X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Madballs In: Babo Invasion


Spillet er baseret på gummifigurer lavet af AmToy tilbage i midtfirserne. Du kan styre en række forskellige figurer, alle med et øje. Som udgangspunkt spiller du Oculus, men åbner løbende op for nye figurer. Du skal så skyde dig vej igennem banerne, og udslette fjenden.
Historien præsenteres ret kedeligt af tegninger og tekst. Ideen er god nok, men jeg ville helt sikkert have foretrukket filmiske sekvenser med fede aktion effekter og mindeværdige dialoger. Introduktionssekvensen præsenterer dig for to figurer i spillet; HornHead og Oculus.

Oculus er på en almindelig mission, da han støder på HornHead, og derefter går den vilde jagt gennem rummet – til sidst får HornHead ram på Oculus’ skib og dermed tvinger det Oculus til at nødlande på nærmeste planet. Din opgave som spiller er herefter at komme igennem banerne, beskyde alle fjenderne, indtil der ikke er andet end ulækkert øjeæblevædske tilbage. Der er dog en del af banerne, hvor du i den ene level skal rende ind, men i den næste rende ud igen – hvilket sparer spillet for en del plads og det føles meget anderledes, når man render den modsatte vej, hvilket krydres med nye og uventede fjender.

Spillet er underholdende og udfordrende. Jeg kan lide konceptet, selvom jeg normalt holder mig fra shooters. Du kan styre en række forskellige figurer, alle et øje, som alle er forskellige af udseende. Banerne er ligetil, men varierer samtidigt en hel del i udseende og udfordring. Styringen er let, men generes dog af til tider af dårlig kameravinkel, der begrænser dit udsyn i den retning, du eventuelt have brug for at se i.

Grafikken er underholdende og detaljeret – der er dog nogle små fejl her og der, fordi udviklerne enten ikke har tænkt over situationen, eller har valgt ikke at bruge tiden på at udbedre den. Jeg er dog ikke stødt på nogle decideret glitches eller
generende fejl endnu. De indtalte stemmer er ganske udmærkede, men dog lidt gentagende og uden mange variationer, hvilket kan blive lidt trættende – og når man får splattet en af fjenderne ud, er der nogle af dem, som lyder som om de får en orgasme [Her har vi måske brug for flere detaljer. :) Red.] Malplaceret. Musikken og lydeffekterne er underholdende, og hele denne blanding krydres ganske godt af mange forskellige farver, der understøtter funktionerne, og kan dermed hjælpe spilleren videre på vejen.

Multiplayerdelen består af en underholdende deathmatch eller capture the flag, og man kan spille op til 16 spillere i alt. Det er hårdtskydende, det er sejt, det er råt og det helt uhæmmet med det store udvalg af våben og baner. Der er 3 forskellige modes, online co-op, versus og avatar. Co-op mode har Enduro og Level Attack, Versus og Avatar har 5 modes, Skirmish, Team Skirmish, Capture the flag, Avatar, og Invasion. Jeg går ud fra Versus og Avatar er det samme, da indstillingerne er det samme – eneste forskel at i Avatar benytter du hovedet fra den avatar, du har lavet i forbindelse med din Xbox Live konto.

Replay-value virker faktisk ganske stor, set i forhold til at det er et marketplace-spil. Der er masser af muligheder for at fjolle rundt med vennerne en hel aften og smadre hinandens øjeæbler med bazookaer og laserstråler. Kampagnen kan måske rendes igennem med nogle års mellemrum, så kampagnen har ikke rigtig noget replay-value, men det er også de færreste spil, der har det.
Udover helt små grafikfejl og den til tider rigtig irriterende, dårlige kameravinkel, så er der ikke så meget andet at sige til end at det virker som et ganske anstændigt spil på marketplace til kun 800 ms point (90 kr.). Hvis man er fan af shooters og eventuelt kan huske figurerne fra 80erne, er dette et meget underholdende spil til ganske acceptabel pris.

Madballs In: Babo Invasion (US)
Anmelders vurdering
Hvis man er fan af shooters og eventuelt kan huske figurerne fra 80erne, er dette et meget underholdende spil til ganske acceptabel pris.
8/10

Madballs In: Babo Invasion   © Playbrains 2009   (X360)    1/3 Madballs In: Babo Invasion   © Playbrains 2009   (X360)    2/3 Madballs In: Babo Invasion   © Playbrains 2009   (X360)    3/3