X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Family Ski & Snowboard


Hvis du som undertegnede aldrig har været på skiferie, så prøver Namco på bedste vis at gengive sne digitalt - dog uden brækkede ben, udpumpning efter du har gået lidt for meget til den på afterski, og den efterfølgende brutale opvågning - nøgen i en snedrive uden pas og penge. Family Ski & Snowboard bringer ski-oplevelsen hjem til dit Wii Balance Board.

Family Ski & Snowboard er stort set det samme spil som sidste års Family Ski - gæt selv hvad den store nye opdatering er!
Dette betyder at man ved hjælp af Wii-mote og Nunchuck som skistave og balancebrættet som ski, er klar til at kaste sig ud på den ene drabelige løjpe efter den anden.

Det går dog ikke særlig stærkt, og kan heller ikke gå særlig galt. Kikser man et hop, rejser din Mii sig op igen med det samme, og man kunne på denne måde forstille sig en stor stigning i antallet af ski-relaterede ulykker, når far efter at have øvet sig på balancebrættet giver sig i kast med den sorte løjpe.

Man kan selvfølgelig også spille uden balancebrættet, men så mister spillet dog en stor del af sin charme. Følelsen af at stå på ski er - uden at jeg egentlig ved
særlig meget om det - gengivet udmærket her, omend i en simpel og uskadelig udgave.
Spillets verden er stor og åben, og meget af fornøjelsen i spillet, er egentlig bare at køre lidt tilfældigt rundt på de mange løjper.

Dermed er der dog heller ikke ret megen lineær progression i spillet, og kun de mange sidemissioner fører til egentlige gevinster. Man kan nemlig vinde en masse udstyr til sin Mii, der, udover at se ret dumt ud, egentlig ikke har den store indflydelse på spillet. Men sjovt ser det da ud...

Ellers er der Competition Mode, hvor man kan gennemføre en række løb eller udfordringer i en lidt mere struktureret form, hvilket er et rart afbræk fra de utallige ture frem og tilbage over bjerget. Hvis man har flere Wii-boards kan man tilmed spille flere sammen i samme stue, hvilket bestemt er en rar funktion.

Family Ski & Snowboarding er, som navnet mere end antyder, rettet direkte mod familien. Det er en afslappet oplevelse, der tilmed fungerer overraskende godt på Nintendo Wii. Mere er spillet dog heller ikke, for selvom det er sjovt at ræse ned af stejle pister, er der ikke meget egentligt spil over det.

Family Ski & Snowboard (EU)
Anmelders vurdering
5/10

Family Ski & Snowboard   © Bandai Namco 2009   (WII)    1/5 Family Ski & Snowboard   © Bandai Namco 2009   (WII)    2/5 Family Ski & Snowboard   © Bandai Namco 2009   (WII)    3/5