X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Whirl Tour


Der er ikke mange skateboardspil på markedet, som kan hamle op med Tony hawk serien, og det er jo ikke fordi der mangler spil i genren. Flere har gennem tiden forsøgt at udvikle lignende spil, dog med varierende succes. Nu kommer så Whirl Tour, udviklet af Papaya Studios og sendt på markedet af Crave Entertainment, og spillet er i høj grad en knap så seriøs efterligning af de populære Tony Hawk spil.

Kort fortalt handler spillet om at du i rollen som roadien Wasa B, beslutter dig for at forfølge dine arbejdsgivere, det lovende rockband Flipside, som meget ubelejligt bliver opslugt af en nyopstået portal. Portalen fører dig til en anden verden, hvor du med hjælp fra dit trofaste løbehjul/scooter, skal genoprette kosmos (ja - det er helt korrekt, det lyder temmelig underligt!)

I spillets hovedmenu kan man vælge om man vil spille Arcade, Practice, Multiplayer eller Story Mode - ikke meget nyt under solen her, og som det oftest er med spil i denne genre, er det Story Mode, man skal koncentrere sig om. Når nu vi har konstateret det tydelige slægtsskab med Tony Hawk spillene, kan vi i samme åndedræt afsløre at Whirl Tour også primært handler om at lave tricks. For at komme fra bane til bane, skal man lave forskellige tricks og manøvrer, hvilket låser nye baner op osv.

Med hensyn til styring er der heller ikke meget til forskel fra TH-serien, idet knapperne anvendes på nogenlunde samme måde, for at udføre de forskellige tricks. I hver bane er der et par bosser, der skal klares inden man kommer videre. Klarer man dem, kommer man videre til et hemmeligt område, hvor det igen gælder om at komme videre, denne gang til et væddeløb, og skulle man nu have udviklet så gode evner udi scooterkørslens vide verden, at når man vinder
løbet, låser man op for nye figurer i spillet. Man kan, mens man spiller, holde øje med ens helbredsmæssige tilstand via et health-meter, og havner man i den farlige ende af skalaen, findes der rundt omkring på banerne health items, hvilket vel ikke kræver nogen forklaring. Ligeledes har man et boost-meter, som fortæller hvornår man er klar til at give sin scooter et ekstra boost, hvilket i øvrigt fungerer helt fint. Man fylder sit Boost-meter op ved at lave flere tricks i rækkefølge, vel at mærke uden at crashe i mellemtiden. Der findes desuden en mængde andre items på banen, som tilfører spillet lidt ekstra kolorit. De kan blandt andet være med til at forbedre scooteren, balanceevnen, tilføre nyt musik og en hel masse andre ting.

Grafikken er ikke rigtig noget at skrive hjem om, hverken når man ser på banerne eller figurerne. På trods af muligheden for at tilføje din figur nye kostumer, forbliver figurerne ret kedelige og uinspirerede. Frameraten ligger til den dårlige side i spillet, men som et plus kan man sige, at der er en ret god stemning og atmosfære i de forskellige baner. Det holder bare ikke, når grafikken som helhed ligner noget fra fordums tider. Der er simpelthen gjort for lidt ud af detaljerne og finpudsningen af spillets grafik har slet ikke været grundig nok. Lydeffekterne er ok og musikken er vel nærmest smag og behag, men passer da fint nok til genren, med sit præg af skate/punk/rock-musik.

Er man fan af Tony Hawk-serien, vil man nok finde Whirl Tour lidt for tynd i betrækket, hvad angår både grafik og seriøsitet. Spillet er "næsten" en klon af Tony Hawk, men for de mindste og dem som ikke går så højt op i realisme og professionalisme, kan Whirl Tour sikkert godt bibringe nogle fornøjelige oplevelser.

Whirl Tour (EU)
Anmelders vurdering
3/6

Whirl Tour   © Crave 2002   (PS2)    1/5 Whirl Tour   © Crave 2002   (PS2)    2/5 Whirl Tour   © Crave 2002   (PS2)    3/5