelig flot og gennemført og der er tænkt over hver eneste detalje. Hvis man skulle have noget i nutidens arkadehaller, ville det helt sikkert være en sikker vinder. Det hele kører flydende og igen samme med musikken, vækker det minder tilbage til Amiga æraen og spillerhallen, hvor man tiggede mor og far fattig for 5’ere. Man bliver fanget af alle de flotte eksplosioner. Øjne og hjerne kommer virkelig på overarbejde for at følge med samt nye de grafiske detaljer samtidig.

Jeg brugte en del timer på Super Stardust Ultra, da det er god tidsfordriv, hvis man i lang tid sidder fast i Bloodborne som jeg har gjort. Det giver et fint afbræk til alle de Zombie spil, som efterhånden invadere markedet.

 

 

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægNy The Witcher 3: Wild Hunt gameplay trailer ude
Næste indlægResident Evil Revelations 2 anmeldelse
Er en flittig gamer på Xbox og Playstation. Jeg har været med på spillebølgen siden Commadore 64 og Konsollen var NES. På Xbox One er mit callsign: The Bald Duke Jeg spiller for det meste Call of Duty, Ghost Recon eller PUBG. Jeg har en stor passion for gadgets.
super-stardust-ultra-anmeldelseEn fint lille spil, som kan bruges til et lille afbræk eller tidsfordriv i hverdagen. Der er masser af fart og flot grafik. Har man et 3D TV kan man også spille det med brillerne på. Minderne vælter frem fra arkade-dagene.