X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Next Generation Tennis 2003


Love, fifteen. . . damn, jeg nyder tennisspil på det underholdende sorte hellige sarkofag. Jeg har adskillige gange nydt at lammetæve min bror i den ædle, noble og total gode-til-at-håne-andre-mellem- hver-vundne-bold sport.

Så jeg sprang straks til da det nye Next Generation Tennis 2003 (NGT2003) dukkede op på redaktionen. En telefonsamtale senere og en aftale om endnu et opgør blandt brødre var krydset af i kalenderen.
"nej, nej jeg har ikke prøvet det, så jeg kommer helt uøvet" det var meldingen. Men tro mod de 17 bud man skal følge som anmelder, så smækkede jeg NGT2003 i spin da jeg kom hjem. Opstarten varsler at jeg sidder med et rigtig flot spil og skal til at nyde en god omgang tennis med de fineste spillere der er i verden. Samtidig er der lagt kakler i ovnen (eller var det fjerbolde ? ?) til realistisk Grand Slam underholdning. Wannadoo har fået licens til ikke bare en række prof. Spillere, men også turneringer som US Open og Roland Garros (French Open Torben!!!!).

Opbygningen i spillet er rigtig flot, en intro med lyd der får en til at hungre efter sin ketcher, menuer som er omfattende og vellavet. Et sandt væld af muligheder i turneringer, træning, udvikling af sine spillere, kameravinkler, tilpasning af turneringsformer mv. Det ser stadig ud til at blive en rigtig god oplevelse.

Problemet starter imidlertid lige så snart jeg sætter spillet i gang. Jeg vælger Justin Henan som spiller (så er der også lidt til øjet). Kaster mig ud i career mode og ser frem til en masse timer hvor jeg skal kæmpe mod de bedste i verden. Desværre så fjerner smilet sig hurtigt fra mine læber og erstattes af en meget stram mine (Marianne Jelved når hun er RIGTIG sur for at illustrere).

Styringen i spillet er komplet umulig. Jeg svinger som en gammel kone med skruer i hoften og defekt forhjul på rollatoren. Der er en udmærket serve indikator og jeg mestrer den hurtigt og sender en række perfekte server, begynde også at skrue boldene nemt med skulderknapperne. Problemet er imidlertid bare at modstanderen rammer mine bolde og de kommer retur over nettet. Når jeg så skal slå bolden tilbage igen begynder problemerne. Min motorik er afstemt efter en underudviklet 3 årig, jeg slår enten for langsomt, med forhånd når
den ligger til baghånd, enten svinger jeg og bolden ser ud til at fare igennem min ketcher eller også så svinger jeg og bolden farer under samme ketcher. Jeg KAN ikke ramme bolden. Jeg kan returnere med lobs og hvis jeg stiller mig foran bolden kan jeg med held få returneret bolden, men med et dårligt resultat som kan smashes eller udplaceres let af modstanderen. Skulle jeg være så uheldig at modstanderen returnerer hurtigt (det gør de nu tit), så er min hurtighed kombineret med en dårlig styring det værste resultat der er set på en tennisbane og udelukke 99 % af mine muligheder for at få en decideret kamp om bolden i gang.

Okay, okay, jeg er jo nybegynder. Det kan jo være Thomas som er motorisk forkert indstillet. Så jeg spiller mig varm igennem 2-3 timer. Samme resultat. Jeg vinder med held mine partier (med MEGET held). Og får stort set æg i alle de andre. Modstanderens server kommer så hurtigt at det, kombineret med styringen, er umuligt at få spillet i gang og komme til at flyde. Jeg lægger spillet væk.
2 dage senere, måske var det en ond drøm. 2 timer senere har jeg stadig ikke vundet 1 kamp på rookie sværhedsgraden.

Jeg HAR dømt spillet nu. Det kunne være rigtig rigtig godt. Det har alt jeg kunne ønske mig, bortset fra styring og heraf gameplay. Det er dobbelt så frustrerende når modstanderens (computeren) slet ikke har samme problemer, men med lethed spæner rundt og drikker Pina Colada, samtidig med at de returnerer skruede topspins bolde. Spillet ville uden tvivl kunne score 5 eller 6 i holdbarhed og gameplay, hvis det ikke var for de mangler eg har beskrevet.

Grafisk er det ikke det helt vilde heller. Der er set bedre udnyttelse af mulighederne i PS2 på tennissiden. Lydeffekterne er rimelig gode, men de forsvinder i baggrunden, overskygget af alt det dårlige som spillet indeholder.

Man kan måske vænne sig til at spille NGT2003, og spille tennis på tilfældigheder. Men jeg vil hellere smække Virtua Tennis eller SmashCourt tennis på og SPILLE tennis.

Det kan være at spillet er bygget til din motorik, det skal jeg ikke kunne sige. Men hold dig langt væk fra at købe spillet før du har prøvet det et par gange. Jeg ville græde snot, hvis jeg havde betalt 500 kr. for Next Generation Tennis 2003.

Next Generation Tennis 2003 (EU)
Anmelders vurdering
2/6