X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

NBA Live 2004


EA Sports imødekommer juletiden med 2004-udgaven af NBA Live, som i år indeholder to nye features. For at skabe et mere intuitivt trick- og styresystem har man valgt at tage begge analoge sticks i brug, ligesom man nu har mulighed for at agere manager, med alt hvad det nu indebærer.

De fleste spilmodes genkender vi fra tidligere titler: Practice, hvor du med fordel kan træne det nye system med brug af begge analoge sticks. Play Now, hvor det bare gælder om at komme ud på banen hurtigst muligt. Season, hvor du vælger et hold, som du så fører behændigt gennem en hel sæson. Det sjoveste er dog den nye del af spillet: Dynasty Mode, hvor du agerer manager for et hold og derfor skal tage dig af alle de ting som vedrører dette. Det vil sige at du tager dig af taktiske overvejelser, spilkalenderen, spillerudvælgelse, skader, opsigelser, spillerbytte, træningslejr etc etc. Hvis du er den rette mand til jobbet, skulle dine anstrengelser gerne og helst ende med en topplacering i NBA-ligaen. Det sjoveste er helt klart at spille i Dynasty Mode, da det tilføjer et kærkomment element af taktik og strategi, så det hele ikke bare handler om spillet på banen, som i øvrigt fungerer rigtig godt med den nye styring.

Brugen af de to analoge sticks i forskellige kombinationer er med til at gøre spillet på de glinsende gulve ekstra underholdende og hektiske, ligesom de langsomme gengivelser giver et ekstra visuelt pift. Nyt i spillet er også muligheden for at styre spillere uden at de nødvendigvis er i besiddelse af bolden, hvilket er en fed feature der giver ekstra frihed til placering og opdækning af spillerne på banen. Muligheden for at styre medspillere på banen skal nok blive værdsat af mange, idet manglen på samme i tidligere spil i genren, ofte har været et stort irritationsmoment. Det skal lige siges at det tager noget tid, før man bliver helt fortrolig med kontrollen, men når først man har fod på den - ja, så sender man nok udviklerne en venlig tanke eller to. Det nye system giver ligeledes banespillet en ekstra dimension på grund af
nødvendigheden af at tænke taktisk. Du kan nu med fordel granske de forskellige spilleres gode og dårlige egenskaber mht. spillet, sådan at du kan udnytte deres individuelle stærke sider og placere dem på holdet, der hvor de gør mest nytte. Du kan i øvrigt øve alle mulige aspekter af spillet i en slags træningslejr, hvor du selv vælger hvad og hvor meget du vil træne, hvilket er en god hjælp, da det som før nævnt kræver tid, før man mestrer den fulde kontrol med spillerne.

Grafikken er blevet optimeret og detaljegraden er rimelig høj, hvilket er tydeligt når du ser på de mange forskellige basketrelaterede elementer på og udenfor banen. Banerne er gengivet som de ser ud i virkelighedens verden og man får et indblik i det "show" som den professionelle basket-verden nu engang er i Staterne; Fotografer på sidelinien forsøger at fastfryse de mest dramatiske og hektiske øjeblikke, mens spillet på banen glider elegant og spillerne spiller op til publikum og fotografer med utilsløret professionalisme. Spillerne er detaljerede og deres animationer flotte og troværdige.

Til en god grafik hører en god lyd og dette gælder heldigvis også i NBA Live 2004, hvor publikum og kommentatorer gør sit til at skabe den rette stemning. Publikum hujer, buher og hepper fra sidelinien, mens kommentatorerne kommer med vittige bemærkninger og kloge ord og indimellem dette hører man medspillernes anvisninger og kommentarer. Sammenlagt giver dette en meget autentisk lydoplevelse, som er meget svær at kritisere. Mellem kampene høres mere eller mindre populære og aktuelle numre af bl.a. Sean Paul, Outkast, Dilated Peoples og The Black Eyed Peas.

I forhold til sidste års udgave, er NBA Live 2004 en mere omfattende og alsidig spiloplevelse, som med de nye gameplaymæssige elementer formår at gå mere i dybden med basketballsporten. Det er heldigvis ikke på bekostning af spillet på banen, som stadig er hektisk og underholdende. Faktum er at de nye tilføjelser og den grafiske opdatering berettiger et køb, også selv om man sidder med sidste års udgave.

NBA Live 2004 (EU)
Anmelders vurdering
4/6

NBA Live 2004   © EA 2003   (GCN)    1/3 NBA Live 2004   © EA 2003   (GCN)    2/3 NBA Live 2004   © EA 2003   (GCN)    3/3