X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Bolt


Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen, at en computeranimeret tegnefilm fra Disney får følgeskab af et computerspil til stort set alle platforme. Det klassiske problem med de spil er, at de skal være klar til filmens premiere, så kvaliteten er som regel ikke den bedste.
Bolt er lige nu aktuel i biograferne landet over og i vores PlayStation 3. Lad mig sige med det samme, at Bolt ikke er så slemt for alle som frygtet, men det vender jeg tilbage til.

Altid rart at beholde sine superkræfter

I filmen er hunden Bolt stjerne i et tv-show, hvor den er i besiddelse af superkræfter. Det har steget Bolt lidt til hovedet, så han tror nu, at han rent faktisk har overnaturlige evner. Som en anden Buzz Lightyear fra ToyStory må han sande, at han kun er en ganske almindelig hund, da han ved et uheld bliver sendt langt væk fra sit hjem.

Filmen handler derfor mest om Bolts kamp om at komme hjem til sin ejer Penny, der også er med i tv-serien.

Men at basere et spil på en almindelig hund, der ikke kan andet end at gø og svine fortovet til, er naturligvis ikke specielt underholdende. Det har udviklerne også været klar over, så spillet følger derfor ikke filmens handling, men lader dig udelukkende spille med i tv-serien. Så Bolts superkræfter bliver brugt til fulde.


To helte til en helts pris

Det er dog ikke kun Bolt, som du skal styre rundt i denne virtuelle verden. Spillet er delt op, så du også spiller som hundens ejer Penny.

Delen med Bolt er udelukkende baseret på kampscener. Som nævnt har tv-udgaven af vores heltehund en del superkræfter. De er ikke specielt unikke og går i store træk ud på enten at sløve dine modstanders bevægelser eller gøre ekstra skade i forhold til hans normale angreb.
Du finder hurtigt dog ud af, at du nemt kan nøjes med Bolts normale angreb, der består i, at hoppe op og nærmest nikke dine fjender en skalle. Da der i de fleste scener med hovedpersonen er store horder af fjender, der spawner i en lind strøm, kan du klare dig ved at udføre massiv trykke gymnastik på den almindelige angrebsknap.

Det resulterer i, at Bolt nærmest bliver flyvende og farer frem og tilbage og uden problemer banker den ene fjende efter den anden i gulvet. Som du nok har regnet ud, bliver det hurtigt trættende.

Sats på kvinden i forholdet

Lidt bedre ser ud, når du spiller med Penny. Hendes del af spillet er et kombineret stealth/platforms-eventyr og her er der lidt mere udfordring. Platforms-delen er den bedste del af spillet med et acceptabelt banedesign.

Stealth-delen er lidt ligegyldig. Penny kan gøre sig halvt usynlig og snige sig ind på fjenderne og nedlægge dem med et enkelt hug. Problemet er bare, at hun også kan nedlægge dem uden besvær, hvis hun ikke er stealth mode. Så hvorfor spilde tiden på at snige sig ind på byttet?

Køb det for børnenes skyld

Bolt ender på gennemsnittet for denne type filmspil. Det er rimeligt hurtigt gennemført, og der er ingen store overraskelser undervejs. Der er ingen mulighed for at vælge sværhedsgrad og det er savnet, da spillet er alt for let.

Men målgruppen må siges at være børn og derfor er det rart, at spillet er på dansk hele vejen. Menuerne er på dansk og det er de danske stemmer fra filmen, der faktisk gør stemmeskuespillet til den bedste del af spillet.

Karakteren herunder er derfor givet med henblik på børn. Alle os andre, som har nået aldersgruppen, hvor virtuelt blod gerne må flyde over tv-skærmen, kan godt trække lidt fra.

Bolt (EU)
Anmelders vurdering
6/10

Bolt   © Disney Interactive 2008   (PS3)    1/2 Bolt   © Disney Interactive 2008   (PS3)    2/2