Folkene bag henholdsvis Battlefield og Call of Duty får nu konkurrence fra Sony som endnu engang forsøger at blande sig i spil-produktionen. Sony der står bag, i mine øjne, middelmådige spil som ”EverQuest”, ”The Matrix Online” og ”DC Universe Online” lader til endelig at have ramt plet. Planetside 2 havde sin release tilbage i slutningen af november, og er allerede nu vokset til et forholdsvis stort univers.

Spillet er af genren science fiction MMOFPS, og tager sin tørn ca. 300 år efter menneskeheden har opdaget planeten Auraxis, hvorpå spillet foregår. Auraxis er centrum for en krig imellem tre fraktioner, og det er op til dig at vælge hvilken fraktion du ønsker at hjælpe i kampen om herredømmet.

Du kan vælge imellem de tre følgende fraktioner:

Terran Republic – Militær diciplin er deres motto, og det afspejles tydligt i deres udvalg af våben.
Forcer: Hurtige våben, store magasiner = Max damage I længst mulige tid.

New Conglomerate – En løst organiseret gruppe af frihedskæmpere, hvis eneste mål er frihed igennem alle tænkelige midler
Forcer: Store og tunge drenge, som kan tage et par skud, og samtidig besidder våben med stor slagkraft.

Vanu Sovereignty – Den avancerede og snedige fraction, der igennem mystisk magt ønsker sandheden frem I dagens lys.
Forcer: Højudviklede våben, som de har erhvervet igennem alien-teknologi, ingen bullet drop, lav recoil og hurtige våben.

 

Alle tre fraktioner har yderligere evner som giver dem en fordel kontra de andre fraktioner. Disse vil jeg dog undlade at nævne og anbefale at i selv går på opdagelse i det enorme univers, da jeg mener at det netop er charmen i MMO spil, at finde den karakter som passer til en.

De første par timer hvor du har fingrene i Planetside 2, kan for mange virke utrolig fustrende. Uanset hvor stor en haj du er til enten, MMO eller FPS spil, kommer du til at dø rigtig mange gange de første par timer du spiller. Som ny karakter i spillet, kommer du til at lide under at mange af dine konkurrenter er i højere levels end dig selv, men dette skal, som i andre MMO spil, blot anses som en motivationsfaktor for at spille og udvikle sig mere. Ligeledes kan det tage tid at forstå denne enorme virtuelle verden som Sony har lagt for dine fødder, da tutorials og guides virker til at være sparet væk.

Spillet indeholder ligesom Battlefield både fly, tanks, biler, atv’er og meget mere. Modsat Battlefield virker disse køretøjer til at spille en endnu større rolle, da det er mit indtryk at du igennem disse virkelige kan ændre slagets gang for dig, og dine teammates. Disse skal dog købes for virtuelle penge, som kan tage tid at skaffe, så vælg dine køretøjer med omhu.

Hver fraktion har 6 classes som du frit kan skifte imellem efter behov. Disse er de klassiske classes som vi har set i mange andre spil af denne genre, nemlig; Medic, Engineer, Light Assault og Sniper. Det nye ved Planetside 2, er at de har introduceret to nye classes: Heavy assault og MAX. Heavy assault minder meget om den klassiske engineer som vi har set i spil som for eksempel Battlefield dog med endnu mere fire-power. MAX derimod, er enorm karakter, som bedst egner sig til close range combat, når lokummet brænder på, og din modstander for eksempel er ved at tage en af dine holds baser. Spillet bygger som sagt på en åben verden, som er noget af det største i FPS-genren. Hver virtuelle verden kan indeholde op til 2000 spillere, som alle er opdelt i squads der spiller sammen. Dette betyder at Planetside 2 føles langt mere dynamisk som verden end for eksempel konkurrenten Call Of Duty. Så er du træt af ligegyldige spawns og begrænset taktisk krigsførelse er Planetside 2 måske et forsøg værd for dig.

Et problem jeg dog har oplevet ved Planetside 2, er at spillet til tider kan lagge en smule. Dette kan være jeg bare har været uheldig, men dette er i hvert fald noget Sony skal have styr på, før spillet for alvor kommer op og blander sig med konkurrenterne. Spillets måske største styrke er at spillet  er gratis, og det kan være svært at forstå hvordan et spil, der er så gennemtænkt og gennemført kan være det. Det er dog muligt at spytte lidt i kassen, og på den måde skabe sig en fordel i forhold til sine konkurrenter. Dog er det ikke nødvendigt for at kunne få den fulde oplevelse af spillet. Personligt har jeg tendens til at bruge de små beløb for at få en fordel over flere af mine konkurrenter, men dette er ikke tilfældet i Planetside 2. Skulle man have lyst til at se de fordele som Sony tilbyder for mindre pengebeløb, giver de en 30 minutters prøveperiode på alle genstande, før man endegyldigt kan beslutte sig for at købe dem.

 

Havde jeg været ude i butikken og brugt 3-500 kroner på dette spil havde jeg været i tvivl om spillet skulle have karakteren 3 eller 4. Da dette ikke er tilfældet og Sony kvit og frit tilbyder spillet, giver jeg set i lyset af dette spillet et lille 4-tal. Grunden til spillet ikke er helt oppe og ringe på skalaen, er fordi man ikke kan lave et FPS spil hvor serveren lagger. Dette kan lede til frustration, og det er klart et problem som Sony bør se nærmere på, men formentligt også noget der bliver rettet op på, når Sony tilpasser sig den kraftigt voksende brugerskare.

[box_download]Planetside 2 kan downloades gratis her: http://www.planetside2.com[/box_download]

[box_info]Spillet er anmeldt på PC.[/box_info]

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægHitman “ordner” utro små bryster på FaceBook
Næste indlægNintendo Direct præsentation
planetside-2Det fleste har nok aldrig hørt om Planetside. Men frygt ej, Planetside 2 er et nyt gratis MMO-FPS spil, som forsøger for alvor at blande sig med konkurrenter som Battlefield og Call of Duty. Igennem nytænkning får de fjernet Sony skamplet som spilproducent, og dette sker endda igennem et gratis spil. 4 ud af 5 herfra!