Det er vist ingen hemmelighed at Playstation All-Stars Battle Royal har slående ligheder med en højt elsket Nintendo titel. Nu har Superbot Entertainment og Sony Santa Monica ikke et helt så velkendt og elsket karakterbibliotek at trække på, men det vigtigste er jo heldigvis også hvordan det spiller.

Playstation All-Stars Battle Royale (PABR fremover) er en 2,5D brawler i stil med Nintendo’s Smash Brothers serie. 1-4 personer kæmper med og mod figurer som hovedsageligt er kendt fra Sony’s Playstation univers. Man får en historiedel med et par cutscenes og lidt handling undervejs og en velkørende multiplayer med de features der skal til. Banerne er selvfølgelig inspireret af figurernes respektive univers, men twistet er, at man her kombinerer 2 verdener i hver arena. Uncharted og Bioshock Infinite, Little Big Planet og Buzz og så videre. Det ender faktisk med at være PABR’s største innovation og styrke. Buzz banen, for eksempel, kaster spørgsmål efter spillerne som så skal kæmpe sig til en plads på den platform, som hører til det rigtige svar, før tiden løber ud. Uncharted banen, som starter i lastrummet på et fly i luften og ender i bulder og brag på landjorden, starter hektisk og gør senere, at man skal tænke mere over ens placering. Man kan tweake og ændre på ting som for eksempel hvilke og hvor mange våben der skal være med og om man spiller på tid eller med x antal liv.

Når nu man har valgt at kopiere det meste fra Smash Brothers, er det synd at man ikke har kopieret det vigtigste. I Smash Brothers dør du kun ved at blive skubbet ud af arenaen. Jo mere skade du har taget, desto længere ryger man når man bliver ramt af et angreb. Kampen om at blive på banen og time sine angreb rigtigt for at skubbe de andre ud, er det bærende element i gameplayet og det virker.
I PABR tager man ingen skade. Der er næsten ingen konsekvens ved at blive ramt, så det meste af tiden går med at spamme angreb uden tanke på forsvar. Man tæsker på de andre udelukkende for at lade sine special-angreb op, for de er det eneste der kan give dig point. Hvis du misser med dit specialangreb, er dit fremskridt faktisk tabt. Der er 3 grader af specialangreb til hver karakter – det sidste er selvfølgelig det stærkeste, så der er lidt strategi i at vælge, om man vil fyre sit slatne move af nu eller vente til man har sparret sammen til et bedre. Nogle angreb og våben på banen trækker også point-kugler ud af modstanderne og de booster din bar hvis du samler dem op. Det er ikke lige så sjovt som Smash Brothers, punktum!

Karaktergalleriet tæller alt fra Nathan Drake, Jak & Daxter, PaRappa og Kratos til ikke Playstation specifikke karakterer som Bioshock’s Big Daddy eller Dante fra Devil May Cry. Der er figurer, som for eksempel Sir Daniel Fortesque, der kræver mere øvelse end andre, ligesom nogle specialangreb rammer modstanderne automatisk mens andre kræver mere af spilleren. Det er en mangfoldig omgang som alle vil kunne finde en favorit iblandt og der er flere på vej som ekstra indhold.

Superbot har selvfølgelig bibeholdt stilen fra de respektive karakterers spil, men får alligevel tingene til at passe sammen visuelt. Der er fælles fodslag blandt de forskellige stilarter og det hele kører glidende, selv i højeste gear. Det hænder at farverne i baggrundene gør det svært at se actionen i forgrunden, men det hører til sjældenhederne.

Playstation All-stars Battle Royale er det eneste alternativ til Smash Brothers og det første af sin slags i HD. Det er i orden at lade sig inspirere og endda kopiere lidt fra andre, men i forsøget på at undgå alt for direkte sammenligninger, har man udeladt den vigtigste ting – at kunne smide folk ud over kanten af banen. Banerne er fede og det brede karaktergalleri gør det let at lære, men svært at mestre. Kampene er hektiske og fyldt med fede angreb og effekter, men gameplayet når aldrig helt de samme højder som konkurrenten. Når alt kommer til alt er det dog en overraskende kompetent start, så mon ikke den næste udgivelse finder linjen og rammer topkarakteren.

Du får spillet gratis til Playstation Vita, når du køber det til Playstation 3.

[box_info]Spillet er anmeldet på PlayStation 3 og er levet af Nordisk Film.[/box_info]

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægCaptain America kæmper i Marvel’s Avengers Initiative
Næste indlægToy Story Mania
Gamer lige nu: DmC, Bioshock Infinite, Spelunky (XBLA) Ser frem til: GTA5 og ny hardware!!
playstation-all-stars-battle-royalePlaystation All-stars Battle Royal er det eneste alternativ til Smash Brothers og det første af sin slags i HD. Det er i orden at lade sig inspirere og endda kopiere lidt fra andre, men i forsøget på at undgå alt for direkte sammenligninger, har man udeladt den vigtigste ting – at kunne smide folk ud over kanten af banen. Banerne er fede og det brede karaktergalleri gør det let at lære, men svært at mestre. Kampene er hektiske og fyldt med fede angreb og effekter, men gameplayet når aldrig helt de samme højder som konkurrenten. Når alt kommer til alt er det dog en overraskende kompetent start, så mon ikke den næste udgivelse finder linjen og rammer topkarakteren.