X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

ChuChu Rocket!


Når folkene bag Sonic Adventures, Sonic Team, udgiver et nyt spil er det noget man bør holde øje med. Men hvad kan vi forvente os denne gang? Et nyt 3D platform-adventure med overvældende store verdener og sjove karakterer? Et racing spil som vil få Gran Turismo 2 til at krybe sammen af skam? Eller et kampspil som blander dybden fra Virtua Fighter 3 med intensiteten fra Tekken 3? Nej, denne gang er Sonic Team kommet med et sødt japansk puzzle spil som mest af alt ligner en blanding af Tom & Jerry og Lemmings. Hvad h****** er det? Svaret er: et af de sjoveste og mest nyskabende puzzle spil i lang tid.

Chu Chu Rocket er et underligt men sjovt spil som kort sagt går ud på at hjælpe en masse mus væk fra nogle katte og flygte ind i en raket. Hele spillet ses fra oven i vaskeægte 2D, her har spilleren nu mulighed for at placere op til tre pile på spilleområdet som bruges til at dirrigere den endeløse strøm af mus fra deres hul til sikkerhed i din raket og samtidigt undgå kattene som også render rundt på spilleområdet. Lyder meget simpelt, ikke ? - problemet er bare at strømmen af mus konstant ændrer sig da de tre andre spillere også placerer pile på spilleområdet og ens egne pile automatisk forsvinder efter et stykke tid, så man er tvunget til at placere sine pile der hvor det er mest fordelagtivt. Desuden dukker der ofte katte op i strømmen af mus som man helst skal undgå at få ind i sin raket da dette har negativ indvirkning på ens score, det er tilgengæld fordelagtigt at styre kattene ind i modstandernes raket istedet. Den spiller som så har flest mus i sin raket ved slutningen af en omgang, får sin raket fyret af. Spilleren der først har fyret tre raketter af har vundet spillet - enormt simpelt koncept men også enormt sjovt.

Chu Chu Rocket låner strategi elementerne fra Lemmings, lidt af Bomberman's intense refleks baserede gameplay, skruger hastigheden i vejret og pakker det hele ind et pussenusse design - resultatet er et vellykket nyt puzzle/party spil hvor man både skal bruge indersiden af hovedet, have overblik og hurtige reflekser. Chu Chu Rocket er rent guf for fans af genren.

Ud over det "normale" Battle Mode hvor man konkurrerer med tre andre spillere som enten er computeren (med troværdig kunstig intelligens) eller andre
mennesker, kan man desuden spille Team Battle hvor to-mands hold kæmper imod hinanden eller man kan spille i Puzzle Mode hvor man som enkeltspiller skal gennemføre en række baner. Der er desuden, som er et af spillets bedste features, mulighed for at spillle over internettet imod andre spillere fra hele verden. Vi har desværre ikke haft mulighed for at prøve dette endnu da spillet er japansk men når (og hvis) spillet udgives i Europa kan man godt regne med at denne mulighed forbliver i spillet. Som en ekstra "lille" bonus kan man desuden designe sine egne Puzzle baner som kan gemmes på VMS (VMU).

Som tidligere nævnt er spillet i 2D og hele spilleområdet ses fra oven, dette betyder dog ikke at Chu Chu Rocket er noget grimt spil, tværtimod er det ret flot og stilrent da alt er farvestrålende designet hvilket passer godt til spillets natur. Selv om spillet er i 2D og spilleområdet vises statisk fra oven, er alle figurer og objekter i spillet faktisk opbygget i 3D af polygoner, dvs. der er ingen grimme sprites eller bitmaps nogensteder, dette er mest tydeligt i slutningen af hver omgang hvor kameraet panorerer omkring spilleområdet - lidt blæret specielt når hastigheden af grafikken er konstant 60fps (frames per second) uanset hvor mange mus og katte der render rundt.

Musikken er rigtig iørefaldende og passer perfekt til spillet mens lydeffekterne til tider måske er lidt sporadiske og simple.

Selv om Dreamcast er en kraftig konsol med muligheder for at "spytte" noget imponerende grafik ud, er det forfriskende at se Sega og Sonic Team udgive et puzzle spil som er så godt og vanedandende som Chu Chu Rocket. Jeg håber at Sega beslutter sig for at udgive Chu Chu Rocket i Europa hurtigst muligt og at spillet samtidigt bliver prissat til en lave pris end sædvanligt, som det er tilfældet i Japan. Hvis der også er mulighed for at spille over internettet i Europa har Sega endnu et vinder spil til Dreamcast.

Chu Chu Rocket kan stærkt anbefales for fans af party/puzzle spil men lige en advarsel hvis du overvejer at købe import versionen: spillet er næsten 100% japansk, dvs. alle menuer og tekster er på japansk men Chu Chu Rocket kan alligevel nemt spilles uden kendskab til det japanske sprog når man først har lært spillets principper.

ChuChu Rocket! (EU)
Anmelders vurdering
8.0/10

ChuChu Rocket!   © Sega 1999   (DC)    1/3 ChuChu Rocket!   © Sega 1999   (DC)    2/3 ChuChu Rocket!   © Sega 1999   (DC)    3/3