X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Army Men: Sarge's Heroes 2


Krigen fortsætter - de små heltemodige plasticsoldater er tilbage. Det nye skud på stammen i den efterhånden omfattende serie vil dog sandsynligvis ikke imponere mange PS2-ejere. Spillet, som må karakteriseres som et first person shooter/action, byder nemlig ikke på mange nye tiltag, hvilket faktisk er ret skuffende, eftersom 3DO sagtens kunne have skabt et rigtig fedt spil til PS2'eren - den grafiske motor taget i betragtning.

Kort fortalt er historien som følger: I Sarge's Heroes 2 skal Sarge og Vikki tage kampen op mod general Plastro, som i anledningen har allieret sig med Brigitte Bleu, en af fjendens diabolske blå spioner. Herfra er det bare om at kridte skoene og bekæmpe generalen og hans undersåtter.

Slaget ved køkkenbordet…

Spillet indeholder 17 forskellige missioner, som foregår i så anderledes miljøer som for eksempel: et køkkenbord, en legetøjsbutik, et køleskab etc., etc. De anderledes miljøer er med til at skabe nogle sjove spiloplevelser, men alligevel er der noget der halter i dette spil, hvilket jeg kommer tilbage til senere i anmeldelsen. Som spiller har du et omfattende våbenarsenal til din rådighed, hvilket må siges at være et must, når man taler om et first person shooter/action-spil. Her skuffer Sarge's Heroes absolut ikke. For at nævne nogle få: M-16, shotgun, M-60 Machine Gun, TNT, bazooka, flammekaster etc, etc. Det er altid fedt at have en masse våben at vælge imellem når man er i kamp, men i dette tilfælde bliver det faktisk temmelig besværligt at skulle skifte våben, da selve våbenudvælgelsen er en én-vejs-proces. Det siger sig selv at dette er lidt af en frustrerende situation, især når man har mange våben at vælge imellem.

Missionerne varierer en del, og det gælder ikke kun om at kravle/løbe rundt og plaffe fjenderne ned. Spillet indeholder også undermissioner og redningsmissioner. Ydermere skal man igennem hele spillet åbne døre og finde nøgler. Men primært er det dog nedkæmpelsen af fjender, der står øverst på dagsordenen. Netop fjenderne er et af de punkter, hvor man kan sige at spillet halter. Forskellen på fjendernes dygtighed er simpelthen alt for stor - på den forkerte måde. De forskellige
bosser i spillet er nemlig alt for lette at nedkæmpe i forhold til de "almindelige" modstandere. Bosserne rammer generelt dårligt, og de skal ofte bare have et par velrettede skud fra et af de mere slagkraftige våben, før de dør. Det er den omvendte verden og ganske enkelt for dårligt udtænkt.

Er det ikke et PS2 spil?

Grafikken i spillet er ikke videre imponerende, men heller ikke dårlig. Der er en god farvelægning hele vejen igennem, og plasticsoldaterne ser faktisk rigtig plasticagtige ud. Det var selvfølgelig også meningen, men det skal alligevel roses, da det er flot og veludført. Man kan nogle gange opleve problemer med frame-raten, især når der er mange fjender på skærmen på én gang. Til spillets ros må man sige, at der er lavet nogle gode lyseffekter, som kommer til sin ret i de mangeartede miljøer. Alt i alt er grafikken pæn og acceptabel, men heller ikke så forfærdelig meget mere. Spillet indeholder mange FMV-sekvenser, som selvfølgelig er med til at skabe historien, og samtidig give spillet en passende stemning.

Lyden består for det meste af de lidt for velkendte og efterhånden kedelige eksplosioner og geværskud. Lyde som naturligvis ikke kan undværes, men de er bare hørt til uendelighed, og på denne side er der ikke megen nyskabelse. På musiksiden indeholder spillet en blanding af orkestralt krigsmusik og rock. En lidt sær blanding, men det fungerer efter hensigten. De fedeste lydeffekter er efter min mening talen, som bringer minder om mangen en lørdag morgen med tegnefilm foran flimmeren.

For at peppe spillet en smule op har man inkluderet en multiplayer-del, hvor man kan spille to mod hinanden. Der er egentlig ikke så meget at sige om denne sag, da det fungerer som det altid gør. Eftersom de fleste kender fremgangsmåden for et 2-player spil, vil jeg ikke trætte dig med lange beretninger herom.

Bang! Bang! Du er død!

Konklusionen er at Sarge's Heroes 2 er lidt af en skuffelse. Historien er for tynd og for mig at se laver man suppe på gamle ben. Med PS2'erens potentiale er det for dårligt, at 3DO ikke har gjort mere ud af denne titel. Mit bedste råd er: lej det, prøv det og beslut dig så.

Army Men: Sarge's Heroes 2 (EU)
Anmelders vurdering
6/10

Army Men: Sarge's Heroes 2   © 3DO 2001   (PS2)    1/3 Army Men: Sarge's Heroes 2   © 3DO 2001   (PS2)    2/3 Army Men: Sarge's Heroes 2   © 3DO 2001   (PS2)    3/3