X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Tiger Woods PGA Tour 10


EA Sports golfserie med Tiger Woods er for mange det bedste golfspil, når det handler om realisme. Med en årlig udgivelse er det dog efterhånden svært for EA Games at finde nye tiltag på det basale gameplay. Derfor skal dette års nye features også findes på det mere kosmetiske plan.

Styringen af dine slag er stort set kopieret fra sidste år. Du kan enten vælge at bruge analog sving ved at svinge din kølle med venstre styrepind, hvilket efter min mening giver den bedste fornemmelse af, at du styrer slaget.
Alternativt kan du benytte ’old-school’ metoden, hvor det gælder om at ramme det rigtige punkt på en bar, der kører nederst på skærmen. Denne styremåde tager en stor del ud af realistiske fornemmelsen. Men det er nok klart for det fleste, at hvis du virkelig vil have realisme i Tiger Woods PGA Tour 10, skal du have fat i Wii udgaven med Wii MotionPlus.

Grafik neutral
En andet sted hvor der ikke er sket ændringer i spillet, er på den grafiske front. Nuancerne er lidt sammensmeltede og jeg under mig over, at EA Sports ikke kan lave en bedre grafisk version af græs i spillet, der trods alt udgør hovedparten af spillet.
En af de nye features i år er ’Live Weather’. Her kan du få det vejr, der netop er på det tidspunkt, hvor du spiller, på den virkelige golfbane ude i verden. Så hvis der er regnvejr i Florida og du spiller på en virtuel bane derfra, imens solen skinner udenfor dit vindue i Danmark, er der altså ingen grund til at din golfspiller ikke får våde fødder.
’Live Weather’ er uden tvivl en rar feature, hvor vejret påvirker dit spil. Men jeg er også her lidt skuffet over at de grafiske vejreffekter i spillet virker lidt forældede. Regnvejret virker for eksempel ikke som om det gør banen specielt våd.
Langt mere end 18 huller
Men hvad Tiger Woods PGA Tour 10 mangler i udseende, har spillet så rigeligt i features. Sidste års udgave var allerede spækket med online og offline muligheder, der lå langt udover at køre karrieredelen. I dette års udgave er der bare endnu flere muligheder.
Der er blandt andet kommet en ny mulighed for at deltage i Live turneringer online, hvilket er super lækkert. En anden ny fed detalje er den såkaldte Tournament Challenge, hvor du kan spille situationer fra den virkelige verden, og se om du kan klare skærene bedre end de professionelle golfspillere.

Der er også et utal af udfordringer, der minder om dem vi kender fra golf i Wii Sports, hvor det for eksempel gælder om at ramme en pointskive bedst. Den del giver dig muligheden for at hive spillet frem, når der er venner på besøg og spille mere afslappet golf, end det er tilfældet med at skulle gå 18 huller.

Vækker stadig en tiger i dig
Tiger Woods PGA Tour 10 er fortsat det bedste golfspil, der er til rådighed til din Xbox 360. Den store mængde af forskellige spilletyper og online muligheder sætter alle andre golfspil til vægs. Efter 10 år med serien er det akkurat det velpolerende produkt, som vi kan forvente.
Spørgsmålet er bare som altid, om du reelt har brug for en opdatering, hvis du købte spillet sidste år. Umiddelbart ville jeg sige nej, men mon ikke de hardcore golf fans er af anden opfattelse?

Tiger Woods PGA Tour 10 (EU)
Anmelders vurdering
...akkurat det velpolerende produkt, som vi kan forvente. Spørgsmålet er bare som altid, om du reelt har brug for en opdatering, hvis du købte spillet sidste år. Umiddelbart ville jeg sige nej...
8/10

Tiger Woods PGA Tour 10   © EA 2009   (PS3)    1/3 Tiger Woods PGA Tour 10   © EA 2009   (PS3)    2/3 Tiger Woods PGA Tour 10   © EA 2009   (PS3)    3/3