jak_00f

Der findes meget få titler som fortjener betegnelsen klassiker og blandt dem tæller Jak and Daxter. Naugthy Dog, som også er udvikleren bag Uncharted serien, udgav i årene 2001, 2003 og 2004 et spil eksklusivt til PlayStation 2 med helten Jak og hans trofaste og energiske sidekick Daxter. Siden har vi ikke rigtigt set noget til de to, indtil i år hvor vi nu har fået alle 3 spil i en HD udgave under titlen The Jak and Daxter Trilogy.

Som det lille klaptræ med GamersLounge G’et angiver, har vi denne gang også en videoanmeldelse. Foretrækker du at læse anmeldelsen findes den nedenfor.

http://www.youtube.com/watch?v=R9V5bprKgNM

The Jak and Daxter Trilogy indeholder det første spil som oprindeligt er udgivet under navnet Jak and Daxter: The Precusor Legacy, hvor det andet er udgivet som Jak II Renegade og det sidste som Jak 3. Jak II og Jak 3 minder meget om hinanden mens originalen skiller sig lidt mere ud. Først det som er fælles for de tre spil og det er det store platforms element. Det betyder at du skal springe og klatre rundt på forskellige områder mens du undgår fjender og løser opgaver. Der er også alle mulige minispil, som f.eks. i det første hvor du skal hjælpe med at fange fisk, eller skal kører ræs eller løse en gåde.

jak_01

Der er så også forskel fra det først til de to andre. I Jak II introduceret skydevåben i form af The Morph Gun Mod, som kan transformerer sig til 4 forskellige skydevåben og yderligere 8 i Jak 3. Desuden får du mulighed for at styre forskellige former for køretøjer med en meget velfungerende kører fysik. Der er også dyr du kan ride på og det er disse elementer som adskiller det første spil fra de to efterfølgere. Det betyder at der er meget mere forskelligt at tage sig til. Jeg vil stadig anbefale at du starter med de første spil for det er faktisk en trilogi og ikke bare 3 spil samlet på samme skive. Dermed får du hele historien kronologisk ved at tage dem i rækkefølge.

jak_05

Historien handler om de mystiske Precusors som er forsvundet for mange mange år siden. Det eneste de har efterladt er de mystiske klenodier (artefact), altså genstande med kulturel eller religiøs betydning. De ligner æg og det er jo meget passende her i påsken. Dem skal du selvfølgelig samle, sammen med Power Cells som benyttes til at skabe energi. Noget som også er fælles for de tre titler er Eco som findes i forskellige former i de tre forskellige tidsperioder hvor Jak and Daxter spilene foregår. I det første findes det i fire forskellige former hvor det giver Jak forstærkede evner som f.eks. ekstra kraft eller hastighed. I de efterfølgende findes det som Dark (mørk) og Green (grøn) Eco mens det i sidste spil er som Light (lys) og Dark. Det er også hvad jeg vil sige om historien for det er en oplevelse i sig selv at opleve Naughty Dog’s fortælle evner udfolde sig.

jak_02

Teknisk set er er de tre spil opdateret af Mass Media Inc. til en HD 720p version med assistance fra Naugthy Dog. Der er samtidig introduceret trophies, 3D og 60 billeder per sekund, alt som det kan forventes for en udgivelse i 2012. Det er alt sammen lykkes flot. Grafikken er frisk og lækker selvom der naturligt mangler den rigdom af detaljer som du oplever i nyere spil. Den eneste finger jeg kan sætte på det tekniske er kamera vinklerne, som du selv styrer. Det kan være lidt besværligt i nogle situationer. I nyere spil er dette løst ved at lave omgivelser transparente når alt er meget tæt. Jak og Daxter er desværre fra en tid hvor der ikke tales dansk, så de mindste skal have lidt hjælp.

jak_03

The Jak and Daxter Trilogy er stadig en rigtigt god historie som giver masser af underholdning. Bortset fra de småting jeg har nævnt så er en af de mest vellykkede remakes i HD jeg længe har oplevet. Derfor er der heller ikke tvivl om at Jak og Daxter kravler godt op af karakter skalaen og lander på en stor flot firer. Rigtigt god fornøjelse.

Stadig fantastisk underholdning

Daxters vittige bemærkninger

Meget varierede miljøer

Underholdende minispil

Kameravinkler kan give lidt besvær