X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Project Gotham Racing


Xboxen er virkelig godt dækket ind hvad spilgenrer angår, derfor er det naturligt der også udkommer et Street racing spil. Project Gotham Racing lyder ikke umiddelbart bekendt, men det gør til gengæld Metropolis Street Racer, som spillet er en viderebygning af.

Ikke Gran Turismo

Ikke fordi jeg skal til at nævne alt hvad spillet ikke er, men udfra screenshots’ne var der måske nogen der kunne tro det minder om Gran Turismo 3. Men bortset fra at bilerne har 4 hjul og det foregår på asfaltsveje, så er de to spil meget forskellige. Project Gotham Racing er meget mere arcade-præget end GT er, og det tiltaler derfor andre folk. Grundkonceptet fra Metropolis Street Racer er ført videre. Det betyder naturligvis at Kudos systemet stadig er med. Til dem der ikke tidligere har stiftet bekendtskab med det, kan jeg lige kort ridse op hvad det går ud på. Du får point når du overhaler, slider igennem et sving eller kører fejlfrit igennem en del af banen. Systemet er lavet for at opfordre til god kørsel og for at tvinge dig til at gøre det. Systemet er forbedret siden MSR, nu samler du point ind undervejs, og hvis du i ca. 3 sekunder efter at have tjent pointene ikke er kørt ind i noget eller nogen ryger pointene i banken.

God kontrol

Du har ret god kontrol over din bil, og også her fungerer Xbox kontrolleren godt med de analoge triggere som speeder og bremse. Dine modstandere kører egentlig godt nok, men et
kritikpunkt til spillet er virkelig, at dine modstandere ofte banker op i dig, hvilket hurtigt bliver frustrerende. Det er som om de er bundet til en perfekt rute på banen og absolut ikke er meget for at flytte sig fra den. Af gamemodes er der de typiske Quick Race, Arcade Race, Time Attack og Multiplayer. Det mest spændende er Kudos Challenge, hvor du bliver stillet udfordringer der giver dig nye biler når du gennemfører dem og hele tiden presser dig til at blive bedre og bedre.

Endnu et flot spil

Project Gotham Racing er endnu et flot Xbox spil med masser af detaljeret både baner og biler. Desværre lider dette spil af de kendte PlayStation 2 problem anti-aliasing. Det giver sig udtryk i nogen mange skarpe og kunstigt udseende kanter. Det gør at omgivelserne virker ikke ret gennemførte, og er med til at trække helhedsindtrykket nedad.

Lyden er bedre, med masser af varierende motorlyde og et soundtrack med hele 65 numre. Derudover er det også muligt at bruge musik du har lagret på din harddisk.

Godt, men langt fra perfekt

Spillet er godt, men ikke blandt de bedste Xbox spil. Derfor vil jeg, medmindre du er kæmpe Metropolis Street Racer Fan, anbefale Rallisport fremfor Project Gotham Racing. Det virker mere underholdende og har en bedre grafik. Hvis du vil have et ”normalt” bilspil til Xbox, anbefaler jeg du ser tiden an, for der er masser af spændende titler på vej, blandt andet Sega GT 2002.

Project Gotham Racing (EU)
Anmelders vurdering
7/10

Project Gotham Racing   © Microsoft Game Studios 2001   (XBX)    1/3 Project Gotham Racing   © Microsoft Game Studios 2001   (XBX)    2/3 Project Gotham Racing   © Microsoft Game Studios 2001   (XBX)    3/3