Tekken Tag Tournament er tilbage i en helt ny indpakning 12 år efter den første arcade udgave blev lanceret i Japan. Dermed bliver Tekken Tag Tournament 2 den ottende større udgivelse i Tekken serien. Der er mere end 50 figurer, så ønsker du at beherske dem alle behøver du aldrig at købe et fighting spil igen.

Kender du ikke genren så tager vi lige en hurtig opfriskning. TTT2 er et fighting spil hvor fire figurer kæmper mod hinanden i to hold. Du kan skifte mellem dine to figurer hvis du gerne vil have en anden kampstil eller hvis den figur du har på banen er ved at blive knockoutet (K.O.). Du kan også lave fælles angreb når muligheden byder sig, selvom det strider lidt mod navnet Tag. I Tekken har du fire angrebsknapper én for hver arm og en for hvert ben. Du bevæger figuren rundt på banen med D-pad, eller endnu bedre en kontroller dedikeret til fighting spil. Du skal som i en boksekamp vinde ved at K.O. den modstander som er i ringen. Det er en utrolig teknisk genre med en lang og stejl indlærings kurve, hvor du skal forvente at tabe rigtig mange kampe. Det er fordi spillet kræver en præcis timing af dine angreb og forsvar for at du ikke i løbet af sekunder ligger K.O.’et i et hjørne.

ttt2_01

TTT2 går direkte til biddet i en simpel og meget klassisk menu struktur (læs gammeldags) hvor du kan vælge online eller offline sammen med forskellige former for tilpasninger. Der er mere end 50 figurer og der er allerede opdaget yderligere seks figurer som ligger klar på skiven. Alene mængden af forskellige former for udklædning til dine figurer er overvældende. Der er ingen undskyldning for ikke at lave en figur lige som du ønsker. Samtidig har hver enkelt figur noget af den mest omfattende liste af kombo’er (kombinationer af slag/spark) som jeg kun tror bliver overgået af Virtua Fighter. Heldigvis er der denne gang blevet plads til trænings afsnittet Fighting Lab.

ttt2_04

Fighting Lab giver dig kontrol over en robot, kaldet Combot, hvor du gennem meget simple kapitler, bliver introduceret til den basale styring. Det er en vanskelig opgave hvis du anvender en almindelig kontroller, da nogle af kombo’erne stor set er umuligt at trykke medmindre du har et par ekstra fingre. Samtidig kan din robot figur, og alle andre for den sag skyld, alene bevæges med D-pad’et og det gør det absolut ikke lettere at gå til. Skulle du af en eller anden grund stå med den opfattelse at du efter endt træning har styr på Tekken, så tager du grueligt fejl. Du har alene fået de mest basale funktioner til robotten forklaret. De resterende 58 figurer klarer du lige selv. Hvis du er til genren genopfrisker Fighting Lab dig i løbet af kort tid til TTT2.

ttt2_03

Jeg har tænkt mig at skøjte let og elegant hen over de mange offline modes. Der er hvad der skal være, så du kan spille mod en kammerat, eller hvis det virkeligt skal være underholdende så med 4 på samme konsol. Det er måske ikke så konkurrence præget selvom det er underholdende. Gameplay fungerer i alle sammenhænge flydende og jeg synes grafikken lever helt op til forventningerne. Det samme gælder lydsiden hvor flere figurer endelig er repræsenteret med deres modersmål, selv den lille tysker i korte bukser og lidt for fodformede sko.

ttt2_05

Det er online som er og bliver den store attraktion. Den er denne gang gemt væk bag et af de så forhadte online passes. Personligt synes jeg, at det er lidt underligt at TTT2 er baseret på det gamle system med at have et venteværelse, hvor du kan varme lidt op inden der bliver fundet en kamp. Specielt set i lyset af at netkoden i TTT2 er en modificeret version af Soul Calibur 5’s netkode. Her havde jeg forventet et lobby-system som tager hensyn til at jeg gerne vil kæmpe mod nogen i min egen geografi. Som sagt brugte jeg en del tid på at få min røv på komedie, fordi én forkert blokering med det samme resulterede i at min livsmåler blev drænet. Mit manglende kendskab til de nye Tag moves hjalp heller ikke. Uanset om jeg spillede med en hvor forbindelsen blev vurderet til 5, som er bedst, eller med en amerikaner hvor forbindelsen var helt i bund, så fungerede det rigtigt godt. Det er noget af det bedste netkode jeg har oplevet i denne genre, og jeg er sikker på det bliver et hit blandt fans.

ttt2_02

Tekken Tag Tournament 2 er et spil som er beregnet for kendere af fighting genren og specielt alle som elsker Tekken. Der er masser af figurer og kostumer, hvor tiden må vise om det er tilstrækkeligt balanceret. Jeg tror langt de fleste fans har forudbestilt, så jeg ved faktisk ikke hvorfor jeg bruger al denne tid på en anmeldelse. Dette er uden tvivl det mest polerede Tekken til dato med masser af indhold til entusiaster. Dermed lander Tekken Tag Tournament 2 på et stort velfortjent 4-tal. Rigtig god fornøjelse.

 

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægXbox 720 ramt af problemer
Næste indlægWorld Tekken Federation er online
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
anmeldelse-tekken-tag-tournament-2Tekken Tag Tournament 2 er et spil som er beregnet for kendere af fighting genren og specielt alle som elsker Tekken. Der er masser af figurer og kostumer, hvor tiden må vise om det er tilstrækkeligt balanceret. Jeg tror langt de fleste fans har forudbestilt, så jeg ved faktisk ikke hvorfor jeg bruger al denne tid på en anmeldelse. Dette er uden tvivl det mest polerede Tekken til dato med masser af indhold til entusiaster. Dermed lander Tekken Tag Tournament 2 på et stort velfortjent 4-tal.