X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Driving Emotion Type-S


Jeg skal blankt indrømme, at man som anmelder ofte har forventninger til hvad man går ind til, og disse forventninger viser sig ofte at være rigtige. Men da jeg modtog Driving Emotion Type-S, så vidste jeg faktisk ikke hvad jeg skulle mene. For selvom det er udviklet af selveste Squaresoft, så var den japanske udgave en katastrofe, intet mindre. Styringen mindede om en druktur på køretekniskanlægs glatførebane. Jeg regnede dog med, at Squaresoft havde fået rettet det, for det var trods alt i marts spillet udkom i Japan, og spillet fik virkelige dårlige anmeldelser. Om det er blevet ændret, det vil jeg vende tilbage til senere.

Flot grafik!

Som i så mange andre PlayStation 2 spil, så er den grafiske side af spillet rigtig flot. Man skal dog ikke vælge den synsvinkel hvor man kan se rattet, for denne er ikke ret godt lavet. Men hvis man benytter sig af en af de andre, så er spillet en god grafisk oplevelse. Jeg synes på en måde, at grafikken er mere glat end i Ridge Racer V. Det gælder både vejen, landskabet og bilerne. Alt er rigtig godt lavet.

Lyden er også fuldtilfredsstillende. Den er ingen revolution, men den leverer varen, og er alt hvad man forventer af et bilspil. Også her består Driving Emotion Type-S.

Rigtige licenser!

Når Squaresoft gør noget, så gør de det med stil. De har købt stort set alle licenser, så på det område minder spillet ret meget om Gran Turismo. Meget hurtigt går det også op for en, at det er netop Gran Turismo fans dette spil prøver at fange. Og hvad spilmuligheder angår, så er der også masser af tests og karriere muligheder, så umiddelbart vil dette spil nok rent faktisk tiltale Gran Turismo fans, som desperat venter på Gran Turismo 3, der jo som bekendt igen er blevet udskudt.
I am saiiiling!

Men hvorfor holder spillet så ikke? Det skal jeg sige dig, for styringen er stadig noget af det værste jeg nogensinde har prøvet! Jeg ved virkelig ikke hvad Squaresoft har tænkt på! Ingen kan jo styre det her spil. Man slingrer fra side til side som en fuld englænder på kanotur i Sverige… Hvad hjælper det så, at spillet har flot grafik, fed lyd og masser af muligheder, når alt bliver ødelagt af denne håbløse styring!? Man kan dog vende sig til styringen, og så er spillet spilbart, men det føles stadig ikke som en bil. Det er som at sejle en BMW med 200 km/t.

Du kan selvfølgelig også spille splittscreen mod en kammerat, men medmindre i begge har fået mange øl, så er det ikke en fornøjelse.

Pas på!

Driving Emotion Type-S er jo faktisk et godt spil, det bliver bare ødelagt af den komplet umulige styring. Hvis du er meget panisk efter et bilspil, og har prøvet alle andre PlayStation 2 spil, så kan du jo prøve at leje Driving Emotion Type-S i en weekend. Selvom du har penge nok, så vil et køb stadig ikke kunne retfærdiggøres, så hellere støt Gamepage.dk…

Alt i alt er Driving Emotion Type-S en kæmpe skuffelse. Det prøver at være en hel masse, men den håbløse styring gør, at spillet knapt nok kommer over startlinien.

Driving Emotion Type-S (EU)
Anmelders vurdering
4/10

Driving Emotion Type-S   © Square 2000   (PS2)    1/3 Driving Emotion Type-S   © Square 2000   (PS2)    2/3 Driving Emotion Type-S   © Square 2000   (PS2)    3/3