X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Zenses Ocean


Sig navnet "Zenses" - det lyder afslappende, ikke? Her har vi fat i hele eksistensgrundlaget for Game Factorys nye serie, der fokuserer på afslapning og simpel underholdning, markedsført specifikt til det kvindelige segment.
Derfor har jeg til denne anmeldelse bevæbnet mig med kæreste, duftlys og beroligende hval-lyde, for rigtig at komme i stemning til en undervandsoplevelse.

Det første der slog mig ved opstarten af Zenses, var at spillet er langt mere et spil end jeg havde troet. Zenses består af seks simple spil, men der er ikke megen udenomssnak og afslapningsretorik, som vi egentlig begge havde forventet.
Derimod er der de seks spil - hvoraf visse var ganske underholdende, og andre simpelthen var for simple.

Zen-Stones er et let lille spil, hvor man skal matche sten i mønstre, hvilket med lidt træning er ganske let. Min kæreste syntes dog at spillet var unødigt forvirrende, idet hun aldrig helt forstod det bagvedliggende koncept. Selvom Zen-Stones i realiteten er yderst simpelt, følte hun sig mere stresset end afslappet.

Pearl Diver er til gengæld et sjovt spil, hvor man skal forbinde perler i trekanter, hvorefter de inkluderede perler bliver fjernet. Dette spil var en stor succes, især fordi konceptet var tilpas enkelt til at være afslappende.
Turtle Turn er endnu et simpelt spil, hvor man skal vende skaller for at skabe et foruddefineret mønster på den øverste skærm. Spillet er meget simpelt, men bærer igen præg af at man som spiller skal tænke mange træk forud, hvilket for min kæreste ikke var lig med afslapning.

Hot Spot er et ret smukt minispil, med en lækker æstetisk stil der leder tankerne i retning af Electroplankton. Her skal man skabe lysende skaldyr ud af forskellige kropsdele, og selvom spillet ikke er særlig komplekst, er den flotte visuelle stil med til at skabe en god og meditativ stemning.

Shell Twirl er et ultrasimpelt spil, hvor man blot skal matche figurer med konturer og skygger, og meget andet end det klassiske eksperiment hvor en abe skal putte objekter af forskellige former i en trækasse er der ikke tale om.

Sidste spil er Wave Breaker, nok det dybeste af de seks spil. Skabt som et huskespil hvor bølger skyller ind over figurer der skal huskes, er Wave Breaker simpel af udformning, men tilpas udfordrende til at være interessant.

Zenses er et ret unikt spil, idet det har som formål at være ren afslapning for sjælen. Dette lykkes dog kun delvis, og min kæreste som må siges at være i målgruppen, fandt enten spillene for simple eller satte hende under for voldsomt tidspres. I sidste ende er Zenses dog en samling udmærkede småspil, men rigtig afslapning er det ikke.

Zenses Ocean (EU)
Anmelders vurdering
I sidste ende er Zenses dog en samling udmærkede småspil, men rigtig afslapning er det ikke.
5/10

Zenses Ocean   © Game Factory 2008   (NDS)    1/4 Zenses Ocean   © Game Factory 2008   (NDS)    2/4 Zenses Ocean   © Game Factory 2008   (NDS)    3/4