X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Celebrity Sports Showdown


Minispil til Wii er vist ved at slå sig fast som spilbranchens svar på Absolute Music - det er hurtigt, populært og uden indhold.
Celebrity Sports Showdown er måske et af de værste eksempler på gennemkalkuleret marketingstrategi, for hvorfor skulle man ellers lave en samling minispil med ti marginalt kendte mennesker, hvis ikke for at udnytte markedets svaghed for hurtige, tomme kalorier?

Celebrity Sports Showdown er et sportsspil, med fokus på en række minispil der skal udføres af mennesker der for mig ikke engang alle var kendte. Jo, jeg kender da Avril Lavigne og Fergie (Omend jeg nok ville ønske at jeg ikke gjorde), men hvem i alverden er LeAnn Rimes og Kristi Yamaguchi? - Wikipedia fortæller mig at der henholdsvis er tale om en countrysangerinde og en skøjteprinsesse, men Wikipedia fulgte bare ikke med mit eksemplar af spillet!

På tværs af 12 vanvittigt spændende udfordringer som bueskydning, curling og høvdingebold - selv sportsgrenene er således kedelige og ukendte - skal pseudo-stjernerne kæmpe mod hinanden. Resultatet virker mest af alt som bastardbarnet af det amerikanske tv-show Gladiators, men dog uden at have showets intensitet eller patriotiske natur.

I stedet er det store trækplaster stjernerne, der desværre på Wii ser totalt deforme ud. Jeg ved ikke helt om dette er en fordel eller en ulempe - faktum er dog at den ganske rædselsfulde grafik helt sikkert har været billig at producere, og mantraet for Wii-udviklere synes at være at deres målgruppe ikke fortjener bedre.
Jeg synes dog at alle fortjener bedre end hvad Celebrity Sports Showdown præsterer, og når man som udvikler ikke engang kan få fat på stjerner der giver genlyd hos målgruppen, burde man måske nok overveje sit projekt en ekstra gang.
Selve spillet styres naturligvis med Wii-motens bevægelsessensor, hvilket betyder at man skal sigte, slå, kaste og på anden vis flagre med armene. Der er ingen tvivl om at dette faktisk bibringer de mange minispil en hel del underholdning, men ingen af de mange forskellige spil er dog nået op på Nintendos eget niveau som de satte med Wii Sports.
Det største problem er egentlig at EA Sports aldrig rigtig tør gå hele vejen med Wii-moten. I bueskydning sigter man og trykker på en knap, i stedet for eksempelvis at trække armen tilbage for at spænde buen. I andre minispil vifter man bare tilfældigt rundt, hvilket til tider giver et positivt resultat - andre gange er man ikke så heldig.

Der findes masser af gode minispilsamlinger på Nintendo Wii - Wii Sports og Rayman Raving Rabbits er to fremragende eksempler, og sidstnævnte indeholder endda fem gange så mange minispil som Celebrity Sports Showdown! Hvis man ikke ved bedre, fremstår spillet sikkert ganske uskyldigt, men heri ligger faren netop - blot fordi et givent markedssegment ikke kender potentialet for genren, betyder det ikke at man skal have lov til at slippe af sted med at producere inferiøre titler, uden sjæl og charme.

Celebrity Sports Showdown (EU)
Anmelders vurdering
2/10

Celebrity Sports Showdown   © EA 2008   (WII)    1/5 Celebrity Sports Showdown   © EA 2008   (WII)    2/5 Celebrity Sports Showdown   © EA 2008   (WII)    3/5