X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Wave Race: Blue Storm


Nintendo lægger ud med en rigtig våd udgivelse til lanceringen af Gamecube. Wave Race har fået noget af en ansigtsløftning siden Nintendo 64, mens gameplayet er tro mod originalen - og det lover jo godt! Læs vores anmeldelse af Wave Race: Blue Storm her.Wave Race 64 var blandt de mest fornøjelige og holdbare lanceringstitler til Nintendo 64 i 1996, vandscootere var pludselig meget cool. Nintendo fortsætter dette våde træk til lanceringen af Gamecube, hvor man har endnu mere systemkraft at lege med. Denne gang står Nintendo's japanske afdeling dog ikke for udviklingen. Det gør derimod det Nintendo-ejede udviklerteam NST (Nintendo Software Technology Corporation), som desuden stod for den optimerede konvertering af Ridge Racer til Nintendo 64. Selvom NST er etableret med fokus på softwareudvikling til det amerikanske marked, er elementerne i Wave Race: Blue Storm yderst velbevaret sammenlignet med Nintendo 64-udgaven. Det første Wave Race-spil var banebrydende for genren, mens det i dag har et væsentlig forældet look. Der er stadig lagt fokus på hektiske bølger, men i et mere realistisk omfang end nogensinde grundet Gamecubens enorme 128-bits kræfter.

En del gamemodes

Wave Race: Blue Storm er i besiddelse af seks gamemodes, hvoraf de fleste fra originalen er bibeholdt: Championship, Time Attack, Stunt Mode, Multi-player, Free Roam og Tutorial. Sidstnævnte mode er en ny og praktisk indgangsvinkel til spillets grundlæggende facetter såsom styring og udførsel af stunts. Den er opbygget ligesom tutorialen fra f.eks. Metal Gear Solid 2, hvor man kan iagttage næsten samtlige bevægelser og indøve dem. 'Free Roam' er ideel til frit at udforske de tilgængelige baner under afslappede forhold og afprøve stunts i praksis. Minimum 14 stunts kan udføres via simple tastekombinationer, altså en god forberedelse til den overordnede Championship mode, hvor der dystes mod syv andre konkurrenter i 8 forskellige omgivelser. Formålet er, at passere korrekt forbi røde og gule bøjer, hvilket fylder ens Power Meter op indtil max. 5 levels er nået, hvorefter et turboboost kan udføres. Samtidig bliver stunts mere kraftfulde, så turboboosts kan hurtigere opnås. Man tildeles point alt efter placering. Det er op til spilleren at vurdere, hvornår et stunt kan udføres optimalt, da bøjerne sideløbende skal passeres korrekt for at komme succesfuldt i mål. Det er en hårfin balance, som tilføjer en tilpas spænding og koncentration under spilforløbet.

Stormfulde højder

Den altafgørende faktor for spillets variation er vejrsystemet. Vejret har effekt på sigtbarheden og bølgehøjden. Under ekstreme vejrforhold medfører regn
og storm lav sigtbarhed og høje bølger. Ofte skifter vejret under et løb og ens strategi for en allerede indøvet bane omlægges totalt, så udfordringen i betydelig grad øges. Det tilfører en vis uforudsigelighed til nogle ellers, arealmæssigt, begrænsede baner. Et vejr-display viser en fastlagt udsigt, så både vejret og den aktuelle dag for et løb skal tages i betragtning, når den næste bane vælges.

Trælse kommentarer

8 spilfigurer står til rådighed, alle med hver deres ulemper og finesser. Man kan vha. et brugervenligt interface ændre indstillingerne for en vandscooter, bl.a. farve, acceleration, topfart og styring. Under et løb kommenterer den enkelte kørers kaptajn situationen med henblik på position, svagheder og tricks m.m. Det kan dog godt blive monotont og træls at høre på.

Vandholdig grafik, anstændig lyd

Teknisk set er Wave Race: Blue Storm en opvisning i Gamecubens håndtering af overbevisende vandoverflader. De konstant skiftende vejrforhold slynger regn, storm og bølger af sted og vandet opfører sig realistisk, mens man visse steder tydeligt kan se sandbunden, tang og fisk. Kantudligningen (anti-aliasing) er desværre ikke helt optimal, da nogle omgivelser virker noget upolerede. Kollisionsdetektionen er en anelse tynd, hvor en vandscooters konfrontation med eksempelvis en badebro hører med til de visuelle skævheder. Selve designet af køreren og vandscooterne udstråler heller ikke den store dybde. De udskiller sig en smule fra de farverige og detaljerige banemiljøer. Omgivelserne præges af gode overfladestrukturer (textures), f.eks. ser man tydeligt nogle meget skiftende og varierede overfladefordybninger på isen inde i en grotte. Lydmæssigt finder vi en anstændig rockagtig musik og bortset fra de ofte trælse overdramatiske kommentatorer, er lydeffekterne tilpas justeret. Fugle, ænder, delfiner, spækhuggere og andre levende væsener sætter et stemningsfuldt præg på lydsiden i omgivelserne.

Gennemført vandoplevelse

Kvaliteterne i Wave Race: Blue Storm afspejles i spillets imponerende vandfysik. Foruden den omfangsrige singleplayer-del i stunt og championship mode, tilføjes multi-player gameplay via splitscreen for op til fire spillere. Bølgerne er spillets force, da de giver spillet liv. Det store udvalg af stunts og tiden det tager at mestre dem alle, kan ende med en langvarig og underholdende oplevelse. Spillet flytter dog ingen grænser, for indholdet er til en vis grad set før, men bare ikke nær så gennemført som dette. Det er en launchtitel man absolut ikke bør snyde sig selv for, hvis man er til Nintendo og kreativ udvikling på højeste niveau.

Wave Race: Blue Storm (EU)
Anmelders vurdering
5/6

Wave Race: Blue Storm   © Nintendo 2001   (GCN)    1/5 Wave Race: Blue Storm   © Nintendo 2001   (GCN)    2/5 Wave Race: Blue Storm   © Nintendo 2001   (GCN)    3/5