X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Unsolved Crimes


Der er nok rigtig mange der kan huske point & click adventure genren, der havde sin storhedstid i 90’erne. Det var dengang Lucas Arts var én af de helt store spillere på markedet med titler som ”Full Throttle”, ”Day of the Tentacle” og ikke mindst ”Monkey Island” serien.

Der er nok også rigtig mange der mener at genren døde nogenlunde samtidigt med at Lucas Arts opdagede at de kunne tjene penge ved at nøjes med kun at lave Star Wars spil, men selvom genren har ligge på køl et par år må det siges at den har fået en renæssance på Nintendo DS.

Inden for de sidste par år har vi fået udemærkede spil som ”Touch Detective”, ”Time Hollow” samt ”Phoenix Wright” serien og nu er det relativt ukendte Empire Interactive på banen med ”Unsolved Crimes”.
Spillet foregår i 70’ernes New York hvor man starter, frisk fra akademiet, som detektiv i politiets drabs-afdeling. Hér bliver man sammen med sin partner Marcy Blake, sat til at opklare mordsager af den noget stereotype Captain Abbot, men bliver hurtigt viklet ind i et større mysterium, da Marcy’s søster pludselig bliver kidnappet.

Hver opgave starter typisk med at man bliver briefet af Abbot om mordets omstændigheder, hvorefter man så får en håndfuld vidneudsagn fra de mistænkte og så bliver sendt af sted til gerningsstedet for at samle beviser.
Gerningsstederne er små, og ganske detajlerede, 3D landskaber hvor man bevæger sig rundt i første persons perspektiv og kan kigge sig omkring ved brug af stylus’en.
Når du finkæmmer gerningsstederne og får samlet nok beviser, vil man gradvist låse op for små opgaver hvor Marcy vil stille dig spørgsmål, for at prøve at sammenkæde beviserne til de forskellige vidneudsagn. Du starter med kun at have 3 chancer for at svare forkert per sag, men nogen af spørgsmålene giver extra chancer og til tider er spørgsmålene også så ledende at det er svært ikke at svare rigtigt.

I det hele taget er niveauet til tider lidt for nemt, og det er som regel nemt at kunne spotte den større sammenhæng i sagen inden man har besvaret alle spørgsmålene.

Engang imellem byder spillet også på små opgaver der ikke kræver at man svare på spørgsmål men i stedet f.eks. skal samle et puslespil af iturevne noter, eller teste genstande for spor af blod. Ingen af delene er noget fantastisk dybt gameplay element, men er med til at bryde formlen med at klikke på ting og svare på spørgsmål.

Præsentationen af spillet er lidt kedeligt. 3D gerningsstederne er detaljerede, men person-portrætterne er ikke særligt mindeværdige og de små film sekvenser der er inden hver sag ser ikke særligt professionelle ud. Lydsiden er ganske passende for spillet. Musikken passer godt ind som baggrunds muzak og der er ufrivilligt morsomme lydeffekter hver gang man klikker på noget i miljøet... Hvem har f.eks. nogensinde hørt om en detektiv der skyller et toilet ud eller smækker med en dør hver gang han undersøger én af delene?

Alt i alt har ”Unsolved Crimes” et ganske godt grundlag til detektiv spil, men lider desværre af en lidt kedelig præsentation og et plot der til tider kan være lidt for åbenlyst.

-
G-TV 04/01-09
Unsolved Crimes (EU)
Anmelders vurdering
...et ganske godt grundlag til detektiv spil, men lider desværre af en lidt kedelig præsentation og et plot der til tider kan være lidt for åbenlyst.
6/10

Unsolved Crimes   © Empire 2008   (NDS)    1/12 Unsolved Crimes   © Empire 2008   (NDS)    2/12 Unsolved Crimes   © Empire 2008   (NDS)    3/12