X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Star Wars: The Force Unleashed


Star Wars-spil har altid varieret voldsomt i kvalitet alt efter, om der var tale om en selvstændig historie eller en der genfortalte en af filmene. Sidstnævnte har sjældent været værd at skrive hjem om.

I Star Wars: The Force Unleased er der derimod tale om en vigtig historie i Star Wars sammenhæng, da den giver os handlingen imellem episode III og IV – eller mellem de tre nyeste film og de tre gamle om du vil.


Dark Vaders yngling

Du har rollen Darth Vaders lærling med det lidt uoriginale navn Starkiller, der bliver sendt rundt på forskellige planeter for at dræbe de få jedi riddere, der er tilbage. Du er med andre ord på den mørke side i spillet, hvilket altid er godt, når det giver mulighed for at slå væsener fra Jar Jar Binks hjemmeplanet ihjel…


Historien tager nogle gode drejninger undervejs og det er god underholdning, selvom der er tale om et meget lineært gameplay – du farer ikke vild i Star Wars: The Force Unleased.

Kontrol over det meste

Styringen er i det store hele god – du lærer hurtigt at bruge de forskellige kombinationer og det føles meget flydende kombineret med dine Force kræfter. Du ryger derfor hurtigt frem i spillet og har en god fornemmelse af, at du er født med overlegne kræfter i form af The Force.

Kameraet er for det meste ikke til besvær, men til gavn, men der er en enkelt undtagelse. Når du i slutningen af hvert level skal nedkæmpe en jedi boss, sker det nemlig med en fast kameravinkel. Det er frustrerende, da styringen i de scener bliver meget upræcis i forhold til den normale del af spillet og det bliver lidt held, om du rammer din modstander.
The Force er stærk i dig

Undervejs tjener du Force point, der giver dig mulighed for at opgradere dine Force kræfter. Jo mere underholdningsværdi, der er i måden du dræber dine fjender på, jo flere point tjener du.

Udover Force point er der altid et par sideopgaver, som er forholdsvis nemme at klare, hvilket giver dig endnu mere power. Så med masser af kræfter og kun ni levels bliver StarWars: The Force Unleased hurtigt gennemført.

Fordelen er, at historien udformer sig meget flydende, men jeg kan ikke lade være med at tænke på, at manuskriptet egner sig bedre til film end til spil – en slags episode 3,5.


Mest for fans

Star Wars: The Force Unleased er et spil, der leverer en god historie, som er eksekveret med poleret action gameplay lidt over middel. Desværre gør længden på historien glæden ved spillet meget kort, specielt da der ikke er multiplayer muligheder.

Spillet imponerer ikke grafisk og det ligner ikke det ypperligste PS3’eren kan klare. Til gengæld er lydniveauet som altid i StarWars rigtig godt, både når det gælder musik og stemmerne, der giver god troværdighed.

For Star Wars-fans er spillet et must, da der er tale historien, som forbinder nutiden med fortiden. For alle andre action-fans er der rigeligt med andre spil, der bør gennemføres før StarWars: The Force Unleased.

Star Wars: The Force Unleashed (EU)
Anmelders vurdering
7/10

Star Wars: The Force Unleashed   © LucasArts 2008   (WII)    1/3 Star Wars: The Force Unleashed   © LucasArts 2008   (WII)    2/3 Star Wars: The Force Unleashed   © LucasArts 2008   (WII)    3/3