Der er mange titler jeg glæder mig til og sådan har det været hvert eneste efterår. Min barnlige sjæl, som mange kan bevidne er veludviklet, har også set frem til en af de største udgivelser for de mindre nemlig Skylanders SWAP Force. Det er Activision der har opfundet den specielle genre og denne udgivelse er tredje generation af et spilunivers der blander rigtig leg i den virkelige verden med virtuel leg i den digitale verden.

Skylanders 07Er du forældre og en der ikke selv nyder at spille for at slappe af så er her et Executive Summary af Skylanders. Du er Portal Mester hvor du bringer forskellige helte, Skylanders, ind i den fantasiverden i skyerne hvor den onde Kaos hele tider forsøger at tage magten. Det gør du ved at placere en fysisk figur på en lige så fysisk portal og på AutoMagisk vis dukker figuren op i spillet. Hver figur har sine helt egne evner og alle tilhører et element. Der findes følgende elementer: Luft, Liv, Udød, Jord, Ild, Vand, Magi og Teknologi. Det fungerer lidt som sten, saks og papir så nogle er stærkere eller svagere i forhold til andre.

SkylandersElementsNoget af det virkeligt lækre er at selv med denne tredje udgave så kan du bruge alle Skylanders for de foregående spil. De fungerer også på kryds og tværs af alle platforme så har du taget en figur fra din PlayStation 3 udgave for at spille med den hos en ven der har Xbox, så virker det fint. Der er også noget med kulørte figurer der appellerer til mit naturlige samler-gen.  Så det eneste der faktisk mangler er om spillet er flot og underholdende?

Skylanders 03Den korte version er: Ja det er det. Eon, fortælleren som bare er et stor hoved, samler tråden op fra forrige udgave og du er hurtigt i gang med at spille. Det er et action adventure hvor der er fantasifulde områder med underholdende figurer og kampe der kun går ud over de mange onde skabninger. Kampene kræver ikke helt så meget som f.eks. Diablo III, selvom du, som i enhver anden god brawler, får adgang til kombo’er der udretter endnu mere skade. Du får også adgang til flere evner og hver gang du finder en nyt hat så kan du forbedre en eller flere af dine evner. Det bliver aldrig hverken ensformig eller kedeligt for der er altid et eller andet nyt der dukker op. Der er mini-spil som skal løses for at komme videre eller også skal du nedkæmpe alle fjender som giver adgang til næste zone. De små opgaver med Shock & Bolt der er to små lyn der skal finde hinanden er altid et festligt afbræk. Selvom jeg aldrig har været den store fisker så er mini fiske spillet også godt. Der er en variation som du kun sjældent ser.

Skylanders 01Der er også forskellige udfordringer hvor du skal bruge enten en bestemt generation af figur eller et bestemt Element. Der er f.eks. skatkister der kun kan åbnes af en Gigant eller områder du kan besøge med en figur med et bestemt element. Der er selvfølgelig helt nye er figurerne i SWAP Force. Overdel holdes sammen med underdel med magnet hvilket betyder de kan skilles ad og samles. Du kan bytte overdel med en anden figurs underdel, så du får en figur der f.eks. både tilhører Ild og Vand. Når du henter en start pakke så er der en Serie 3 figur med (Stealh Elf fra Liv element) samt to SWAP figurer Wash Buckler (Vand) og Blast Zone (Ild). Det betyder du kan lave Wash Zone og Blast Buckler. Dermed er der også områder du kun kan få adgang til hvis du har figurer med de rigtige elementer og der er selvfølgelig nogle der kræver at du køber flere figurer så du som minimum har en SWAP Force figur fra hvert element.

Skylanders 06Lige det med at du skal købe figurer er jeg sikker på at mange andre anmeldere kommer til have en holdning til. Det har jeg også. Jeg synes det er fedt. Du får for en gangs skyld mulighed for at placerer figurer på en hylde der faktisk kan bruges til noget, i modsætning til min 30 cm høje Hitman figur. Jeg har svært ved at se forskellen på DLC pakker der samlet kommer til overstige hvad der er brugt på spillet og så at jeg ind i mellem synes jeg fortjener en ny figur til omkring 100 kroner for at have noget variation.

Skylanders 02Noget af det som er med til at skabe en stor variation er faktisk det at jeg øjeblikkeligt kan skifte fra én figur til en anden, bare ved at bytte rundt på portalen. Jeg er også blevet tvunget ud i af skifte figur fordi den har mistet sin livenergi. Det er ikke fordi staklen dør, næ nej. Din Skylander er blevet træt og trænger til at hvile. Det er fint tænkt så der er en konsekvens uden at det forhindre dig i at komme videre. Det samme gør sig gældende hvis du hopper forkert. Så bliver du bare sendt en lille stykke tilbage. Det er på alle områder et spil der gør sit til at du får en god oplevelse. Det samme gælder kamera vinkler der ofte er et problem i tredjepersonsspil. Det er kun ganske få gange jeg har oplevet at f.eks. blade på et træ skygger for dit udsyn.

Jeg har kun ganske få figurer og gennem denne anmeldelse så har jeg klart mig med de 3 figurer der er i start pakken og så tre jeg har haft stående på hylden. Den ene er min lille troldmand Double Trouble fordi jeg elsker hans alternativ angreb der er en lille klon som automatisk angriber. Det er en Core eller Serie 1 figur. Den anden er min bronze Hot Dog, der er en sjælden (Rare) Serie 2 figur. Rosinen i pølseenden er min gigant Crusher. Han har lysende blå øjne og grønne pigge på sin skulder når han står på portalen. Sammen er de med til at give mig en god og varieret oplevelse hvor jeg også skifter hvis der er en som et lidt for tæt på at blive træt.

Skylanders 09 Skylanders 10 Skylanders 05

Det hele er med dansk tale og danske tekster hvilket er med til at gøre det meget let tilgængeligt for de mindste. Der er stadig lidt hvor det bliver en dansk engelsk blanding og det er svært at undgå når oversættelser gerne skal være korte og sigende. Det er ikke noget som de mindste vil bemærke. Ellers er det eneste jeg er løbet ind i en enkelt gang med blade der dækkende for udsynet. Noget som er rigtigt godt er de hurtige indlæsningstider. Både når du skifter figur eller starter på et minispil eller en udfordring så fungerer det flydende.

Der er ingen tvivl om at Activision er konge på denne genre. Visuelt er det indbydende, kombinationen af fysiske figurer og spil er stadig genial, samtidig med at SWAP er med til at gøre det endnu mere legende. Du skal tænke lidt strategisk om det Vand underdel og Ild overdel eller omvendt du sender i kamp i SWAP zoner. Hvis dine børn kender Skylander kan du godt stille dig i kø nu. For alle andre er dette et glimrende sted at starte. Skal jeg sammenligne det med et andet populært spil så er det en politisk korrekt udgave af GTA V for hele familien. Skylander SWAP Force øger afstanden til den konkurrence der måtte være og rammer en velfortjent top karakter. Rigtigt god fornøjelse.

[box_info]Spillet er leveret af Activision og er anmeldt på PlayStation 3 hvor billeder også er taget fra.[/box_info]

TL;DR
Vurdering
Forrige indlægHeroes of the Storm er Blizzards nye MOBA
Næste indlægWii Party U trailer
Jeg er ansvarshavende redaktør på GamersLounge og aktiv gamer primært på PC, PS5 og Switch. Jeg falder altid tilbage til shootere eller de mere action prægede titler når der rigtigt skal kobles af. Noget af det mest spændende er at få lov til at lave interviews og previews fra de events vi deltager i. Jeg øver for at blive bedre til CS2 og følger danske eSports turneringer. Tak fordi du kiggede forbi.
skylanders-swap-force-anmeldelseDer er ingen tvivl om at Activision er konge på denne genre. Visuelt er det indbydende, kombinationen af fysiske figurer og spil er stadig genial, samtidig med at SWAP er med til at gøre det endnu mere legende. Du skal tænke lidt strategisk om det Vand underdel og Ild overdel eller omvendt du sender i kamp i SWAP zoner. Hvis dine børn kender Skylander kan du godt stille dig i kø nu. For alle andre er dette et glimrende sted at starte. Skal jeg sammenligne det med et andet populært spil så er det en politisk korrekt udgave af GTA V for hele familien. Skylander SWAP Force øger afstanden til det konkurrence der måtte være og rammer en velfortjent top karakter. Rigtigt god fornøjelse.