X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Shenmue


Allerede inden Dreamcast maskinen var udkommet, så var Shenmue et af de spil der blev snakket mest om. Nu står vi så endelig med spillet i hånden, og det ord der bedst beskriver det er: Fantastisk! Hvorfor spørger du? Læs anmeldelsen, så har du svaret!

Verdens største spil!

Shenmue er ikke et spil, det er et liv eller et univers om man vil. Shenmue strækker sig i alt over 16 kapitler, og det er kun det første kapitel der er udkommet nu! Om vi nogensinde vil se alle 16, det er meget tvivlsomt.

Spillet foregår i 1986 i Japan. Ryo bor sammen med sin gamle far lidt udenfor en lille japansk by kaldet Yokusuka. En dag kommer der en mand med to bodyguards. De forlanger at faren skal aflevere et mystisk spejl. Det udvikler sig til et stort slagsmål, som resulterer i farens død. Ryo er opsat på at hævne hans far, men hans eneste spor er en mystisk sort bil. Det lyder ikke som en nem opgave…

Nu skal du i bedste adventure stil indsamle informationer om hvad der egentlig skete den dag. Og allerede der opdager man hvor stort Shenmue er, for man har en frihed hvis lige ikke er set før. Det er nemlig ikke alle personer der er relevant for historien, og nogle informationer man tror der er overflødige, viser sig senere at være yderst relevante. Heldigvis indeholder Shenmue en notesbog, hvor Ryo noterer alt hvad han finder ud af.

Du går ikke bare rundt i det uendelige, for du skal sove hver nat. En dag er ca. 1 time. Det er en fed detalje, som giver Shenmue et endnu mere realistisk præg.

En kunstig verden!

Selv de allerførste screenshots fra Shenmue har været utrolige, og det er spillets grafik så sandelig også! Spillets udviklere har genskabt en hel verden i fuld 3D. Lige meget hvor i spillet du er, så vil du blive imponeret over
grafikken, hvis du vel og mærke lægger mærke til den. For du bliver så opslugt af spillets historie, at du slet ikke lægger mærke til grafikken. Men hvis du giver dig selv tid til at nyde spillets omgivelser, så vil du blive imponeret af den høje detaljegrad. Der er legende børn, vasketøj der hænger til tørre samt så mange andre detaljer som ikke kan beskrives med ord!

Musikken, et mesterstykke af rang!

Musikken i computerspil plejer ikke at være noget særligt, men i Shenmue er den så imponerende, at den faktisk er udkommet på musik cd i Japan. Man lægger faktisk ikke mærke til musikken i spillet, men hvis man prøver at slå den fra, så mangler der virkelig noget. Musikken passer også utrolig godt til spillets generelle stemning. Hvis du endnu ikke får din Dreamcasts lyd ud over dit stereoanlæg, så er Shenmue den undskyldning der skal til at købe det kabel til små 100,- der kan bringe dig endnu længere ind i Shenmues verden.

En interactiv verden

Shenmue er ikke bare et adventurespil, det er ikke bare et rollespil og det er heller ikke bare et actionspil. Det er alle disse ting på en gang! For hvis du i bedste adventurestil går rundt i byen og snakker med nogle folk, så kan der komme nogle slemme fyre op til dig, og spillet udvikler sig så til et kampspil. Det er der også mange andre eksempler på, men det gennemgående er, at alle delene er lavet til ren UG!

Er det perfekt?

Ja, det vil jeg faktisk sige det er! I starten virker styringen af Ryo lidt klodset, men man vender sig hurtigt til det. Shenmue er kort sagt det største computerspil nogensinde, og hvis dette spil ikke kan sætte gang i Dreamcast salget, så ved jeg ikke hvad der kan! Det eneste du skal være opmærksom på inden du køber spillet er, at det vil sluge timer og atter timer.

Shenmue (EU)
Anmelders vurdering
10/10

Shenmue   © Sega 1999   (DC)    1/8 Shenmue   © Sega 1999   (DC)    2/8 Shenmue   © Sega 1999   (DC)    3/8