D3ROS 03Det er kun omkring et år siden jeg anmeldte Diablo 3 og nu er turen så kommet til Diablo III: Reaper of Souls – Ultimate Evil Edition der er udkommet til PlayStation og Xbox. Vi starter med D3 fra sidste år fordi du har mulighed for at overfører dit save game til denne udgave. Ja faktisk kan du på tværs af konsol bruge dit save game fra Diablo 3 hvor du har lyst. Du kan faktisk flytte fra enhver konsol til enten Xbox One eller PlayStation 4. Det er helt enkelt. Du starter f.eks. din PS3 og vælger menupunktet der lader dig gemme online. Så starter du din PS4 og siger ja til at hente dit save game. Helt enkelt. Så får du din figur med over og kan spille videre med det level du har.

D3ROS 05Der er masser af undskyldninger for at købe Diablo 3 Reaper of Souls. De fire første afsnit er helt magen til Diablo 3 og afsnit 5 er så Reaper of Souls udvidelsen. Så det betyder at du ikke bare skal nakke Diablo men også den noget vanskeligere Malthael. De er begge et par grumme bæster og det hjælper at have en figur der er tæt på level 50 inden du skal i gang med Malthael. Historie delen kan du forholdsvis hurtigt kører igennem så du kan komme i gang med Adventure Mode. Her er der endnu mere at give sig til i det som jeg synes er den bedste dungeon crawler til dato.

D3ROS 04Det fungerer stadig upåklageligt og selvom der er masser af oversigter og valg muligheder så er det enkelt at navigerer rundt. Der er selvfølgelig også en helt række forbedringer på den tekniske side. Nu er spillet i 1080p og det står knivskarpt. Noget andet er indlæsningstiderne som er stor set ikke eksisterende. Du bevæger dig mellem områderne uden nogen form for vente tid. Det er dejligt. Der er også en ny klasse i Reaper of Souls nemlig Crusader. Det er en klasse som er skabt til sværd og skjold og har du været alle de andre klasser igennem så er der mere underholdning at hente. Spiller du på PlayStation 4 så er der også en lille ekstra mulighed at du kan dele loot med dine venner eller bruge nemesis funktionen og sende et moster du har nedkæmpet gennem en portal til deres spil.

D3ROS 06Som sagt så får du adgang til Adventure Mode når du har afsluttet historie delen. Det giver ny udfordring i stedet for blot at tage spillet igennem en gang til. Hvert område har 25 adventure missioner hvor du kan finde Rift Keystones, der giver adgang til Nephalem Rifts. Nephalem Rifts er dungeons der er tilfældigt genereret (også kaldet proceduralt) med monstre, loot og alt andet. Adventure Mode og Nephalem Rifts er også alle tider mulighed for at få mere udstyr og din figur levelet op. Det er fordi alle monstre er tilpasset din figurs niveau og det giver bare mange flere XP.

D3ROS 02Har du tidligere spillet Diablo 3 så er Loot 2.0 også en mærkbar forbedring. Der er kommer bedre loot end i forgængeren og det øger underholdningsværdien. Der er 5 klasser af loot hvor hvid er basis udstyr, blå er magisk, gul er sjældent og orange er legendarisk. Den femte er grøn som er udstyr i sæt. Det kan f.eks. være en hjelm, en brynje og et par støvler. Der kommer nu meget mere loot du faktisk kan anvende til din klasse og der er også en mere jævn fordeling af legendarisk udstyr. Der går sport i at finde den bedste kombination med de forskellige dele til din klasse. Det kan kombineres med ædelstene for yderligere forbedringer. Husk at du også kan opgradere de forskellige handlende så f.eks. har du mulighed for at give smeden en noget større og mere prangende butik som også har flere ting til salg. Hvis du synes det er for let så spil på Hard i stedet for normal.

D3ROS 01Selvom Diablo har stærke rødder til PC, så mener jeg stadig at det fungerer meget bedre på konsol. PC udgaven kræver en konstant klikken med musen for at få flytte rundt. Jeg synes der virker meget bedre med en kontroller hvor du flytter med den analoge pind, og har alle handlinger på knapperne. Det er genialt i en sofa med en stor skærm. Der kommer de mange effekter også rigtigt til sin ret. Der er rødglødende ild, giftig grøn gas og knitrende blå lyn og alt muligt andet. Det er et fyrværkeri af farver – specielt hvis du spiller multiplayer.

Diablo III: Reaper of Souls – Ultimate Evil Edition er den ultimative udgave af Diablo ingen tvivl om det. Det er en old school hack’n’slah arcade dungeon crawler og det er forrygende underholdende. Hvis du er ny til genren så er det et perfekt sted at starte og fans af serien får endnu mere underholdning. Diablo III: Reaper of Souls – Ultimate Evil Edition får en top karakter. God fornøjelse.