X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Hugo: Black Diamond Fever


Nogle ting I denne verden er bare uomtvistelige. Otto er et næsehorn. Christian er en flødebolle og Naser Khader er din fætter. Men hvad med skærmtrolden Hugo? Er det ham fra Norge som er kendt ude i byen som Ollebolle? Eller er han et pelset jungle dyr på helium? Læs og forstå.

Reality tv?

Hvad mange ikke er klar over er at Hugo rent faktisk var en af forgangs mændene for det vi i dag kalder reality tv. Hugo var nemlig cutting edge i et TV program hvor seerne, som noget helt nyt, kunne ringe ind og ved hjælp af sin telefon guide Hugo gennem alskens labyrinter og farer, for at stoppe sin ærkefjende, heksen Afskylia.

Som regel kvajede de sig dog gevaldigt og endte op med at hamre vildt og ukontrolleret på telefontasterne i et desperat forsøg på at få trolden til at reagere. Men de kunne, lige som i dag, opnå både rigdom og national latterliggørelse.

Nå, men Hugo har altså vokset sig til en institution i mellemtiden, og er gået hen og blevet et ikon for børn i alle aldre. Og ligesom han blev født i et elektronisk spil, er han nu ude med sine nyeste eskapader på PSOne (samt PC og GB Adv.).

Hvordan får man en billig og formfast pels uden syninger?

I Black diamond fever (Bdf), har Askylia og hendes højre hånd Don Kroko, igen taget de små kære Kikuer, til fange og slavepisker dem nu i diamantminerne på Vulkanøen. Årsagen til dette ret grelle overgreb på Geneve konventionen, er ikke mindre end en kamp om verdensherredømmet. Og Churchill har varslet genopstandelse hvis tingenes tilstand ikke hurtigt forbedres radikalt. For Afskylia har fundet opskriften på en eliksir der vil få hende til at blive den mægtigste heks nogensinde, og det eneste det kræver er en enkelt dråbe koncentreret sorte diamanter!? Ja, nu er det jo ikke fordi der er en hulens masse væske i en diamant, men det forklarer i hver tilfald hvorfor hun har brug for Kikuernes assistance med at finde sten nok. Og hun ved jo desuden at Kikuer, ligesom en cykel, arbejder bedst med kæder på!
Og hvis det med dråben kikser, kan hun jo altid lave en hurtig kollektion af formfaste pelse, uden syninger, ved blot at koge og smutte dem......!

Men Hugo får altså nys om sine venners skæbne, og iler til undsætning, og eventyret kan begynde.

Stribet flæsk

Bdf er en klassisk platformer og indeholder en del af de elementer som man forventer fra denne genre.

Hugo kan 5 ting. Løbe, løbe langsomt (hvis du bruger analog), hoppe, kravle og piske!? Jeg må indrømme at det må være en noget traumatisk oplevelse for de stakkels små Kikuer, at blive reddet af en, der ikke kun har horn i panden og hale, men også svinger en gedigen tyrepisk. Deres rygstykker må rejse sig i rædsel! Det er måske også derfor de laver saltomortaler i luften og forsvinder med et "puf", når Hugo "redder" dem:-) Har du nogen sinde set en skør hamster i et alt for lille bur? Eller en Mogwai der får en dråbe vand på sig?!

Omgivelserne er 3D lignende og udfordringerne relativt ok. Grafisk er vil jeg mene at det er tidlig PS standard. Og det er faktisk det! Der er absolut ingen nyheder, og som nævnt mangler der endda nogle elementer i gameplayet, som må siges at være et minimumskrav efterhånden. Men ok, jeg sammenligner med Crash, Spyro, Rayman, Ape escape mm. Og det er en hård bande, hvor kun de sejeste bliver inviteret.

For nemt!

Jeg sidder tilbage med en følelse af et dette er en spin-off produktion, uden visioner og innovativ ånd fra ITE Media’s side, som har udviklet og udgivet dette spil. Så selvom ITE er et dansk firma og må siges at være en internationalt anerkendt software producent, vil jeg sige at de denne gang har kogt suppe på et gammelt rustent søm.

Spillet henvender sig primært til aldersgruppen 4-8 år, hvor dem under 4 vil føle det for svært, og dem over 8 har udviklet deres begrebsverden tilstrækkeligt til at få øjnene op for alternativerne!

Hvis du rammer målgruppen, kan du sikkert fornøje dig med denne titel. Men for at sige det som det er, så skal der heller ikke så meget til!

Hugo: Black Diamond Fever (EU)
Anmelders vurdering
1/6

Hugo: Black Diamond Fever   © ITE 2001   (PC)    1/3 Hugo: Black Diamond Fever   © ITE 2001   (PC)    2/3 Hugo: Black Diamond Fever   © ITE 2001   (PC)    3/3