X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Wal-Mart bakker HD DVD, dropper Blu-Ray


Svar
3of193of19Skrevet 26/04-07 02:34, rettet 26/04-07 02:36 
Nogle interessante artikler der linkes her:
http://www.gamersrepublic.net/forums/index.php?showtopic=16763&hl=

Det ser ud til at Wal Mart planlægger at lancere en standalone HD DVD afspiller til mindre en 200 dolla... Se hele indlægget
83 emne(r).
« < 1 2

Svar
Jack_DJack_DSkrevet 28/04-07 17:13, rettet 28/04-07 17:13 
Seneste nyt i sagen.

Wal Mart benægter at have valgt side
Spiller nu: World Of Warcraft: The ...
3of193of19Skrevet 28/04-07 18:39 
Det er jo klart de nægter hvis det bliver offentlig gjort for tidligt.
MS nægtede også at kommentere Xbox 360 Elite, ligesom Wal-Mart nu ikke ønsker at kommentere denne sag.
WehnerWehnerSkrevet 28/04-07 18:41 
Endnu nyere nyt fra Wal-Mart.

The plot thickens
>>Here's some boots and a sandwich<<Spiller nu: Assassin's Creed: Revel..., Elder Scrolls V, The: S...
HyakotakeHyakotakeSkrevet 28/04-07 19:00 
Den debunk fra Fuh Yuan kræver jo næsten at man er mester udi flydende Engrish:

"We are sorry to correct the statement that we have two million HD-DVD players order from Wal-Mart and manufactured by China Great Wall Group."

Så de er kede af at de skal korrigere udtalelsen...? :-P

"We are asked to provide the schedule to Wal-Mart and cost to determine the quantity even more than two million, if the cost is good enough and timing is correct."

Dér siger de jo ligefrem, at 2 millioner måske ikke er det endelige tal, men at det kan gå hen at blive mere.
BeanoBeanoSkrevet 28/04-07 19:43 
Wehner>
Endnu nyere nyt fra Wal-Mart.

Vildt... det betyder vel at de nu dropper dromedarer og eksklusivt vil sælge kameler?
Zzap!Zzap!Skrevet 28/04-07 22:16, rettet 28/04-07 22:17 
Det nuværende og stadigt stigende antal af PS3ere gør, at selvom attach raten kun var på ½ (hvilket skulle være meget mærkeligt, da det er meget få mennesker der ikke ser film), ville det stadig være nok til at Bluray vinder.
Det peger alle grafer og tal da også på:
http://www.eproductwars.com/dvd/

Bluray har også langt den bedste support blandt filmstudierne, altså de folk der bestemmer om der skal laves film til formatet.

Derudover så er det jo også indiskutabelt at Bluray er det teknisk bedste format. Når det faktum for alvor bliver kendt blandt de almindelige forbrugere vil det være det sidste søm i kisten for HD-DVD.

Så igen, jeg forstår ikke at det stadig er noget folk diskuterer, som om der er noget diskutere.
Born to kill space
KillercowKillercowSkrevet 28/04-07 22:34 
Er det indiskutabelt at BluRay er det teknisk bedste format? Det er jo relativt. En 51 GB HD-DVD skive er teknisk set bedre end en 50 GB BluRay skive. Den del af kampen er ikke ovre endnu.

Som filmformat lader HD-DVD til at være fuldt ud tilstrækkeligt. Nuvel, det bliver mere relevant at lave regionale udgivelser, men det insisterer filmselskaberne jo alligevel på i forvejen. Der er plads til at smide endnu flere lydspor (også helt ukomprimerede) på BluRay, men så er spørgsmålet, om folk synes det er den højere pris værd og ikke mindst de p.t. dårligere interaktive features i forhold til HD-DVD.

Procentmæssigt betyder det nuværende salg heller ingenting. I øjeblikket tilter det mod BluRay - for et stykke tid siden tiltede det mod HD-DVD. Når Walmart får smidt den HD-DVD-afspiller ud kunne det vel tilte den anden vej igen.

I øjeblikket står HD-DVD også stærkere i Europa - både hos forbrugere og udgivere.

Der er nok ingen af dem, der forsvinder lige foreløbig.
NaieraNaieraSkrevet 29/04-07 00:33, rettet 29/04-07 00:35 
Lad os lige få slået fast, at Blu-Ray IKKE nødvendigvis er dyrere. Tjek Axel Musics importudvalg; Babel er billigere, A Scanner Darkly koster det samme, HD-DVD comboerne er dyrere, osv. At Sony har bestemt sig for at tage 250-300 kroner på det danske marked er dybt godnat, men hvis man kan lide film, så har man da os' sørget for at kunne se Region A BR alligevel. Og mange fra USA virker alligevel på danske afspillere. (http://bluray.lindsite.dk/)

I øvrigt fungerer 51 GB HD-DVD'erne ikke på nuværende drev og afspillere, så det er ikke umiddelbart noget, der kan bruges som andet end lagermedie. Blu-Ray beholder dermed sin teknologiske overlegenhed.

Og en PS3 er bare, på nuværende tidspunkt, en bedre HD afspiller end f.eks. en Toshiba HD-E1. Den er hurtigere, har bedre software, spoler mere flydende, og så er i hvert fald mit fjernsyn tilsyneladende mere glad for 1080p fra Sonys 'spillekonsol', end 1080i fra Toshiba HD-E1. Sidstnævnte er en variende størrelse, men det faktum at der er en rigtig, rigtig god HD-film/Blu-Ray afspiller ude i hundredetusindevis af hjem, kan man ikke røre ved.

Killercow>
I øjeblikket står HD-DVD også stærkere i Europa - både hos forbrugere og udgivere.

Er du helt sikker? Der er flere Blu-Ray afspillere ude i hjemmene (i Danmark/Europa); og det eneste man umiddelbart kan finde i f.eks. Århus er Blu-Ray film, dyre eller ej.
THERE... ARE... FOUR... LIGHTS!Spiller nu: Final Fantasy VII: Rebi...
KillercowKillercowSkrevet 29/04-07 00:57, rettet 29/04-07 01:00 
Jo, det er ikke markedsprisen på film i sig selv, jeg tænker på. De ligger nogenlunde lige. Det koster til gengæld p.t. mere at fremstille BluRay og der er flere, der kan producere HD DVD. Ligeledes koster både stand-alone BluRay-afspillere og PS3 mere end hhv. stand-alone HD-DVD-afspillere og 360 + HD-DVD.

Pointen med 3-lags HD-DVD er fin nok, og netop som lagermedie er det også der, hvor den ekstra kapacitet bliver relevant. HD-DVD har rigelig plads til film i så høj kvalitet som giver mening til 1080p. Derfor er den yderligere lagerplads reelt kun relevant til brug i computere m.v. På sin vis er det næsten lidt fjollet, at vi går så meget op i det, for vi kunne jo godt smide en 720p film på en helt almindelig dvd nutildags. Det er pænt overkill med både HD-DVD og BluRays lagerkapacitet i forhold til den egentlige størrelse på film i moderne formater.

Det er naturligvis en forskel, der er værd at tage med, og på den måde kan man naturligvis argumentere for, at BluRay har en vis fordel. Spørgsmålet er, om det er en fordel, der betyder noget. Det er formentlig ikke noget den almindelige forbruger vil gå op i. De vil gå op i, om de kan få flotte film på deres HDTV, og det er oplagt at kigge efter en HD udgave af hvad de kender i forvejen: dvd.

Det er også korrekt, at der er masser af BluRay-afspillere ude i diverse hjem. Spørgsmålet er, om det betyder noget. Det at man har muligheden for at bruge noget, betyder ikke nødvendigvis, at man gør det. Jeg tvivler på, at specielt mange bruger deres PS2 som primær dvd-afspiller. Vi kunne også se, at selv om man havde muligheden for at købe UMD-film, så var det ikke ligefrem noget folk gjorde i store mængder, efter nyhedsværdien var svunden ind.

Spørgsmålet er også hvor stort BluRay-salget egentlig er p.t. - Sony har smidt en god sjat film ud, som formentlig er regnet med som salg. Derudover har nogle områder fået rabatkuponer til BluRay-film. Det er kun logisk, at en god del folk har besluttet sig for at drage fordel af det for at prøve det.

Det er lidt ironisk, at det p.t. er hhv. PS3 og 360 der er blandt de bedste og billigste afspillere af de respektive HD-medier. Det kommer naturligvis os tilgode, hvis vi er interesserede i at købe dem. Men jeg tror, at vi først for alvor kommer til at se markedet rykke, når der er stand-alone-afspillere ude til rimelige penge, som forbrugerne så hiver hjem specifikt for at se film på. Køber man en af konsollerne, køber man en spillemaskine, der også kan vise film. Køber man en HD DVD/BluRay-afspiller, køber man den formentlig, fordi man vil se film. Det er en gradforskel, der kan gøre en voldsom forskel efter min mening. Sammenligningen med PSP og PS2 ligger i hvert fald lige for.

Hvad angår HD-DVDs stærkere position var det i hvert fald tilfældet i starten af April. Se evt. linket nedenfor.

Her i Randers kan jeg så sige, at vi både har BluRay og HD-DVD :-)

Link til Computerworlds danske oversættelse af nyheden.
NaieraNaieraSkrevet 29/04-07 01:02 
Killercow>
Jo, det er ikke markedsprisen på film i sig selv, jeg tænker på. De ligger nogenlunde lige. Det koster til gengæld p.t. mere at fremstille BluRay og der er flere, der kan producere HD DVD.

Det bliver 'HD DVD fans' ved med at sige, men det er der altså ikke så meget i. En enkeltsidet Blu-Ray skive er billigere end en dobbeltsidet HD DVD skive, og sidstnævnte skal der i sagens natur bruges flere af, for at filmene ikke skal ligne normale DVD'er for meget ;)

Ligeledes koster både stand-alone BluRay-afspillere og PS3 mere end hhv. stand-alone HD-DVD-afspillere og 360 + HD-DVD.

Men der er flere Blu-Ray afspillere i hjemmene. Det kan der ikke ændres på, ligemeget hvor billigt den ellers udmærkede HD-E1 kan fås. Her i landet er den dog kun ca. 1k billigere end en PS3. Man skal til Tyskland før forskellen VIRKELIG kan mærkes. Og XE1'eren koster godt og vel det samme som en PS3, og det er jo der man skal op for at få 1080p fra HD DVD.
THERE... ARE... FOUR... LIGHTS!Spiller nu: Final Fantasy VII: Rebi...
NaieraNaieraSkrevet 29/04-07 01:11, rettet 29/04-07 01:23 
Killercow>
Pointen med 3-lags HD-DVD er fin nok, og netop som lagermedie er det også der, hvor den ekstra kapacitet bliver relevant. HD-DVD har rigelig plads til film i så høj kvalitet som giver mening til 1080p. Derfor er den yderligere lagerplads reelt kun relevant til brug i computere m.v.

At der er plads til flere lydspor (PCM!) er altså ikke en skidt ting. Desuden åbner Blu-Rays kapacitet også op for ekstramateriale i HD. Det er altså heller ikke en skidt ting, og man skal være temmelig indædt HD DVD supporter for ikke at se det positive i dét potentiale ;)

På sin vis er det næsten lidt fjollet, at vi går så meget op i det, for vi kunne jo godt smide en 720p film på en helt almindelig dvd nutildags. Det er pænt overkill med både HD-DVD og BluRays lagerkapacitet i forhold til den egentlige størrelse på film i moderne formater.

Man kan ikke smide en 720p film på en helt almindelig DVD nutildags, uden at det kommer til at ligne noget hø. Bare fordi det har en bestemt opløsning, er det ikke ensbetydende med at det lige pludselig er en kæmpe forbedring over DVD. Og det er en rigtig god ting, at have 1080p materiale til TV og projektorer der er tættere på 720p i opløsning, for så bliver opløsningen i skærmene for alvor udnyttet. En 1280*720 kilde med relativt lige stor pladsbrug på mediet ville med stor sandsynlighed ikke se ligeså pæn ud. Kapaciteten på Blu-Ray og HD DVD er bestemt ikke overkill; det er potentiale, og 30 GB HD DVD'er er skam også nødvendige nok. Der findes hidtil ikke en HD-film der kunne være på ét HD DVD lag; Corpse Bride på Blu-Ray (76 minutter) er lige nogle hundrede megabyte større.

Killercow>
Det er også korrekt, at der er masser af BluRay-afspillere ude i diverse hjem. Spørgsmålet er, om det betyder noget. Det at man har muligheden for at bruge noget, betyder ikke nødvendigvis, at man gør det.

Den slags påstande kan man jo smide rundt med i en evighed, men selvom film per solgte afspiller/PlayStation 3 er en del lavere ved Blu-Ray, så er der simpelthen solgt så mange maskiner, at det stadigvæk løfter formatets antal solgte film over HD DVD's ditto. I sidste ende kigger firmaer nok mere på, hvor mange film de kan sælge, end hvor mange film de kan sælge per afspiller, når førstnævnte tal er dem mest gunstigt. UMD-sammenligningen synes jeg godt du kan lade blive hjemme, for den er ærligt talt ikke relevant når vi diskuterer DVD-formatets afløser. UMD var/er i en helt anden boldgade.

Killercow>
Jeg tvivler på, at specielt mange bruger deres PS2 som primær dvd-afspiller.

Det var der helt sikkert i starten! Og PS3 som Blu-Ray afspiller er væsentligt bedre end PS2 nogensinde var som DVD-afspiller.
THERE... ARE... FOUR... LIGHTS!Spiller nu: Final Fantasy VII: Rebi...
KillercowKillercowSkrevet 29/04-07 01:29, rettet 29/04-07 01:31 
Du kan sagtens have en almindelig længde film på en dual layer dvd i 720p uden at det ser frygteligt ud. Vi taler naturligvis ikke MPEG2 men f.eks. VC-1 eller tilsvarende i stedet. Så vidt jeg husker ligger 720p downloads fra XBL Marketplace typisk på 5-7 GB per film. Naturligvis skal bitraten være God Nok(TM), men så vidt jeg har hørt, har der da ikke været klager over kvaliteten på XLBM.

Din påstand om at der er solgt flere film til BluRay i forhold til HD-DVD er jeg langt fra overbevist om passer. Indtil vi ved med sikkerhed, om f.eks. Casino Royale freebies er regnet med (formentlig nogle hundrede tusinde) skal man lige bide mærke i, at forskellen mellem HD-DVD og BluRays samlede tal er omkring 20k solgte film.

Så spørgsmålet er, om der virkelig er solgt flere BluRay-film når alt kommer til alt. Du har også ret i, at UMD var et lidt anderledes scenarie, hvilket var årsagen til at jeg inkluderede både den og PS2. Kernen i argumentet var dog relevant nok: Det er ikke sikkert, at folk køber en PS3/PSP for at have en multimediemaskine. Det kan meget vel være, at de er interesserede i en spillemaskine. Spørgsmålet er også, om UMD måske havde klaret sig bedre, hvis der havde været andre muligheder at afspille filmene på og prisen var sat efter kvaliteten, men det er en helt anden diskussion, selv om der er lidt relevans i relation til emnet her.
3of193of19Skrevet 29/04-07 02:04 
Selvom HD DVD næsten har solgt ligesåmange film som BRD, skal man lige huske at HD DVD havde den bedre start og BRD for tiden sælger væsentlig flere skiver. Samlet i første kvartal ca dobbelt så mange.
Men jeg er stadig 100% sikker på at hvis Wal-Mart skulle smide sin fulde vægt bag HD DVD fordi det er det format de kan få lavet billige afspillere til, så er løbet kørt for BD.
Husk lige at PS3 stadig er den billigste afspiller, men 20GB modellen bliver faset ud, så nu koster den billigste afspiller pludselig 600 dollar.
NaieraNaieraSkrevet 29/04-07 02:06, rettet 29/04-07 02:15 
Killercow>
Kernen i argumentet var dog relevant nok: Det er ikke sikkert, at folk køber en PS3/PSP for at have en multimediemaskine.

Men det argument falder altså til jorden, når det nu viser sig, at Blu-Ray i sidste ende sælger bedre (jeg påstår som sådan ikke, at det er tilfældet; det gør andre i denne tråd, og jeg bygger så mit argument ud fra dét). Hvad end nu folk køber en PS3 for, så er der solgt flere Blu-Ray film end HD DVD film, hvilket sætter det der hypotetiske spørgsmål sådan lidt ud af spil.
THERE... ARE... FOUR... LIGHTS!Spiller nu: Final Fantasy VII: Rebi...
NaieraNaieraSkrevet 29/04-07 02:10, rettet 29/04-07 02:13 
Killercow>
Du kan sagtens have en almindelig længde film på en dual layer dvd i 720p uden at det ser frygteligt ud. Vi taler naturligvis ikke MPEG2 men f.eks. VC-1 eller tilsvarende i stedet. Så vidt jeg husker ligger 720p downloads fra XBL Marketplace typisk på 5-7 GB per film. Naturligvis skal bitraten være God Nok(TM), men så vidt jeg har hørt, har der da ikke været klager over kvaliteten på XLBM.

Det kan godt være at det kan se fint ud, men en ordentligt lavet HD DVD eller Blu-Ray film vil uden tvivl se bedre ud. Der er jo en årsag til, at de har lavet formaterne med den kapacitet de nu har. Desuden fremtidssikrer (og størrelsessikrer, da vi jo bevæger os hen imod større displays, hvor 1080p, både som kilde og opløsning på display, rigtig bliver en fordel) 1080p opløsningen jo formaterne en del. Jeg ved egentlig ikke hvad du vil med argumentationen, for 720p DVD-film som format findes ikke, og en HD DVD eller Blu-Ray ser alligevel pænere ud. 720p på DVD ville være CDi-film om igen. XBML 'HD-film'/Video On Demand er også for et andet publikum end HD DVD og Blu-Ray. Det er nærmest et 'parallel-format', der ikke rigtig skal tage konkurrencen op med de rigtige HD-formater.
THERE... ARE... FOUR... LIGHTS!Spiller nu: Final Fantasy VII: Rebi...
NaieraNaieraSkrevet 29/04-07 02:21 
3of19>
Husk lige at PS3 stadig er den billigste afspiller, men 20GB modellen bliver faset ud, så nu koster den billigste afspiller pludselig 600 dollar.

Måske hvis vi går ud fra vejledende udsalgspriser, men selv her i landet kan man altså få en rigtig Blu-Ray afspiller for under 5k.
THERE... ARE... FOUR... LIGHTS!Spiller nu: Final Fantasy VII: Rebi...
KillercowKillercowSkrevet 29/04-07 11:19, rettet 29/04-07 11:21 
Jeg vil såmænd ingen steder hen med argumentationen - vi er der jo allerede. Vi taler om kapacitet kontra krav til kapacitet. Derfor er snakken om 720p film på en almindelig dvd ganske relevant. Formatet findes forøvrigt også og hedder 3X DVD.

Og ja, bitraten er ganske rigtigt højere på hhv. HD DVD og BluRay, men omvendt kan du så overveje, at når kvaliteten allerede er "god nok" ved 4,5 GB for en 1,5 times film, så er der altså stadig en god sjat plads tilbage på et DVD-medie. IMHO er det et kunstigt skabt "behov" nærmere end et reelt, der har skubbet os i retning af de to nye medier. Komprimering har gjort det muligt at gemme langt mere end tidligere på den samme mængde lagerplads. Det gælder vel at mærke både for film og (især) spil.

Men vi får jo at se, om 3X DVD kommer til at gøre et udslag. Hvis det viser sig, at folket synes 720p er Godt Nok(TM) (specielt når det nu er de færreste, der rent faktisk har 1080p TV), kan vi tage den del af diskussionen op igen. Hvis 3X DVD bliver populært kan det potentielt også blive et skub i retningen af en sejr for HD DVD.

Du siger at det vil være CDi/VCD-film om igen, men det er så en langt mindre gyldig sammenligning end PSP+UMD, da markedet var helt anderledes på tidspunktet og en række andre faktorer spillede ind. Du kunne lige så godt sammenligne VHS og Betamax - faktisk ville det være lidt mere relevant, for den "krig" havde faktisk mere tilfælles med den nuværende end CDis forfejlede forsøg.

Jeg tror det er naivt at tro, at on-demand video ikke kæmper om de samme forbrugerpenge. Havde jeg mulighed for at leje en film når som helst til en fjerdedel af prisen for at eje filmen og få det streamet direkte til mit tv, så skal filmen virkelig være fantastisk, før jeg lægger pengene for en fysisk kopi. Det er alligevel sjældent, at jeg ser en film mere end 4 gange...

Selv om min skærm fint klarer 1080p er det ikke ligefrem fordi der er en voldsom forskel på 720p og 1080p. Det vil der heller ikke være for størstedelen af markedet, medmindre du tror at alle pludselig vil have 48+" TV fordi de findes.
NaieraNaieraSkrevet 29/04-07 12:24, rettet 29/04-07 12:28 
Jeg synes det er lidt fjollet fra starten at bringe det her ind i diskussionen. Faktum er at de nye formater er her og at kapaciteten skam sagtens kan bruges til en hel masse positive ting mht. videokvalitet og ukomprimeret lyd. '3X DVD' ville være forældet fra starten, for der er ikke plads nok. Til VOD på X360 er det sikkert fint, men de film ser på ingen måde ligeså pæne ud, som en HD DVD eller Blu-Ray udgivelse. For ikke at nævne lyden, som der er andre der går væsentligt mere op i end jeg gør.

I øvrigt synes jeg ikke, at kvaliteten altid er 'god nok' på en normal DVD. Der er altid komprimeringsartifakter, som man undgår på ordentligt lavede HD DVD og Blu-Ray udgivelser. Normal DVD er fint, men der er så sandelig også plads til forbedring.

Som nævnt er 1080p kilder også yderst brugbare på displays der er nærmere 720p. Det er indiskutabelt en fordel at der er mere at tage af mht. opløsning og generel videokvalitet. Man behøver ikke et 1080p display for at retfærdiggøre brugen af en 1080p kilde.
Danske Blu-Ray priser ikke taget med i ligningen, så er det et faktum at man kan få HD-film til priser der er sammenlignelige med DVD. Hvad skal man så med '3X DVD', selvom det, for nogen, ville være 'godt nok'?

VOD og HD DVD/Blu-Ray kæmper selvfølgelig til dels om de samme forbrugerpenge, men faktum er at der altid vil være dem der foretrækker at eje filmen, og i et format der gør dem i stand til mere end blot at se hvad der foregår; hvis man tror at en 3X DVD kan nærme sig en HD DVD eller Blu-Ray i kvaliteten, SÅ er man naiv. Der vil selvfølgelig altid være dem der ikke kan se forskel, ligesom der er dem der ikke kan se forskel på DVD og Blu-Ray, men de kan jo så bare spare pengene.

Men det her er off-topic så det basker; der var ingen andre der bad om en '3X DVD' diskussion i den her tråd.
THERE... ARE... FOUR... LIGHTS!Spiller nu: Final Fantasy VII: Rebi...
KillercowKillercowSkrevet 29/04-07 17:24 
At du ikke bryder dig om at høre om noget, betyder ikke at det er off-topic. 3X DVD virker i HD DVD-drev, så det er det bestemt ikke. Kan de produceres, så filmene er en sjat billigere end HD DVD og BluRay kan det potentielt få stor betydning for formatet.

Anyway, se på historien og overvej, om det teknologisk overlegne format altid har det været vindende. Når du så er kommet frem til, at det er det ikke, så overvej igen konsekvenserne for hhv. 3X DVD, HD DVD og BluRay.

Faktisk er det jo ret begrænset hvor mange, der styrter ud for at købe de to store formater. Hvorfor? Fordi de fleste synes dvd er fint nok. Os nørder herinde går mere op i lagerkapacitet, ukomprimeret lyd, højere bitrate osv., men det har aldrig været os, der afgør slagene, når det kommer til mass market. Bestemte vi var Dreamcast stadig i fuld fart fremad, DAT havde vundet over kasettebånd, Betamax over VHS og vi havde boycottet DRM, så det var dødfødt fra starten.

Priserne på HD-produkterne skal indenfor impulskøb-niveauet og produktet skal være godt nok. Dét er grunden til at denne kamp langt fra kan afgøres endnu og at en Wal-Mart-aftale på denne størrelse stadig kan nå at vippe tingene voldsomt til den ene side.

Personligt er jeg rimeligt ligeglad med hvilket af formaterne der vinder, for uanset hvilket af dem der vinder, skal det jo nok blive både billigt og lettilgængeligt før eller siden. Indtil videre er det mit indtryk, at HD DVD rent faktisk står til at løbe med sejren (ved at læse lidt ind i de tilgængelige salgstal + øvrige information, og ikke se på månedlige salg alene). Uanset hvad kan det nå at tilte begge veje mange gange endnu.
3of193of19Skrevet 29/04-07 17:58 
Som forbruger i Danmark synes jeg HD DVD (og Blu Ray, hvis man har en US/regionsfri afspiller) er langt at foretrække for VoD.
Ved VoD er udvalget meget begrænset af hvor man bor, "import" er næsten umuligt da det plejer at kræve et kreditkort fra den region man vil hente fra.
Med disc medier kan man sådan set købe hvad man har lyst til hvorfra man har lyst til, det er meget bedre imo. Priserne på VoD må være væsetnlig lavere før jeg gad bruge det.
NaieraNaieraSkrevet 29/04-07 18:01, rettet 29/04-07 18:06 
Killercow>
3X DVD virker i HD DVD-drev, så det er det bestemt ikke. Kan de produceres, så filmene er en sjat billigere end HD DVD og BluRay kan det potentielt få stor betydning for formatet.

Ja, de virker i HD DVD drev, ikke i normale DVD-afspillere, hvilket nærmest ubrugeliggører formatet. HD DVD'er er billige nok som de er. Selv i Danmark fås de helt ned til 220,-, og hvis man importerer (hvilket jo er dejlig nemt med HD DVD) er priserne op til 70,- lavere end en DVD til vejledende udsalgspris i en dansk butik. Og da der kun er plads til 85 minutter er det kun ultra-korte film som Corpse Bride der alligevel ville passe på formatet. Jeg kan ikke se hvad det skal bruges til, sat direkte op mod HD DVD og Blu-Ray. Til andet end spillefilm kan det selvfølgelig have sin anvendelse, men så er det ikke noget der får den store indflydelse i 'krigen'.

Killercow>
Anyway, se på historien og overvej, om det teknologisk overlegne format altid har det været vindende. Når du så er kommet frem til, at det er det ikke, så overvej igen konsekvenserne for hhv. 3X DVD, HD DVD og BluRay.

Tak, jeg er jo ikke ignorant, men når Blu-Ray på nuværende tidspunkt står stærkere, så er det næppe en skidt ting at formatet samtidig er HD DVD overlegent.
THERE... ARE... FOUR... LIGHTS!Spiller nu: Final Fantasy VII: Rebi...
KillercowKillercowSkrevet 29/04-07 18:52 
Jeg ved ikke, om folk generelt vil være enige i, at 220,- er billigt nok i almindelige forretninger. Men igen taler vi os nørder og ikke mainstream-forbrugere. Vi udgør ikke et stort nok marked til at vi kan sørge for et formats overlevelse.

Jeg er faktisk selv landet ved vejsiden der. Jeg nægter at betale over 200 kroner for en film. Til gengæld kan jeg jo så godt finde ud af at importere, men det er stadig et reelt problem indtil videre.

...da der kun er plads til 85 minutter er det kun ultra-korte film som Corpse Bride der alligevel ville passe på formatet.

Forkert. Der kan ligge omkring 85 minutter i 1080p, men 3X DVD går netop efter den gyldne middelvej: 720p.

...når Blu-Ray på nuværende tidspunkt står stærkere, så er det næppe en skidt ting at formatet samtidig er HD DVD overlegent.

Hvad angår lagerplads, ja. Hvad angår interaktive features eller mindre restriktiv DRM, nej.
BeanoBeanoSkrevet 29/04-07 19:20, rettet 29/04-07 19:21 
Et nyt filmformat der skal afløse DVD og kun med nød og næppe kan klare at levere en film i 720p, er ikke nogen gylden mellemvej, det er uambitiøst og dødsfødt.
Det kan bare ikke tages seriøst i en HD-DVD vs. Bluray debat.
NaieraNaieraSkrevet 29/04-07 19:34 
Killercow>
Forkert. Der kan ligge omkring 85 minutter i 1080p, men 3X DVD går netop efter den gyldne middelvej: 720p.

Ja, og som nævnt flere gange er 720p for slapt.
THERE... ARE... FOUR... LIGHTS!Spiller nu: Final Fantasy VII: Rebi...
KillercowKillercowSkrevet 29/04-07 17:46 
I kan kalde 3X DVD slapt, dødfødt og irrelevant alt det I vil, men det kommer stadig ikke an på jer (eller mig).

Hvis Wal-Mart vælger at pushe HD DVD og evt. en kombination af 3X DVD og HD DVD, så sker der formentlig ting og sager i en fart.

Det handler alt sammen om pris og value for money. Hvis forbrugerne får noget, der ser betydeligt bedre ud end de dvder, de er vant til, så lur mig om de ikke hurtigere kaster $15 efter en 3X DVD end $30 for en HD DVD eller BluRay.

Men når de så har afspilleren, og måske får et bedre fjernsyn eller begynder at interesse sig for sagerne, så har de allerede muligheden for at afspille HD DVD.

Det hele kommer an på, hvor hurtigt de rykker med formatet og hvor mange titler, de når at sparke ud indenfor det næste år eller to.
KillercowKillercowSkrevet 29/04-07 21:29 
I kan kalde 3X DVD slapt, dødfødt og irrelevant alt det I vil, men det kommer stadig ikke an på jer (eller mig).

Hvis Wal-Mart vælger at pushe HD DVD og evt. en kombination af 3X DVD og HD DVD, så sker der formentlig ting og sager i en fart.

Det handler alt sammen om pris og value for money. Hvis forbrugerne får noget, der ser betydeligt bedre ud end de dvder, de er vant til, så lur mig om de ikke hurtigere kaster $15 efter en 3X DVD end $30 for en HD DVD eller BluRay.

Men når de så har afspilleren, og måske får et bedre fjernsyn eller begynder at interesse sig for sagerne, så har de allerede muligheden for at afspille HD DVD.

Det hele kommer an på, hvor hurtigt de rykker med formatet og hvor mange titler, de når at sparke ud indenfor det næste år eller to.
NaieraNaieraSkrevet 29/04-07 21:34, rettet 29/04-07 21:45 
Siden hvornår er 3X DVD overhovedet blevet relevant? Er det nogensinde blevet nævnt i forbindelse med noget rigtig seriøst? Så vidt jeg har læst er det bestemt ikke, og indtil andet er bevist er det (i HD DVD/Blu-Ray krigen i hvert fald) vapourware på linje med det dersens kinesiske format man intet har hørt om længe, og det der franske VMD-halløj de annoncerede forleden. Fælles for alle formaterne er at de ikke konkurrerer med HD DVD eller Blu-Ray, og at deres anvendelse er/vil være nichepræget eller ekstremt snævert regionalt orienteret, i bedste fald.

Og hvorfor skulle en 3X DVD være så meget billigere end en normal DVD? Vejledende udsalgspris for film forbliver $30. Selvom de får replikeret 3X DVD'en et par cent billigere end en HD DVD eller Blu-Ray skive, er det altså ikke ensbetydende med at de kan finde på at sætte vejledende udsalgspris ned til det havle.
THERE... ARE... FOUR... LIGHTS!Spiller nu: Final Fantasy VII: Rebi...
KillercowKillercowSkrevet 29/04-07 22:11 
Det første produktions-run blev foretaget i februar.

"As interest for the 3X DVD format grows, we want to give our customers a low cost way to experiment and learn the process," said Eclipse's VP of Sales and Marketing Bob Edmonds. DCA also acknowledges that several manufacturers are looking at the new 3X format "as a low cost entry into the HD video market."

Det kan I så selv læse ind i, som I har lyst til. Jeg regner heller ikke for alvor med det, før jeg ser det. Men det samme gælder en reel sejr for hhv. HD DVD og BluRay. Markedet er indtil videre latterligt lille (enkelte dvd-titler sælger mere end begge formater har solgt sammenlagt til dags dato).

Det jeg reelt prøver på at pointere er, at der er rigtigt mange faktorer, der stadig kan nå at spille ind. 3X DVD er en af dem. Wal-Mart er en anden. Prisfald på PS3 er en tredje. Der er mange muligheder. Det eneste vi kan vide med nogenlunde sikkerhed indtil videre er, at numrene er relativt desorienterende, fordi der mangler noget baggrundsinformation.

Ars Technica om 3X DVD
BeanoBeanoSkrevet 30/04-07 08:36 
3X DVD er ingen faktor i format krigen... det kan højst blive en anekdote for teknik nørder om nogle år :)
WehnerWehnerSkrevet 04/08-07 12:09 
Godt nyt for Blu-ray:

Pr0n: Nu også på Blu-ray
>>Here's some boots and a sandwich<<Spiller nu: Assassin's Creed: Revel..., Elder Scrolls V, The: S...
GrillBillerDKGrillBillerDKSkrevet 04/08-07 12:31 
endnu bedre for HD DVD:
http://www.cybereality.com/images/hddvd_creeping_up3.jpg
At det er bras er ikke ensbetydende med at det ikke virker, men det har du åbenbart svært ved at forstå. (JackD - 2006)
HyakotakeHyakotakeSkrevet 04/08-07 13:05 
Er der nogen, der følger med på fora, hvor de måske har en forklaring på den underlige HD-DVD-eksplosionskurve lige her i starten af august? Hvad skete der, der kunne få salget til at hoppe sådan?

Godt træk af Sony at tage pr0n til sig :-)
GrillBillerDKGrillBillerDKSkrevet 04/08-07 13:24 
Toshiba og Microsoft har eks. sat prisen ned på Xbox 360 HD DVD drevet fra 199 til 149Dollars.. og vedlagt King Kong (igen??) og en blanket til 5 HD DVD film efter eget valg.

Toshiba kommer også snart med 3 nye HD DVD afspillerer (3 Generation)

HD-A3 720p/1080i (299 USD)
HD-A30 1080p (399 USD)
HD-A35 1080p deep color (499 USD)
At det er bras er ikke ensbetydende med at det ikke virker, men det har du åbenbart svært ved at forstå. (JackD - 2006)
83 emne(r).
« < 1 2

Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig