Siden Resident Evil 4 som jeg spillede på GameCube, så synes jeg at serien har haft lidt af en identitets krise. Det kulminerede i Resident Evil 6 som forsøgte at være alt for alle, hvilket gjorde den til den svageste udgivelse jeg kan huske. Nu er Resident Evil Revelations 2 udkommet som en samlet pakke efter at de 4 episoder er kommet hvert for sig. Revelations startede som en 3DS udgivelse der senere er udgivet til konsoller. Denne gang har Capcom valgt en balance hvor det er helt nye figurer med det klassiske Resi gameplay.

I Revelations 2 følger vi to hold med hver sin form for spilmekanik hvor begge handlinger krydser hinanden, selvom de foregår forskudt i tid. Det betyder også at du spiller dele af et område igennem to gange dog på en helt anderledes måde. For mig betyder det genkendelsen glæde og dermed en ekstra chance for at finde nogle af de skjulte ting jeg missede tidligere.

re_revelations_2 02Det ene hold består af Claire Redfield, der arbejder for organisationen Terra Save som bekæmper bio terrorisme, og så Moria Burton, der er datter af Barry Burton. De bliver begge kidnappet og vågner op i et nedlagt fængsel med et armbånd der måler frygt. Over et højtaleranlæg fortæller en kvindestemme at hun er ”Overseer” der styrer det hele og at der findes masser af inficerede (Afflicted). De skal naturligvis forsøge at flygte mens Overseeren holder øje med dem via overvågningskameraer.

re_revelations_2 01Det andet hold består af Barry Burton, der er ude for at finde sin datter, og pigen Natalia Korda. Hun er en gådefuld lille størrelse der har evnen til at kunne se de inficerede. De to sidekicks er mere end blot en del af historien. Moria er ikke den store tilhænger af skydevåben, så hun benytter en lygte til at blænde inficerede og har et brækjern til åbne døre og prygle zombier. Natalia er i fysik noget mindre som gør hun kan kravle gennem sprækker og har som våben mulighed for at anvende mursten hun samler op. Hendes evner gør også at hun at kan fornemme inficerede gennem en væg og kan udpege deres svage områder. Dermed kan Barry spare ammunition som giver bedre chancer for overlevelse.

re_revelations_2 04Det er dette samspil mellem Barry/Natalia og Claire/Moria som gør spillet ekstra spændende. Faktisk synes jeg at det fungerer bedst når du er tvunget ud i at skifte hurtige mellem de to figurer du aktuelt følger. Der er også co-op så du kan spille sammen med en anden og på konsoller er der også splitscreen. Det kan fint være en som måske ikke er helt vild med at spille fordi der ikke er meget at lave når der ikke lige er en co-op opgave der skal løses. Der er meget mere at lege med når du spiller Claire eller Barry. Her får du den fulde klassiske Resident Evil oplevelsen med mulighed for at opgraderer våben, kombinerer remedier som giver nye ting og benytte den metodiske afsøgning af områder for at finde ting så du kan overleve.

re_revelations_2 03Der er også en Raid spiltype hvor du skal rydde områder med fjender. Det kan spilles både alene og co-op. Den store gevinst er selvfølgelig endnu flere opgraderinger og figurer som du kan anvende. Capcom har også daglige missioner så der er gjort alt for at holde dig beskæftiget når du er færdig med historien eller bare vil have noget mere handlingsmættet.

Det er grafisk pænt selvom der er lidt for meget genbrug også af de forskellige typer af fjender. Det er der så kompenseret for i lydsiden og at skydevåben er en fornøjelse at anvende. Det hjælper også at titlen ikke tager sig selv alt for alvorligt. Så med slogan som ”Terr” ikke behøver at ende med ”ist” og andre blomster er det fint underholdende. Der var områder som fik mig til at smile fordi det er referencer til seriens mere selvhøjtidelige øjeblikke. Her er Barry værd at lytte til.

Resident Evil Revelations 2 er et budget spil der har en høj underholdningsværdi, selvom jeg hele tiden har følelsen af at have set det hele tidligere. Højdepunkterne er helt sikkert Raid spiltypen og når du skal skifte mellem de to figurer for at løse en bestemt opgave uden at komme tidligt af dage. Har du en forkærlighed for Resident Evil eller ønsker du at se hvorfor dine venner synes serien er så enestående så er Resident Evil Revelations 2 et glimrende sted at starte.

Spillet er stillet til rådighed af PAN Vision.

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægFinal Fantasy Type-0 HD har rundet 1 million solgte spil
Næste indlægBloodborne anmeldelse
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
resident-evil-revelations-2-anmeldelseResident Evil Revelations 2 er et budget spil der har en høj underholdningsværdi, selvom jeg hele tiden har følelsen af at have set det hele tidligere. Højdepunkterne er helt sikkert Raid spiltypen og når du skal skifte mellem de to figurer for at løse en bestemt opgave uden at komme tidligt af dage. Har du en forkærlighed for Resident Evil eller ønsker du at se hvorfor dine venner synes serien er så enestående så er Resident Evil Revelations 2 et glimrende sted at starte.