X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Pikmin


I 2002 fik Gamecube besøg af de forunderlige Pikmins, Shigeru Miyamotos seneste påfund, og nu genudgiver Nintendo det første spil i serien til Wii.

Genudgivelsen er præcis magen til Gamecube udgaven, bortset fra to nye ting. Først og fremmest kører spillet nu i 16:9 og 480p, hvilket betyder at alle med et HDTV nu kan få den fulde fornøjelse af ens flade vidunder. Den anden og største ændring er dog styringen, som nu kontrolleres fuldt ud med Wii fjernbetjeningen og nun-chucken.

For dem som ikke kender til Pikmin i forvejen, så handler det om at man er en rummand ved navn Olimar, som styrter ned på en fremmed planet (der minder utrolig meget om Jorden) og han har mistet alle sine dele til sit rumskib. På planeten støder han på nogle små dyr der lever som planter, de små og nuttede Pikmins.

Olimar er med hans avancerede rumteknologi i stand til at bruge de små Pikmins til hans fordel ved at manipulere hvorhen de skal gå, og hvad de skal gøre. Derfor skal de små dyr selvfølgelig udnyttes i Olimars jagt på at finde de manglende dele til hans rumskib, så han kan komme hjem igen. Dog er Olimars jagt på delene ikke en evighedsrejse, Olimar er nemlig ikke glad for planetens store mængde af ilt hvilket betyder at man kun har luft til 30 dages udforskning og jagt på dele til rumskibet. Hver dag varer 20 minutter, og hver dag skal derfor bruges med omtanke når man udforsker den fremmede planet og dens væsner. De små Pikmins kommer i mange forskellige varianter. Der er de røde Pikmins som er modstandsdygtige overfor ild, de blå som kan være i vand uden at drukne og de gule som er i stand til at smide bomber. Den simple opbygning af de tre Pikmin racer gør spillet nemt og overskueligt, men deres unikke evner skaber også situationer hvor man må tænke kreativt og udnytte deres evner på mange forskellige måder for at finde de rumskibsdele man har brug for.

Styringen af Olimar og de mange Pikmins er med Wii fjernbetjeningen blevet en hel del nemmere. Nu er det blot at pege i en retning og trykke på A knappen for at kaste Pikmins, mens man navigerer Olimar rundt
med analogsticket på nun-chucken. Styringen er generelt set utroligt nem, og en tydelig forbedring fra Gamecube udgaven, og det gør at spillet bliver en hel del lettere, og ikke mindst meget sjovere at bruge tid på. Dog er der stadig nogle designmæssige problemer med spillet, som ikke kan reddes af den nye styring, og der er enkelte opgaver som kan være frustrerende grundet måden de er designet på, men de få frustrerende puzzles kan ikke fjerne glæden og fornøjelsen der er ved spillet, og de mange gennemtænkte og godt designede opgaver spillet har at byde på. Dog kan spilles alder ikke skjules når det kommer til grafikken som bærer præg af at være et gammelt Gamecube spil. Dog holder den kunstneriske stil sig rigtig godt, og spillet oser af charme når man begiver sig på udflugt. Til gengæld holder lyden stadigvæk i dag, og de afslappede og glade toner er med til at skabe en god stemning mens man udforsker den store have.

Men selvom grafikken er gammel, så holder designet og gameplayet den dag i dag. Spillet har en følelse af at udforske en ukendt have, og man ved aldrig hvad der gemmer sig bag næste hjørne. Man får en næsten barnlig glæde ved at løbe rundt og udforske, alt imens ens Pikmins dræber dyr til højre og venstre, og man desperat leder efter en ny del til sit rumskib inden det bliver mørkt og dagen er omme. Dagscyklusen og de 30 dage man har til at udforske er dog spillets største hæmsko, for hver dag varer kun 20 minutter og det betyder at man har meget begrænset tid til at udforske, og det betyder også at spillet er relativt hurtigt overstået, men hele vejen igennem spillet, er man underholdt og spillets unikke design og tilgang til strategi-genren gør at det i særdeleshed er en meget unik oplevelse, som ikke er set i noget andet spil.

Genudgivelsen af Pikmin til Wii er helt igennem en god ide. Wii fjernbetjeningen tager spillet til helt nye højder, og med dets budget pris er det så afgjort et spil selv ejere af Gamecube udgaven bør tjekke ud. Og hvis man aldrig har stiftet bekendtskab med Pikmins før, så er Wii udgaven et spil man ikke bør snyde sig selv for.

-
G-TV 13/02-09
Pikmin (EU)
Anmelders vurdering
8/10

Pikmin   © Nintendo 2008   (GCN)    1/5 Pikmin   © Nintendo 2008   (GCN)    2/5 Pikmin   © Nintendo 2008   (GCN)    3/5