X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Burnout: Paradise: The Ultimate Box


Burnout Paradise- Ultimate Box er langt mere en udvidelse end et spil for sig selv. Det er endda muligt at hente alt, som ellers er med i Ultimate Box, hvis man har xbox live - dog koster party-delen 800 ms points (ca. 90 kr.). Faktisk undrer det mig at Criterion og EA udsender en helt ny box til PS3 og Xbox360. Jeg kan fint følge at de gør det til PC, da spillet ikke har været udgivet til før – men det er nok bare et forsøg på at hive lidt flere penge hjem i kassen.
Hvis du har den første udgave, kan det altså ikke betale sig at sælge den, for at købe Ultimate Box. Alt andet – motorcykler, og at man primært kører om natten, frem for om dagen, ny indledningssekvens, og nyt design i menuen, kan hentes gratis – når du sætter din disk i med den første udgave, og du er koblet på nettet, spørger din maskine automatisk om du vil opdatere dit spil. Til gengæld kan Ultimate sagtens bruge dine gemte spil fra første udgaven – og omvendt.

Wheelies og høj fart på to hjul.
Ultimate Box indeholder de tidligere gratis motorcykel-pakker til førsteudgaven. Jeg foretrækker nu at være på fire hjul, men det er faktisk ret sjovt at være på to. Jeg tog mig selv i at tænke tilbage på Hang-On på snart tyve år gamle Sega Master System. Grafikken er markant forbedret siden da, og Burnout Paradise ligger bestemt med oppe i toppen blandt nutidens grafik. Paradise City er en oplevelse helt for sig selv – at spillet nu skifter mellem dag og nat giver et ekstra aspekt, og gør spillet en smule mere realistisk og varierende. På motorcyklen afhænger de forskellige løb af, om det dag eller nat, og begge varianter er underholdende – men det er dog stadig en smule skuffende, at der kun er to varianter – også selvom man langt lettere falder af cyklen, og ”Road Rage” nok ikke er det mest optimale på to hjul. Men ikke engang almindelig ræs mod andre motorcykler er tilgængeligt. Onlinedelen er ikke ret forskellige fra den offline, man kører rundt i hele byen med andre og kan starte et ræs i de forskellige gadekryds. Ikke noget videre at juble over.

Fest med vennerne – gi’ gamepad’et videre.
Denne multiplayerdel kræver ikke mere end et enkelt gamepad, og kræver hverken online opkobling eller flere Xbox profiler og
bruger ikke splitscreen, da spillerne skiftes til at spille. Det går efter tur, man kan være op til 8 spillere, og man bliver udsat for et antal udfordringer, man selv indstiller – og man kan vælge genre for hvilken slags udfordring det skal være. Det er ganske underholdende.

Lige fra små, korte og simple stuntjumps, tidskørsel, til de mere udfordrende og krævende færdigheds udfordringer, såsom at køre så tæt på så mange biler som muligt, uden at ramme dem – og det kan være svært, når bilerne er uforudsigelige og svinger til siden – netop for at undgå at ramme den sindssyge stodder, der kommer lige imod dem...
Alt i alt er jeg sikker på at denne party-del er sjovt at spille, når man er samlet til en fest, og man skiftes til at køre – og man ender op med at se, hvem der har vundet.
- Det her er så denne del, der koster lidt penge, men hvis man forventer at få gæster, som syntes det er sjovt at spille lidt, så kan det varmt anbefales at købe Party delen.


Hvis ikke du har Burnout Paradise endnu, så køb endelig Ultimate Boxen, du får ekstra ting og slipper for at opdatere dit spil. Det kan ikke betale sig at have begge udgaver, eller sælge førsteudgaven og købe Ultimate Box. Har du i forvejen førsteudgaven, så køb partydelen via Xbox Marketplace eller PSN Store. Hvis du ikke spiller ret meget med andre mennesker i dit eget hjem (man kan jo altid spille online), kan det ikke rigtig betale sig at købe partydelen – men spiller du en del med andre, så kan det varmt anbefales. Opgraderingerne er ganske gode, og forlænger spilletiden og lysten til at blive i Paradise City. I mit tilfælde har det genfundet min lyst til at fortsætte på jagten efter achievements i spillet. Men Criterion og EA kunne godt have givet flere Achievements i udvidelsen - der er ingen ekstra achievement til motorcykel-delen og Partydelen giver kun 50 point ekstra.

Ultimate Box er egentlig ikke så ultimativ igen. Den skulle hellere have heddet, noget i stil med; ”Burnout Paradise Party” eller med ”Now with Party” stemplet henover titlen. Partydelen, cyklerne, og døgnskifte er en ganske god udvidelse, men alligevel for overvurderet – alt for meget halløj over for lidt. Der slet ikke behov for en helt ny udgave.

Burnout: Paradise: The Ultimate Box (EU)
Anmelders vurdering
6/10

Burnout: Paradise: The Ultimate Box   © EA 2009   (X360)    1/3 Burnout: Paradise: The Ultimate Box   © EA 2009   (X360)    2/3 Burnout: Paradise: The Ultimate Box   © EA 2009   (X360)    3/3