fifa_street_00f

Der findes ingen andre sportsgrene end fodbold hvor der findes så mange muligheder for at blære sig med sine færdigheder. Det er også en sport som spilles under mange forskellige forhold og på baner af vidt forskellig karakter og med et varierende antal spiller uden et stort regelsæt. Det spilles i skolegården, i en Grønlandsk dal, på en slette i Syd Afrika og blandt skyskrabere. Der spilles mere fodbold uden for de store stadions end noget andet sted og det er FIFA Street er en hyldest til.

Som det lille klaptræ med GamersLounge G’et angiver, har vi denne gang også en videoanmeldelse. Foretrækker du at læse anmeldelsen findes den nedenfor.

http://www.youtube.com/watch?v=2ADPgMbnc7Y

FIFA Street er tilbage i en helt ny indpakning hvor teamet og teknikken bag er den samme som er bag succesen FIFA’12. Målgruppen for FIFA Street er alle som elsker fodbold i alle de variationer det spilles uden for det traditionelle regelsæt. Det er også det fokus som jeg synes gør FIFA Street til en helt anderledes oplevelse end FIFA’12.

fifa_street_04

Da motoren bag FIFA Street er den samme som i FIFA’12 har du også her den høje kvalitet på animationer og grafik. Dermed virker denne udgave også mere som en sports simulation end de tidligere lidt akavede forsøg med tegneseriestilen. Det virker helt klar bedre på mig. Teknisk har du Player Impact Engine og Precision Dribbling hvor der så er tilføjet Street Ball Control, så Street er fuldt på højde med EA’s aktuelle tekniske formåen. Det er alt sammen vigtigt selvom det nok kun giver mening hvis du følger EA største francise meget tæt. Hvis du er ny og elsker fodbold, så er der mange andre ting som er mere væsentlige.

fifa_street_01

Er det overholdet til at styre dine (få) spillere rundt på banen? Det hurtige svar er ja det er det. Også selvom du aldrig har spillet et fodboldsspil før. Jeg er imponeret over hvor enkelt styringen er lavet. Der anvendes kun ganske få knapper, til at afleverer, skyde og bevæge din spiller rundt på banen. Det er faktisk mistænkeligt enkelt at have med at gøre. Jo mere du spiller, jo mere bliver du opmærksom på mulighederne for at lave tricks. Langt de fleste trick udføres som en kombination af skulderknapperne og den højre analogpind. Det kræver ikke meget øvelse før du kan lave nogle meget fine trick, som f.eks. at skyde bolden over hovedet på din modstander med hælen. Når du først har oplevet hvor enkelt det er at lave trick, får du lyst til at prøve endnu mere. Så skal du efter de forskellige video lektioner. Jeg har linket til en nedenfor lavet af en irsk anmelder som mødte til FIFA Street Producer Tour. Udfordringen for mig er mere at huske tricket når jeg spiller kamp.

http://www.youtube.com/watch?v=1ho-Hq11BW0

Når du kigger på standard spiltyperne så er der alt hvad hjertet kan begærer. Du kan spille Futsal som er på en standard bane hvor der ikke er bander. Dermed har du et mere traditionelt spil med ”indkast” og hjørne, hvor du skal spille dig frem til en afslutning. Der er også Panna hvor din scorer er afhængig af de trick du laver. Hvert trick giver point som sættes i ”banken”. Når du scorer et mål overføres point i banken til din scorer. Det kræver lidt øvelse at forstå hvordan du kommer fra zero to hero med bare ét mål. Elsker du trick er dette helt sikkert noget for dig. Last Man Standing er den mest nyskabende spiltype. Det spilles uden målmænd med mål på størrelse med en cigarkasse. Hver gang du scorer sender du en mand af banen og det hold som først få alle med ud har vundet. Det giver en naturligt balance mellem to spillere med forskellig evner og er intenst og hurtigt, med masser af kontraer. Du skal selvfølgelig igennem World Tour som er karriere delen hvor du kommer i kontakt med alle spiltyper.

fifa_street_02

World Tour er meget omfattende og giver dig mulighed for at skabe dit eget hold og bringe det fra lokale kampe til verdensmesterskabet. Jeg synes det bedste ved World Tour er de meget afvekslende kampe. Det bliver aldrig kedeligt at spille og du har stort set altid flere muligheder for at vælge en spiltype som lige passer til dit humør. Du kan undervejs rekrutterer kende spillere og selvfølgelig tilpasse dine egne, så du får den kombination af færdigheder som passer til din spillestil. Jeg bruger måske lige lovligt meget tid i de forskellige oversigter og kunne godt ønske mig en funktion som fordelte point mellem mine spiller og deres færdigheder. Hvis det kunne gøres i roller som angriber, forsvarer og generalist, så ville det være en velkommen funktion.

fifa_street_05

Der er masser af forskellige baner at spille på, hvor typen og placeringen afhænger af hvilken spiltype du vælger. Futsal er altid i mere organiserende omgivelser mens andre spilles om aftenen i et parkeringsanlæg. Alle er genskab med mange fine detaljer. Spiller du i parkeringsanlægget så er vises mål fra de opstillede overvågningskameraer, mens du selvfølgelig har den store TV dækning når du spiller Futsal i New York. New York og Barcelona har også en sød historie. De er ”en kunstnerisk gengivelse af en bane”, fordi den åbenbart ikke må kaldes ved de rigtige navne. Så kig på en unavngivet bane i New York og gæt selv på hvor inspirationen er hentet fra. Eller kig på en af de mere end 35 andre baner hvor en af mine favoritter er bane i Shanghai på toppen af en skyskraber.

fifa_street_03

Der er ikke store ridser i lakken så samlet lever FIFA Street op til forventningerne. Du vil, ind i mellem, opleve lidt med den kunstige intelligens (AI). Jeg har bl.a. set at AI’en begynde at lave tricks foran et helt tomt mål, eller særprægende afleveringer, selv om det er Panna med kun to på banen. Du kan kompenserer ved at øge sværhedsgraden, som gør AI’en mere aggresiv. Som andre EA spil benyttes et On-line Pass og der er mange meninger om, selvom jeg tror det er kommet for at blive. Derudover savner jeg, at tilpasninger i World Tour bliver lige så enkelt at gå til som styringen.

fifa_street_06

FIFA er uden sidestykke EA største sportsspil, og FIFA Street bygger på samme stolte traditioner og tekniske fundament. Samtidig er det lykkes at skabe en titel har fokus på at have det sjovt, både ved at øve trick alene og spille kampe i et højt tempo. Det kræver ikke en dyb viden om fodbold eller regler og placerer FIFA Street sig som et vellykket supplement til fodbold familien. Det indbringer FIFA Street et stort 4-tal. Rigtigt god fornøjelse.

Underholdende fodbold i højt tempo

Omfattende World Tour og on-line del

Enkelt at gå til – svært at beherske

Last Man Standing

AI tager nogle uforståelige beslutninger