X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Wii Sports Resort


Det er rigtig sjovt. Så behøver man jo egentlig ikke at vide mere, vel? Det er det grundlæggende, essensen i de fleste Wii-spil (af party-typen, i hvert fald). De er sjove eller også er de ikke sjove. Så her har vi altså en vinder. Nintendo har taget sit eget koncept, med en række mini-spil knaldet sammen på en skive. Ikke for svære, alle kan være med. Lille Viola på 3 og gamle Olga-Veronica på 71. De kan spille sammen og ha’ det rigtig skægt. Desværre er der ofte, ved denne type spil, køer på isen og ulve i mosen. Lad os starte med begyndelsen… [nu da du allerede ved, at det er godt, kan du springe direkte ned til karakteren. Red.]

For længe længe siden… i gamle gamle dage… nærmere bestemt 2006 udkom Nintendos nye maskine. Alle (eller næsten alle) var skeptiske og ingen kunne li’ navnet og selvom Zelda var med fra starten, var folk sure og… ja, skeptiske. ”Skal jeg nu stå op og svinge med den, for at klare Prinsesse Zelda?!!? [ham i det grønne tøj er ”Link”, Heine! Red.]” udtalte mange såkaldte hardcore gamere. Men hvad de færreste havde opdaget var at Nintendo havde inkluderet Wii Sport i selve pakken, sammen med maskinen og at dette var esset i ærmet og på samme tid kaninen i hatten.

Wii Sport var nemlig for ALLE. Så Onkel Morfar og Tante Blå kunne pludselig stå der og svinge med den og lege at de spillede tennis, golf, bowling, baseball eller ligefrem boksede med alle de små gamere i familien. Aldrig mere ville julefrokosten eller børnefødselsdagen være det samme. Slut var det, med at bide-til-bollen og sætte-halen-på-æslet, i stedet stod den på alle slags digitale strabadser. Og der blev solgt rigtig mange Nintendo Wii.

MEN, men, men… da det kom alle de andre spilproducenter for øre, kastede de sig også straks ud i at lave familie minispil-samlinger til Wii. Markedet blev hurtigt oversvømmet af lor… en værre gang hø og de fleste almindelige folk gad alligevel kun at spille Wii Sport. Og det var der jo ingen penge i! Samtidig var der nogen rigtig dovne gamere [hvis du ikke gider række hånden op, kan du bare blinke. Red.] der fandt ud at man da overhovedet ikke behøvede at springe rundt for at spille de der Wii-spil, men kunne vegetere i sofaen og vippe med håndleddet. DET kunne jo ikke nytte, tænkte de så hos Nintendo. Og det kunne det ikke. Derfor opfandt de en lille klods der kunne gøre Wii-moten mere præcis (og i sidste øjeblik, for deres konkurrenter havde opfundet det samme, bare anderledes og på en anden måde).

Men for at få folk op af sækkestolene og plys-sofaerne måtte klodsen, Motion Plus, pakketeres med et eller flere gode spil. Og selvom flere spilproducenter gjorde en god indsats, faldt det på Nintendos egne brede skuldre at genvække glæden ude i de små hjem. Derfor har vi nu Wii Sport Resort…tadada!
Og jeg skal lige love for at vi her få smæk for skillingen. Tolv sportsgrene… eller rettere ”sportsgrene”, med egne underafdelinger, skal nok få glæden og de blussende kinder frem i de små hjem. For en god orden skyld må vi hellere lige nævne de tolv grene man kan disciplinere i:

• Archery

• Frisbee

• Basketball

• Cycling

• Canoeing

• Power Cruising

• Table Tennis

• Air Sports

• Wakeboarding

• Swordplay

• Golf

• Bowling

Jamen, hov hello… tænker du så nu… de sidste to er da genudsendelser… det her er vel ikke Finkerne på Fortet, for gud ved hvilken gang?! Men der kan jeg alligevel berolige den opildnede læser, for selvom Nintendo har genbrugt Golf og Bowling fra Wii Sport [Men hvorfor de to og ikke Tennis? Red.], så er det en anderledes og meget bedre oplevelse.

I samlingen vil det med garanti være noget der tilfredsstiller selv den mest kræsne og gnavne spiller [Vi ved jo godt hvem det er! Red.] Mine personlige favoritter er Power Crusing som er en discount udgave at Wave Racer og Air Sports som er en bleg kopi af det lige så klassiske Pilotwings. Men der er som sagt noget for en hver og unge aktive gamere vil sikkert finde fornøjelse i Swordplay [men anmelderen hader Star Wars så det er ikke noget for ham. Red.]

Spillets og Nintendos akilleshæl er, at såfremt dette skal blive en succes i de små hjem, så skal mutter & fatter ud og investere i lidt flere Wii Motion Plus. Spillene kan naturligvis spilles ene mand, men det sjove åbner sig først op når man er flere. Det betyder en mer-investering på 250-750 kr… noget som Nintendo håber på vil ske (og har du allerede købt f.eks. Tiger Woods eller Grand Slam Tennis er du allerede halvdelen af vejen). Men det er alligevel en mundfuld for de fleste og kan sætte en dæmper på løjerne. Så er det nu du sidder og tænker: Jae, men kan det ikke bare spilles uden den der Motion Plus-dims? Svaret er nej, og det ville på alle måde også ødelægge Nintendos snedige plan. De kunne ha’ valgt at lave spillet uden Motion Plus, men så var den jo aldrig blevet solgt. Og det er mere nøjagtig styring og strammere kontrol… og det er jo det de frådende horder har hungret efter hele tiden!

Ellers er der ikke meget at udsætte på denne perle. Personligt synes jeg det ville ha været noget mere muntert hvis man kunne spille med Nintendos kendte persongalleri og så skal jeg gerne indrømme at jeg ALDRIG kommer til at sejle kano igen. DET er bare for hårdt! Og det samme gælder cykling, selvom det er sjovt. Og… fægtning? Har jeg nævnt at jeg hader Star Wars?

Wii Sports Resort (EU)
Anmelders vurdering
8/10

Wii Sports Resort   © Nintendo 2009   (WII)    1/3 Wii Sports Resort   © Nintendo 2009   (WII)    2/3 Wii Sports Resort   © Nintendo 2009   (WII)    3/3