X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Paris Dakar Rally


For flere år siden sad jeg og på TV2 så Paris-Dakar rally og tænkte så, at det kunne der faktisk komme et fedt spil ud af. Om Acclaim benytter sig at telepati skal jeg ikke kunne sige, men nu er spillet i hvert fald kommet, både til PC og PlayStation 2. Vi vil her se nærmere på PlayStation 2 udgaven.

Paris-Dakar

Hvis du ikke ved hvad Paris-Dakar er, vil jeg da lige kort fortælle det. Paris-Dakar er et klassisk rallyløb, hvor kørerne over en masse etaper igennem meget varieret terræn. Løbet er utrolig hårdt for både mand og maskine, og på de lange ørkenetaper skal kørerne selv navigere vej, og det kommer der ofte nogle alternative ruter ud af… Hvis du vil vide mere om Paris-Dakar løbet, så følger der en meget interessant DVD med spillet.

Ikke just GT 3…

Ja, overskriften siger vel alt. Jeg glædede mig virkelig til dette spil, desværre blev det en skuffelse, i hvert fald i starten. For grafikken kan slet ikke hamle op med den i GT3, det er både banerne og bilerne. Styringen er ej heller noget at råbe hurra for. Den virker i starten lidt for klodset, og du skal arbejde meget med bilen de forkerte steder. Der er dog masser af udfordringer, og når du har accepteret det ikke er GT3 du spiller, så har Paris-Dakar Rally faktisk en del godt at byde på.

Hvis vi ser lidt på de forskellige game modes, så er der selvfølgelig Time Trial, Championsship og Arcade, gad vide hvor mange folk Acclaim har brugt på at udtænke de geniale game modes? Det er selvfølgelig Championsship der er mest
udfordrende, da du her oplever det at skulle holde en bil kørerne i et langt løb, det kan godt være en udfordring! For medmindre du kører meget forsigtigt, vil du med garanti skade din bil, og det kan du ikke reparere imellem de enkelte løb. Spillet byder ikke på ligeså mange indstillingsmuligheder som GT3, men alligevel kan du da tilpasse din bil til det terræn du skal køre i.

Nu siger jeg flot bil, men du kan også vælge at køre motorcykel eller buggy. Det er meget et spørgsmål om temperament hvad man vælger, hvis man er ægte fan kan man jo evt. sætte sig for at vinde Paris-Dakar i alle tre klasser!

Som god vin…

Som en god vin bliver Paris-Dakar bedre jo mere du spiller det. De første par baner virker lidt tamme, men efterhånden bliver de bedre og bedre, og du kommer ind i en god rytme. Lyden bliver dog aldrig god. Lydeffekterne er til dumpekarakter og kun musikken trækker lydsiden op til lidt under middel.

Blandet eftersmag…

Nu når vi er i gang med vin-metaforerne, så efterlader Paris-Dakar et lidt blandet eftersmag. Det er langtfra noget superspil, men når det er sagt, så bliver du alligevel ved med at spille det, for man skal lige tjekke om en anden rute nu måske var lidt hurtigere. Har man trang til rally og er ikke blevet tilfredsstillet af GT3, så er Paris-Dakar Rally et godt bud på et rally spil. Du skal bare ikke forvente at falde ned af stolen over grafikken. Er du interesseret i rally, vil du med garanti også blive glad for den bonus DVD Acclaim har vedlagt.

Paris Dakar Rally (EU)
Anmelders vurdering
7/10

Paris Dakar Rally   © Acclaim 2001   (PS2)    1/3 Paris Dakar Rally   © Acclaim 2001   (PS2)    2/3 Paris Dakar Rally   © Acclaim 2001   (PS2)    3/3