nhl12-01f

Sidste års udgave af NHL var uden diskussion seriens højdepunkt. Her leverede EA Sports en ishockey simulator hvor det næsten var nødvendigt at bruge tandbeskyttere og hjelm når du spillede. Hvordan kan denne præstation overgås? Skal NHL 12 tage en helt anden drejning eller har EA Sports et par ekstra overraskelser som kan hives op af hjelmen?

Som det lille klaptræ med GamersLounge G’et angiver, har vi denne gang også en videoanmeldelse. Foretrækker du at læse anmeldelsen findes den nedenfor.

http://www.youtube.com/watch?v=tad6BAaQaco

Spiller du allerede NHL vil du glæde dig over at styring er uforandret. Det betyder at du anvender den ene analoge pind til at bevæge dig og den anden til at flytte staven. Derudover er stort set samtlige knapper i brug. Når du er på isen er det nødvendigt at anvende en bred vifte af de muligheder som NHL tilbyder, for at få succes. Hvis du har et save game fra NHL 11 bliver det automatisk anvendt og du få muligheden for at spille en trænings kamp med det samme. Fin detalje hvor der kunne have været inkluderet mere fra mit gamle save game. NHL 12 er udgivet til Xbox og PS3, hvor jeg igen i år har spillet Xbox versionen.

nhl12-03

Hvis du er et helt ubeskrevet ishockey blad så skal du starte med at tage en tur igennem træningsprogrammet. Her får du en beskrivelse af den manøvre som du skal udfører og en instruktion hvordan det gøres. Træningssekvensen afsluttes når du har udført manøvren korrekt. Det kan godt tage et par forsøg og det hjælper hvis du er bekendt med de udtryk som anvendes i sporten. De første øvelser er enkle mens bl.a. face-off i en bestem retning er udfordrende. Her kunne jeg godt ønske mig en mulighed for at kunne se knapper og timing som en slags Quick Time Event. Om ikke andet så her i træningsprogrammet.

Inden vi kigger på hvordan NHL 12 opleves på isen, fortjener spillet lige en rundtur rundt gennem de forskellige menuer. Listen er lang: I ”Be a Pro” starter du som junior spiller og spiller dig op gennem rækkerne og i ”Be a GM” er du sportsdirektøren som skal sikrer dit hold sejren. Der er selvfølgelig også ”Hockey Ultimate Team” og ”Be a Legend”. ”Be a Legend” minder lidt for meget om en avanceret udgave ”Be a Pro”. Her har andre EA Sports titler, som f.eks. NBA, sat baren væsentligt højere. Selvfølgelig finder du masser af forskellige turnering bl.a. NHL Winter Classic, selvom det er den fra sidste år. Det har formodentlig noget med timing at gøre. Der er, ikke overraskende, ingen danske hold og turneringer blandt de mange som er repræsenteret. Spiller du hockey kan du finde både svenske og finske hold med de to landes tilsvarende turneringer.

nhl12-04

Kampe og turneringer er det som NHL drejer sig om. Her er der ingen slinger i valsen. Grafikken er i top og det understøttes af den opdaterede Full Contact Physics Engine, selvom det kræver et trænet øje at se forbedringer fra NHL 11. Ishockey er en fuld kontakt sport og derfor kan du selvfølgelig også tage et slagsmål på isen. Det tjener ikke noget højere formål end at bidrage til en realistisk simulation og selvfølgelig at underholde. Den kunstige intelligens (AI) er også forbedret så den kan fange hvis du anvender den samme taktik hele tiden, ved f.eks. face-off og i angrebet. Det har så den sideeffekt, at AI holder på pucken indtil du åbner op i forsvaret. Det samme gør sig gældende når AI forsvarer, for så holdes de defensive linjer så det er svært at afleverer. Det kompenseres der for, da dommerne lader flere ting passerer. Det er dejligt, for i NHL 11 lavede AI næsten aldrig fejl. Selv meget dygtige hold får næsten altid lavet et eller andet, om ikke andet så icing eller offside. Sidste ting som skal nævnes er målmanden som for første gang er mere end bare en mur lavet af handsker og en stav. Det betyder at han kan skubbes ud af målområdet.

nhl12-02

Lydsiden er stadig af høj kvalitet og det kan ikke undgås at mange af speaker kommentarerne bliver lidt ensformige. Når pucken bliver afleveret er der et begrænset antal måder det kan speakes uden det virker overdrevet. Det hele bidrager til den stemning der er i et stadion under en TV transmitteret top kamp.

Hvad ender den samlede vurdering med? Der er sket utroligt meget med NHL serien, siden den første udgivelse i 1991. Forbedring af et spil i denne klasse er svært og igen er det lykkes for EA Sports. Det er stadig muligt at finpudse elementer og et ønske er at få QTE eller lignende så du som ny spiller lettere kommer i gang. Der er stadig ikke nogen tvivl i mit sind: EA Sports leverer med NHL 12 den bedste ishockey simulation på markedet. Det fortjener 4 d af 5. Rigtig god fornøjelse.

Bedste ishockey spil på markedet

Meget høj teknisk kvalitet

Utroligt meget indhold

Be a Legend mangler kød

Svært for nye spillere